
Stoven met een slowcooker
Lees verder na de advertentie
Een multi- of slowcooker is uitermate geschikt voor alle gerechten met vocht erin. Dus vrijwel alle soepen, sauzen, stoofschotels, curry’s en tajines kun je heel goed in de slowcooker bereiden. Gerechten zonder vocht waarbij je juist een knapperig resultaat wilt, kun je beter in de koekenpan of oven bereiden. Vleessoorten met een lange gaartijd zoals runderlappen, lamsbout, spareribs of een hele kip komen ontzettend mals uit de slowcooker. Ideaal om te gebruiken tijdens #stovember dus. Om je wat inspiratie te geven zochten we samen met Tefal vier recepten uit. We gaan stoven met een slowcooker!
Turbo Cuisine
Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Laten we eerst eens kijken welke slowcooker eigenlijk het beste geschikt is om mee te stoven. Tefal bracht onlangs de Turbo Cuisine op de markt. Een nieuwe multicooker met ontelbaar veel handige functies en programma’s. Het grote voordeel? Je hoeft eigenlijk alleen maar de ingrediënten er in te stoppen en de slowcooker doet al het werk. Dit nieuwe type, de Tefal CY7548 kookt tot wel drie keer sneller dan op gas of inductie. Je gebruikt deze Turbo Cuisine niet alleen om te stoven, ook om te roerbakken, stomen, bakken, opwarmen en zelfs om te fermenteren. Stiekem vervang je met dit apparaat zeven keukenapparaten. Ruimt meteen lekker op in de keuken.
Stoven met een slowcooker: recepten
Samen met Tefal kozen we vier onweerstaanbaar lekkere recepten uit, speciaal voor slowcookers. Staat er eentje in de kast of wil je een nieuw type aanschaffen? Ga aan de slag met de recepten en zet de mooiste gerechten op tafel.
Ossobuco met rundvlees
Een Italiaanse klassieker die zijn oorsprong kent in Milaan. Je stooft runderschenkel met uien, wortel, bleekselderij en wijn. Een fijn gerecht om bij op te warmen en om je vingers bij af te likken!
Auberginecurry met kikkererwten
Een curry op basis van gedroogde kikkererwten en aubergine. Plan dit gerecht van te voren in, de kikkererwten moeten namelijk een nachtje weken in koud water. Daarna doet de slowcooker al het werk voor je.
Chili con carne: stoven met een slowcooker
Iedereen kent chili con carne wel. Een gerecht dat je zo pittig kan maken als je zelf wilt. Op en top comfortfood. Hou je van een beetje pit? Voeg een extra pepertje naar smaak toe.
Broodje pulled BBQ-pork met sinaasappel, tijm en koolsalade
Nog eentje dan. We hadden het net al even over comfortfood, en dat is dit gerecht in het kwadraat. De pulled pork gemaakt van schouderkarbonade smelt weg op je tong bij elke hap die je neemt.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven
Sanne
Zweert al tien jaar bij hetzelfde recept voor worteltaart met roomkaasglazuur. Iemand die een banaan eet, is spontaan een beetje minder sympathiek. Voert haar zuurdesem precies genoeg om ermee te kunnen bakken. Zet altijd vast een pan op het vuur voor het recept helemaal gelezen is. Was hoofdredacteur tot 2022.