Advertentie
Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.
Italiaans uitsloven
Met dit Italiaans menu mag jij je al je skills uit de kast trekken. Wij gaan ons uitsloven! We bakken onze eigen focaccia en alsof dat nog niet gaaf genoeg is maken we ook onze eigen pasta en ijs. Geloof ons maar: na het maken van deze gerechten zal menig Italiaanse nonna trots op je zijn. Het duurt misschien even maar dan heb je ook wat. Dit weekend gaan wij voor het wauw-effect. Ga voor meer inspiratie naar onze Pinterest-pagina met Italiaanse recepten. Buen appetito!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
We trappen het Italiaans menu af met een zelfgebakken focaccia. We maken ‘m zoals ze in de Italiaanse stad Bari doen: focaccia barese. Daar komt het beroemde brood namelijk vandaan en smaken ze dus het beste. Dus hup handen uit de mouwen en kneden maar! Zo’n enorme plaat tover je zo uit de oven en dan in van die knapperige reepjes snijden. Wel eerlijk delen hè?
Focaccia barese
We maken een ronde door Italië en beginnen met een focaccia uit Bari. Iedere Italiaanse stad heeft wel zijn eigen specialiteit. In Bari bakken ze de beste focaccia’s. Zo’n enorme plaat tover je zo uit de oven en dan in van die knapperige reepjes snijden. Wel eerlijk delen hè?
Hoofdgerecht
Zelf ravioli maken is een stuk makkelijker dan je misschien wel denkt. En het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Deze variant met pompoen is pure verwennerij. De focaccia van het voorgerecht kan je gewoon weer gebruiken om de laatste restjes saus mee op te peuzelen.
Pompoenravioli met romige walnotensaus
De dagen mogen dan donkerder zijn, maar een verwarmend gerecht met noten na een lekkere herfstwandeling in het bos, dat is pure verwennerij. De pompoenravioli met romige walnotensaus is perfect voor zo’n dag!
Nagerecht
Dit ijs is zoet, romig, fris en heeft een lichtzoute nasmaak. Het water begint ons al in de mond te lopen… Tip van een ‘pistache-expert’ uit het Siciliaanse Taormina: maak altijd gebruik van volle biologische melkproducten en van een pure pistachepasta als je pistache-ijs wilt maken. Zo krijg je een volle en romige smaak.
Pistache-ijs
Jadis: “Dit is het allerlekkerste ijs ever. Het is zoet, romig, fris en heeft een lichtzoute nasmaak. Ik heb een tip gekregen van de ‘pistache-expert’ van Taormina: maak altijd gebruik van volle biologische melkproducten en van een pure pistachepasta als je pistache-ijs wilt maken! Heel typisch Siciliaans is het om in de zomertijd een ‘broodje ijs’ te eten, dat zijn briochebollen met pistache-ijs. Als je in Sicilië op het strand bent geweest, heb je vast ooit een ijscokarretje gezien. Daar verkopen ze deze broodjes ijs. Ook dit pistache-ijs kun je in een briochebol doen.”
Onze tips
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.