Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
ravioli met eidooier en nduja-olie

Van antipasto tot dolce: dit is een heerlijk Italiaans kerstmenu

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Vier kerst met een Italiaans kerstmenu. Antipasto: gefrituurde gevulde olijven. Primo: ravioli met 'nduja. Secondo: porchetta. Dolce: panettone. Deze gerechten zorgen voor een avond die je nooit meer vergeet.

Italiaans kerstmenu

Zoek je nog een thema voor het kerstmenu 2023? Ga voor Italië! Met zo’n Italiaans kerstmenu als dit vier je kerst alsof je in het land van de antipasti, pasta en dolce bent. Dus zet gauw passend muziekje op en schenk een glas wijn in. Want zo maak je er een heerlijke avond van.

Wil je ook elke week een lekker menu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor een Italiaans kerstmenu

1. Antipasto: gefrituurde gevulde olijven

Een gevaarlijk begin van je Italiaanse kerstmenu, want als je eraan begint is het einde zoek. Deze gefrituurde gevulde olijven uit Italië zijn namelijk zo lekker dat je eigenlijk niets anders meer wilt eten.

> naar het recept: gefrituurde gevulde olijven

gefrituurde gevulde olijven

2. Primo: ravioli met eidooier en ‘nduja-olie

Zelfgemaakte pasta is altijd een goed idee. Helemaal als je ravioli’s vult met zacht geklopte ricotta. Van buiten zijn ze lekker op smaak gebracht met ‘nduja en salie. Parmezaan erover, rode wijn erbij en genieten.

> naar het recept: ravioli met eidooier en ‘nduja-olie

ravioli met eidooier en nduja-olie

3. Secondo voor een écht Italiaans kerstmenu: porchette met venkelzaad en rozemarijn

Langzaam gaart het gekruide buikspek in de oven en dan is het klaar voor het kerstdiner. Lekker met rustiek gebakken aardappels en groente naar keuze. Je kunt er wijn bij schenken of Italiaans speciaalbier.

> naar het recept: porchetta met venkelzaad en rozemarijn

4. Dolce: panettonetulband

Bij een echt Italiaans kerstmenu hoort panettone. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar ben je nu uitgegeten? Geen zorgen, van deze panettonetulband kun je ook later nog genieten. Lekker op kerstochtend met een kopje thee bijvoorbeeld.

> naar het recept: panettonetulband

panettonetulband

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!