Whisky recepten

Of je nu whiskey of whisky gebruikt; deze recepten wil je zeker proberen. Wist je dat whiskey – met een e dus – oorspronkelijk uit Ierland of Amerika komt? Wanneer het als whisky wordt geschreven dan is het vuurwater in een ander land gebrouwen. Een scheutje laat zich ontzettend goed lenen in de volgende gerechten. Probeer deze recepten met whisky zeker dus uit!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Whiskey-glazed bavette met dragon, tomaat en lente-ui

De sappige bavette met de sticky, zoete glaze; als je één stukje vlees zou moeten kiezen voor op je barbecue, dan is het deze whiskey-glazed bavette met dragon, tomaat en lente-ui. Het water loopt ons gelijk in de mond.

whiskey-glazed bavette

Whiskey karamel appeltaart

Deze whiskey-karamelappeltaart is een echt volwassen taart. Wij maken ‘m op zijn Engels met whiskey en rogge in het deeg en gezouten karamel in de appelvulling.

appeltaart recepten met whisky

Recepten met whisky: wafels

Nog geen wafelijzer in huis? Die wil je zeker aanschaffen voor deze heerlijke whiskywafels, de smaak van pecannoten gaat perfect samen met de chocola en whisky. Dit is lekker als ontbijt, snack of brunch!

chocolade recepten whisky

Varkensrack met whisky en bruine suiker

Van de foto alleen al ga je toch gelijk watertanden? Voor deze varkensrack met whisky en bruine suiker sta ik deze zomer graag achter de grill. Geen whisky in huis? Gebruik dan een scheutje rum!

varkensrack

Wentelteefjes met gebakken appel en whisky-karamelsaus

Geef je wentelteefjes eens een upgrade en maak ze met gebakken appel en een zelfgemaakte whiskey-karamelsaus. Daar ga je geen spijt van krijgen!

Wentelteefjes met gebakken appel en whisky-karamelsaus recepten whisky

Whisky recepten: supermalse ribbetjes

Deze whiskeyribbetjes zijn onweerstaanbaar. Supermals en gruwelijk lekker. Dit gerecht zou in een Ierse pub zeker niet misstaan!

Supermalse whiskeyribbetjes

Lees ook: 3x heerlijke recepten met appel (en een scheutje drank)