Indiaas menu

Heerlijke geuren, prachtige kleuren en onweerstaanbare smaken; dat is de Indiase keuken voor ons. Want alleen al wanneer je aan India denkt, vult je neus zich direct met de geuren van India.  Iedereen weet; met de juiste kruiden en specerijen maak je de lekkerste maaltijden. Zo ook bij dit Indiaas menu. Laat je verrassen door een kruidige en vooral kleurrijke maïssoep gemaakt met asafoetida, een botermalse curry met kip en kokos-barfi. Dat wordt genieten!

Voorgerecht

Soep is altijd een goed idee! Deze kruidige Indiase maissoep met spinazie heeft vrij wel ieder Indiaas restaurant op zijn menukaart staan, maar met ons recept maak je deze klassieker in je eigen keuken. Je maakt ‘m met asafoetida. Dit is het gele, gedroogde sap uit de wortels en stelen van een grote, kruidachtige plant. Het wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten en India. Het smaakt een beetje naar prei, ui en knoflook. Je koopt het bij de toko, maar je kunt het ook vervangen door een combinatie van ui en knoflook. Serveer de soep met wat naan om in de soep te dippen.

Indiase maissoep met spinazie - Indiaas menu

> naar het recept voor Indiase maissoep met spinazie

Hoofdgerecht

Deze Indiase klassieker hoeven we niet aan je voor te stellen. Met dit recept maak je de kip precies zoals hij hoort te zijn: vol romige botersmaak én botermals. Alleen al de verschillende aroma’s die zich verspreiden door de keuken terwijl je aan het koken bent zijn reden genoeg om dit recept te maken! Serveer het met rijst of (zelfgemaakt) platbrood.

Butter chicken

> naar het recept voor butter chicken

Nagerecht

Bas maakte dit gerecht samen met Paulami Joshi, auteur van de ‘De bijbel van de Indiase keuken‘. “Trots vertelde Paulami mij dat dit recept van haar moeder is. Ik vind de geraspte kokos zo lekker dat ik er nauwelijks van af kan blijven. De citroenachtige smaak van kardemom past perfect bij de zoete gecondenseerde melk. Het moeilijkste van dit recept? Wachten tot de barfi is afgekoeld.”

Kokos-barfi van Paulami Joshi

> naar het recept voor kokos-barfi

Meer Indiase recepten ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.