
Indiaas menu
Lees verder na de advertentie
Heerlijke geuren, prachtige kleuren en onweerstaanbare smaken; dat is de Indiase keuken voor ons. Want alleen al wanneer je aan India denkt, vult je neus zich direct met de geuren van India. Iedereen weet; met de juiste kruiden en specerijen maak je de lekkerste maaltijden. Zo ook bij dit Indiaas menu. Laat je verrassen door een kruidige en vooral kleurrijke maĆÆssoep gemaakt met asafoetida, een botermalse curry met kip en kokos-barfi. Dat wordt genieten!
Voorgerecht
Soep is altijd een goed idee! Deze kruidige Indiase maissoep met spinazie heeft vrij wel ieder Indiaas restaurant op zijn menukaart staan, maar met ons recept maak je deze klassieker in je eigen keuken. Je maakt ām met asafoetida. Dit is het gele, gedroogde sap uit de wortels en stelen van een grote, kruidachtige plant. Het wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten en India. Het smaakt een beetje naar prei, ui en knoflook. Je koopt het bij de toko, maar je kunt het ook vervangen door een combinatie van ui en knoflook. Serveer de soep met wat naan om in de soep te dippen.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
> naar het recept voor Indiase maissoep met spinazie
Hoofdgerecht
Deze Indiase klassieker hoeven we niet aan je voor te stellen. Met dit recept maak je de kip precies zoals hij hoort te zijn: vol romige botersmaak Ć©n botermals. Alleen al de verschillende aromaās die zich verspreiden door de keuken terwijl je aan het koken bent zijn reden genoeg om dit recept te maken! Serveer het met rijst of (zelfgemaakt) platbrood.
> naar het recept voor butter chicken
Nagerecht
Bas maakte dit gerecht samen met Paulami Joshi, auteur van de ‘De bijbel van de Indiase keuken‘. āTrots vertelde Paulami mij dat dit recept van haar moeder is. Ik vind de geraspte kokos zo lekker dat ik er nauwelijks van af kan blijven. De citroenachtige smaak van kardemom past perfect bij de zoete gecondenseerde melk. Het moeilijkste van dit recept? Wachten tot de barfi is afgekoeld.ā
> naar het recept voor kokos-barfi
Meer Indiase recepten ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.