
Whisky recepten
Lees verder na de advertentie
Of je nu whiskey of whisky gebruikt; deze recepten wil je zeker proberen. Wist je dat whiskey – met een e dus – oorspronkelijk uit Ierland of Amerika komt? Wanneer het als whisky wordt geschreven dan is het vuurwater in een ander land gebrouwen. Een scheutje laat zich ontzettend goed lenen in de volgende gerechten. Probeer deze recepten met whisky zeker dus uit!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Whiskey-glazed bavette met dragon, tomaat en lente-ui
De sappige bavette met de sticky, zoete glaze; als je één stukje vlees zou moeten kiezen voor op je barbecue, dan is het deze whiskey-glazed bavette met dragon, tomaat en lente-ui. Het water loopt ons gelijk in de mond.
Whiskey karamel appeltaart
Deze whiskey-karamelappeltaart is een echt volwassen taart. Wij maken ‘m op zijn Engels met whiskey en rogge in het deeg en gezouten karamel in de appelvulling.
Recepten met whisky: wafels
Nog geen wafelijzer in huis? Die wil je zeker aanschaffen voor deze heerlijke whiskywafels, de smaak van pecannoten gaat perfect samen met de chocola en whisky. Dit is lekker als ontbijt, snack of brunch!
Varkensrack met whisky en bruine suiker
Van de foto alleen al ga je toch gelijk watertanden? Voor deze varkensrack met whisky en bruine suiker sta ik deze zomer graag achter de grill. Geen whisky in huis? Gebruik dan een scheutje rum!
Wentelteefjes met gebakken appel en whisky-karamelsaus
Geef je wentelteefjes eens een upgrade en maak ze met gebakken appel en een zelfgemaakte whiskey-karamelsaus. Daar ga je geen spijt van krijgen!
Whisky recepten: supermalse ribbetjes
Deze whiskeyribbetjes zijn onweerstaanbaar. Supermals en gruwelijk lekker. Dit gerecht zou in een Ierse pub zeker niet misstaan!
Lees ook: 3x heerlijke recepten met appel (en een scheutje drank)
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.








