Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Waanzinnig weekendmenu: Japans eten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Bestel Foodies Japan

Japans eten

De Japanse keuken is onwijs populair. Maar wie bij Japans eten enkel en alleen aan sushi en sashimi denkt, heeft het mis. Ze hebben namelijk zo veel meer te bieden. Wat denk je bijvoorbeeld van pork buns, misosoep en fluffy cheesecake? Stuk voor stuk voorbeelden van lekker én Japans eten. Ga jij deze gerechten dit weekend nog maken?

Elke week recepten voor in het weekend ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Japans koken

Maar voordat je dit menu kunt gaan maken, moet je eerst weten welke basisingrediënten je in huis moet halen voor Japans koken. Omdat het best lastig kan zijn welke producten je nou het beste kan kiezen in een Aziatische winkel, gingen wij samen met Japanse chef Yoko naar de toko en ontdekten wij welke ingrediënten een must zijn voor in je keukenkastje.

Voorgerecht

Als voorgerecht gaan we een Aziatische klassieker maken: pork buns. Het is even een klus, maar dan heb je ook wat. Het zachte broodje, de smaakvolle binnenkant… het water begint ons gelijk in de mond te lopen. Het gerecht is niet voor niets onwijs populair in Japan en China.

> naar het recept: pork buns

Pork buns

Hoofdgerecht

Voor veel Japanners is misosoep de uitkomst wanneer ze geen antwoord weten op de vraag ‘wat eten we vanavond’. Een misosoep is namelijk zo gemaakt en de meeste ingrediënten hebben ze standaard in huis. Jij ook? Dan kan je gelijk aan de slag! Het geheim van dit troostrijke eten is de umami-smaak die de boventoon voert. Hierdoor voel jij je gelijk beter!

> naar het recept: romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Nagerecht

Deze Japanse cheesecake is wat lichter van structuur dan je gewend bent. Vaak smaken ze ook wat minder zoet. De luchtige textuur lijkt op een soufflé als hij vers uit de oven komt. Wat ons betreft onweerstaanbaar. Volgens sommigen is dit zelfs de lekkerste cheesecake die ze kennen!

> naar het recept: fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam aziatisch bakken

Lees ook: Japans eten: deze basisingrediënten mogen niet in je voorraadkast ontbreken

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!