Antipasto
Gefrituurde gevulde olijven
Een gevaarlijk begin van je Italiaanse kerstmenu, want als je eraan begint is het einde zoek. Deze gefrituurde gevulde olijven uit Italië zijn zo lekker dat je eigenlijk niets anders meer wilt eten.
Primo
Ravioli met eidooier en ‘nduja-olie
Zelfgemaakte pasta is altijd een goed idee. Helemaal als je ravioli’s vult met zacht geklopte ricotta. Van buiten zijn ze lekker op smaak gebracht met ‘nduja en salie. Parmezaan erover, rode wijn erbij en genieten.
Secondo
Porchetta met venkelzaad en rozemarijn
Langzaam gaart het gekruide buikspek in de oven en dan is het klaar voor het kerstdiner. Lekker met rustiek gebakken aardappels en groente naar keuze. Je kunt er wijn bij schenken of Italiaans speciaalbier.
Dolce
Panettonetulband
Bij een echt Italiaans kerstmenu hoort panettone. Van deze panettonetulband kun je ook later nog genieten. Lekker op kerstochtend met een kopje thee. Als er wat overblijft tenminste.