Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tomaten-paprikasoep

Tomatensoep maken: 7x recepten met een twist

Is tomatensoep jouw favoriet? Probeer dan eens te variëren met verschillende smaakmakers om de soep nog lekkerder te maken. Ter inspiratie delen wij heerlijke recepten met een twist om tomatensoep te maken!

Lees verder na de advertentie

Tomatensoep maken

Wil je vanavond tomatensoep gaan maken? Maak de soep dan eens anders dan je gewend bent. Met een simpele variatie als met room of paprika of maak het wat spannender en voeg een blokje chocolade toe. Wekt dat jouw interesse? Bekijk dan snel de onderstaande heerlijke recepten om tomatensoep te maken!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tomatensoep recepten

Tomaten-paprikasoep

Tomaten-paprikasoep

Tomaat en paprika zijn een heerlijke combinatie, ook in soep. Wil je deze soep nog lekkerder maken? Rooster de tomaten en paprika’s eens eerst in de oven voor je ze aan pan toevoegt. Dan krijgen ze een extra rijke smaak en dat proef je gelijk terug.

Naar het recept
Tomatensoep

Lazy tomatensoep met halloumicroutons

In dit recept is het contrast tussen de verwarmende, milde soep en knapperige zoute kaas echt een uitstekende match. Door de warmte van de soep blijven de blokjes bovendien perfect van structuur. De soep zelf is trouwens ook een kleine openbaring, want door bliktomaten en kikkererwten te pureren maak je binnen een paar minuten een geweldig romige én eiwitrijke soep.

Naar het recept
Cover voor

Gazpacho

Gazpacho is de meest bekende tomatensoep van Spanje. Lekker fris op een zomerse dag als lunch, maar altijd goed als voorgerecht. Een basisrecept voor gazpacho mag dus niet ontbreken in je repertoire.

Naar het recept
Chinese tomatensoep met rijstnoedels en taugé

Chinese tomatensoep

Friszuur, een beetje zoet en heerlijk oldskool: Chinese tomatensoep smaakt altijd! Door hem te serveren op rijstnoedels maak je er een vullende maaltijdsoep van, geschikt voor zowel lunch als diner.

Naar het recept

Tip!

Romige tomatensoep met tostirepen

Romige tomatensoep (met tostirepen)

Vind je het nog wat spannend om je variëren met je vertrouwde recept? Keep it simple en maak gewoon een kleine verandering. Wat denk je van een scheutje room in je soep? Het kan niet anders dan je soep nog lekkerder maken.

Naar het recept
Pappa al pomodoro – broodsoep met octopus

Pappa al pomodoro – broodsoep met octopus

In Italië geven ze oude tomaten en brood altijd een tweede leven. Bijvoorbeeld door er deze heerlijke soep mee te maken. Dit tomatensoep recept bevat sterke smaken, zonder dat er een specifieke smaak overheerst. Alles is in balans. Zo is de octopus niet alleen erg smaakvol, hij is ook nog eens lekker knapperig.

Naar het recept
tomatensoep chocolade

Pittige tomatensoep met chocolade

Een stuk spannender is om een stukje chocolade aan je tomatensoep toe te voegen. Een onverwachte smaakmaker die waanzinnig goed samengaat met de andere ingrediënten van de soep. Probeer maar!

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Redactiefavoriet
Tomaten-paprikasoep

Tomaten-paprikasoep

Met dit recept maak jij makkelijk een heerlijke, voedzame tomaten-paprikasoep. Lekker als voorgerecht of voor bij de lunch!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (in plakjes)
  • zout en peper
  • 750 g tomaten (grof gehakt)
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot (uitgelekt en grof gehakt)
  • 500 ml groentebouillon
  • handvol handvol basilicumblaadjes

Benodigdheden

  • pot

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan op laag vuur en fruit er de ui en de knoflook met een grote snuf zout ca. 10 minuten in tot de ui zacht is.

  2. Voeg de tomaten, de paprika en de bouillon toe. Breng aan de kook en kook ca. 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in kommen en garneer met wat basilicumblaadjes. Lekker met knapperig brood.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Rosie Reynold

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!