Overgebleven restje melk

Je koopt een pak melk omdat je net een beetje nodig hebt voor die ene saus of dat heerlijke baksel. Alleen is een pak verse melk niet zo lang houdbaar, zeker niet nadat je deze hebt geopend. Wat als je maar een beetje nodig hebt? Hoe voorkom je dat je na een paar dagen het pak leeggiet in de gootsteen? Wij helpen je met inspiratie! Zo hoef je nooit meer een restje melk weg te gooien.

Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Opdrinken

De eerste optie is natuurlijk erg voor de hand liggend; drink het laatste restje melk gewoon op. Hou je niet van koude melk? Warm het op en drink het bijvoorbeeld voor het slapen gaan of maak er ‘s ochtends een heerlijke cappuccino mee. Ben je op de gezonde tour? Giet het laatste restje melk door een verse smoothie, dat maakt je gezonde drankje net wat romiger. Zo voorkom je dat je straks melk door de gootsteen moet spoelen omdat het over datum is.

Recepten met een restje melk

Je kunt het restje melk ook prima in de keuken gebruiken. Zo zijn er voldoende recepten die een kleine hoeveelheid melk nodig hebben. Zowel zoet als hartig, je kunt er alle kanten mee op. Wij verzamelden onze favoriete recepten waar een beetje melk doorheen gaat. Welke ga jij maken?

Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

Staat er bij jou een high tea op de planning? Dan mogen de Britse scones niet ontbreken, bak ze zelf met dit heerlijke recept. Wij gaan voor wat variatie en maken maanzaad-scones. Wel met lemoncurd en een flinke dot clotted cream natuurlijk. Je raadt het al; er gaat een scheutje melk door dit recept.

Maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

> naar het recept voor maanzaad-scones met lemoncurd en clotted cream

Wentelteefjes van croissant met kaneel en frambozen

Heb je naast een restje melk ook nog wat croissants over? Dan is dit recept ideaal, zeker als ontbijt op bed op zondagochtend. De kaneel en frambozen geven de wentelteefjes nog meer smaak, waardoor ze onweerstaanbaar lekker worden!

Wentelteefjes van croissant

> naar het recept voor wentelteefjes van croissant met kaneel en frambozen

Pistache-ijs

Jadis van The Lemon Kitchen: “Dit is het allerlekkerste ijs ever. Het is zoet, romig, fris en heeft een lichtzoute nasmaak. Ik heb een tip gekregen van de ‘pistache-expert’ van Taormina: maak altijd gebruik van volle biologische melkproducten en van een pure pistachepasta als je pistache-ijs wilt maken! Heel typisch Siciliaans is het om in de zomertijd een ‘broodje ijs’ te eten, dat zijn briochebollen met pistache-ijs. Als je in Sicilië op het strand bent geweest, heb je vast ooit een ijscokarretje gezien. Daar verkopen ze deze broodjes ijs. Ook dit pistache-ijs kun je in een briochebol doen.”

Pistache-ijs

> naar het recept voor pistache-ijs

Romige vissoep met Noorse garnalen

Ook hartige recepten maak je gemakkelijk met een restje melk. Zoals deze Noorse vissoep , die ook wel fiskesuppe wordt genoemd. Je kunt de soep met een vissoort naar keuze maken maar wij gaan in dit recept voor witvis en garnalen.

Romige vissoep met Noorse garnalen

> naar het recept voor romige vissoep met Noorse garnalen

Naan met korianderboter

Deze verse naan maak je niet alleen met yoghurt – je raadt het al – maar ook met een restje melk. In combinatie met de korianderboter smaken deze broodjes ontzettend lekker, mits je van koriander houdt natuurlijk.

Naan met korianderboter

> naar het recept voor naan met korianderboter