Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Supermalse whiskeyribbetjes

Dit zijn de lekkerste recepten met een scheutje whisky

Advertentie

A little bit of whisky a day, keeps the doctor away. Ik weet niet of dit echt een gezegde is maar Blair Bowman is het vast met me eens. Een aantal jaar geleden riep hij World Whisky Day uit om zijn favoriete drankje te eren. Ik proost vandaag graag met hem mee!

Whisky recepten

Of je nu whiskey of whisky gebruikt; deze recepten wil je zeker proberen. Wist je dat whiskey – met een e dus – oorspronkelijk uit Ierland of Amerika komt? Wanneer het als whisky wordt geschreven dan is het vuurwater in een ander land gebrouwen. Een scheutje laat zich ontzettend goed lenen in de volgende gerechten. Probeer deze recepten met whisky zeker dus uit!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Whiskey-glazed bavette met dragon, tomaat en lente-ui

De sappige bavette met de sticky, zoete glaze; als je één stukje vlees zou moeten kiezen voor op je barbecue, dan is het deze whiskey-glazed bavette met dragon, tomaat en lente-ui. Het water loopt ons gelijk in de mond.

whiskey-glazed bavette

Whiskey karamel appeltaart

Deze whiskey-karamelappeltaart is een echt volwassen taart. Wij maken ‘m op zijn Engels met whiskey en rogge in het deeg en gezouten karamel in de appelvulling.

appeltaart recepten met whisky

Recepten met whisky: wafels

Nog geen wafelijzer in huis? Die wil je zeker aanschaffen voor deze heerlijke whiskywafels, de smaak van pecannoten gaat perfect samen met de chocola en whisky. Dit is lekker als ontbijt, snack of brunch!

chocolade recepten whisky

Varkensrack met whisky en bruine suiker

Van de foto alleen al ga je toch gelijk watertanden? Voor deze varkensrack met whisky en bruine suiker sta ik deze zomer graag achter de grill. Geen whisky in huis? Gebruik dan een scheutje rum!

varkensrack

Wentelteefjes met gebakken appel en whisky-karamelsaus

Geef je wentelteefjes eens een upgrade en maak ze met gebakken appel en een zelfgemaakte whiskey-karamelsaus. Daar ga je geen spijt van krijgen!

Wentelteefjes met gebakken appel en whisky-karamelsaus recepten whisky

Whisky recepten: supermalse ribbetjes

Deze whiskeyribbetjes zijn onweerstaanbaar. Supermals en gruwelijk lekker. Dit gerecht zou in een Ierse pub zeker niet misstaan!

Supermalse whiskeyribbetjes

Lees ook: 3x heerlijke recepten met appel (en een scheutje drank)

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!