Frisse gerechten

Fris, frisser, frist! Dit weekendmenu gaan wij – je raadt het al – voor frisse smaken. En deze frisse gerechten maken wij door te koken met citrus. Door de toevoeging van citrusvruchten krijgt elk gerecht van dit menu een heerlijke fruitige smaak. Bezorg jezelf een goede start van het weekend met deze vitaminebommetjes en ga aan de slag. Is het voorgerecht met buratta met sinaasappel en munt, het hoofdgerecht met kip met sinaasappel of het dessert met lemon curd tartelettes jouw favoriet?

Meer frisse recepten ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

We trappen het menu met frisse gerechten af met een zalig voorgerecht. De milde romige burrata is een perfecte tegenhanger voor de friszure sinaasappel. Samen vormen ze een heerlijk fris en vegetarisch voorgerecht. Tip van ons: kies als het even kan altijd chioggia-bieten. Dat geeft je gerecht net iets extra’s. Brood erbij en dippen maar!

Burrata met sinaasappel frisse gerechten

> naar het recept voor burrata met sinaasappel en munt

Hoofdgerecht

Kip, rozemarijn en sinaasappel: een klassieke combi die er altijd in gaat. Proef de pure smaken van deze smaakbommen in dit fantastische hoofdgerecht. Wij raden aan om er een gekruide couscous bij te serveren.

Kip met sinaasappel

> naar het recept voor kip met sinaasappel

Frisse gerechten: dessert

We sluiten het menu met frisse gerechten af met lemon curd tartelettes. Lemon curd wordt al heel lang gegeten in Engeland. De dikke crèmige lekkernij is daar vooral populair als onderdeel van de high tea. Ze smeren ‘m daar graag royaal op scones. Maar ook in Nederland wagen we er ons steeds vaker aan. En wij snappen goed waarom. Deze lemon curd tartelettes met gekonfijte citroen zijn oh zo zalig. Ga je voor gemakkelijk? Lemon curd uit een potje is ook heerlijk!

Lemon-curdtartelettes met gekonfijte citroen frisse gerechten

> naar het recept voor lemon curd tartelettes met gekonfijte citroen