
Frisse gerechten
Lees verder na de advertentie
Fris, frisser, frist! Dit weekendmenu gaan wij – je raadt het al – voor frisse smaken. Ideaal om te serveren in de nazomer. We maken deze frisse gerechten met citrus. Want met de toevoeging van citrusvruchten krijgt elk gerecht van dit menu een heerlijke fruitige smaak. Bezorg jezelf een goede start van het weekend met deze vitaminebommetjes en ga aan de slag. Is het voorgerecht met buratta met sinaasappel en munt, het hoofdgerecht met kip met sinaasappel of het dessert met lemoncurd tartelettes jouw favoriet?
Meer frisse recepten ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
We trappen het menu met frisse gerechten af met een zalig voorgerecht. De milde romige burrata is een perfecte tegenhanger voor de friszure sinaasappel. Samen vormen ze een heerlijk fris en vegetarisch voorgerecht. Tip van ons: kies als het even kan altijd chioggia-bieten. Dat geeft je gerecht net iets extra’s. Brood erbij en dippen maar!
> naar het recept voor burrata met sinaasappel en munt
Hoofdgerecht
Kip, rozemarijn en sinaasappel: een klassieke combi die er altijd in gaat. Proef de pure smaken van deze smaakbommen in dit fantastische hoofdgerecht. Wij raden aan om er een gekruide couscous bij te serveren.
> naar het recept voor kip met sinaasappel
Frisse gerechten: dessert
We sluiten het menu met frisse gerechten af met een zoet dessert met lemoncurd. Dit zoete smeersel is in Engeland vooral populair als onderdeel van de high tea. Ze smeren ‘m daar graag royaal op scones. Maar ook in Nederland wagen we er ons steeds vaker aan. En wij snappen goed waarom. Deze lemoncurd tartelettes met gekonfijte citroen zijn oh zo zalig. Ga je voor gemakkelijk? Lemoncurd uit een potje is ook heerlijk!
> naar het recept voor lemoncurd tartelettes met gekonfijte citroen
Lees ook: No waste: nooit meer citroen verspillen
Onze tips

De ultieme ceviche recepten voor een zomerse avond

Wat eten we dit weekend? 15x weekendrecepten

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen

Zo maak je de lekkerste lunch wraps zonder veel moeite

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.