
We zijn groot fan van de recepten van Rukmini Iyer. In haar heerlijke kookboeken deelt ze gerechten die je vaak al binnen een kwartier maakt, zo ook in haar nieuwste boek “Het Groene Kookboek”. Tijd om onze favoriete vegetarische recepten van Rukmini eens op een rijtje te zetten!
Lees verder na de advertentie
Vegetarische recepten van Rukmini
Haar nieuwste kookboek “Het Groene Kookboek” staat boordevol met de lekkerste vegetarische en ook vegan recepten. Gemakkelijke gerechten, maar boordevol smaak. Met het boek als inspiratie maakten we een lijstje met onze vijf favoriete vegetarische recepten van Rukmini.

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Rukmini Iyer
Als wij zeggen ‘de koningin van de bakplaten’, dan zeggen jullie vast in koor: Rukmini Iyer. De afgelopen jaren kon je dan ook niet om haar heen. Ze maakte het ene na het andere succesvolle boek met bakplaten. Groen, zoet en ook barbecue – alles kwam voorbij. Haar boeken zijn mateloos populair in binnen- en buitenland en vliegen dan ook als zoete broodjes over de toonbank.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze favoriete vegetarische recepten van Rukmini:
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Hieronder vind je dan ook onze favoriete vegetarische recepten van Rukmini Iyer.

Geroosterde spicy wortels & hazelnoten met limabonenpuree
Rukmini: “Ik zou hier al netflixend een hele kom van kunnen leegeten, maar het is echt té lekker om niet te delen met vrienden. De wortels roosteren mooi met korianderzaadjes onder folie, en de rijke, zijdezachte limabonenpuree is in slechts 10 minuten klaar.”

Venkel met burrata, tuinbonen & granaatappel
Rukmini: “Perfect voor zo’n warme zomerdag waarop je alleen maar zin hebt in iets lichts en verfrissends. Ik heb deze salade in de zomer voor vrienden gemaakt met gegrilde courgettes, gemarineerde limabonen, een goed brood, goede boter en (heel) veel crémant – echt een heerlijke combinatie van gerechten, allemaal binnen een uur klaargemaakt en op tafel!”

Krokant gebakken ravioli met zure room dip
Rukmini: “Wat is er beter dan kant-en-klare ravioli uit de winkel? Krokante kant-en-klare ravioli uit de winkel! Een nieuw gerecht, leuk om lekker heet te eten, liefst met iets kouds (én bruisends) erbij – de puristen onder jullie moeten maar even wegkijken, want de dip van zure room en bieslook maakt dit gerecht echt helemaal af.”

Kurkuma-aubergines met yoghurt, chiliboter-cashewnoten & koriander
Rukmini: “Als ik één recept uit dit boek zou moeten kiezen dat je gewoon móét proberen, dan zou het dit zijn (niet tegen de andere zeggen!). Ik krijg persoonlijk nooit genoeg van gebakken aubergines en yoghurt – het is een van de eerste gerechten die ik van mijn moeder leerde – en deze versie, gegarneerd met knapperige chiliboter-cashewnoten, is een absolute topper.”

Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui
Rukmini: “Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel en is veruit mijn favoriete noodrecept (ik heb eigenlijk altijd wel kerstomaten, miso en lente-uien in huis). Ik heb er verschillende soorten noedels voor uitgeprobeerd, en ik kan hierbij bevestigen dat dikke chewy udonnoedels het lekkerst zijn.”
Meer recepten van Rukmini? Lees dan ook:
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.