Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Japans eten: maak dit heerlijke menu thuis

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Met de verfijnde smaken uit Japan maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Maak dit drie-gangenmenu en iedereen waant zich deze avond in heerlijk Japan.

Lees verder na de advertentie

Japans eten

De Japanse keuken is onwijs populair. Maar wie bij Japans eten enkel en alleen aan sushi en sashimi denkt, heeft het mis. Ze hebben namelijk zo veel meer te bieden. Wat denk je bijvoorbeeld van pork buns, misosoep en fluffy cheesecake? Stuk voor stuk voorbeelden van lekker én Japans eten. Ga jij deze Japanse gerechten dit weekend nog maken?

Japans koken

Maar voordat je dit menu kunt gaan maken, moet je eerst weten welke basisingrediënten je in huis moet halen voor Japans koken. Omdat het best lastig kan zijn welke producten je nou het beste kan kiezen in een Aziatische winkel, gingen wij samen met Japanse chef Yoko naar de toko en ontdekten wij welke ingrediënten een must zijn voor in je keukenkastje.

Japans voorgerecht

Pork buns

Pork buns

Als voorgerecht gaan we een Aziatische klassieker maken: pork buns. Het is even een klus, maar dan heb je ook wat. Het zachte broodje, de smaakvolle binnenkant… het water begint ons gelijk in de mond te lopen. Het gerecht is niet voor niets onwijs populair in Japan en China.

Naar het recept

Japans hoofdgerecht

Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Deze heerlijke en verwarmende misosoep staat al binnen een kwartiertje op tafel. Kies je favoriete noedels, leef je uit met toppings zoals verse groenten en geniet van dit snelle succes!

Naar het recept

Japans nagerecht

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam

Deze Japanse cheesecake is wat lichter van structuur dan je gewend bent. Vaak smaken ze ook wat minder zoet. De luchtige textuur lijkt op een soufflé als hij vers uit de oven komt. Wat ons betreft onweerstaanbaar. Volgens sommige is dit zelfs de lekkerste cheesecake die ze kennen.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!