
1. Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame
Lees verder na de advertentie
Zeg je Japan, dan zeg je sushi. Je eigen maki maken is makkelijker dan je denkt. Probeer dit recept maar eens!
2. Tofu-beignets in nori-beslag met wakame
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Omdat het een snack is mag het: geef er lekker wat (vegan) Japanse mayonaise bij. Wil je er toch een avondmaaltijd van maken? Serveer de beignets dan met wat rijst en extra wakamesalade.
3. Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake
Kelpnoedels zijn een must try! Je kunt ze in vrijwel elk gerecht gebruiken in plaats van ‘gewone’ noedels. Wij vinden ze erg lekker in combinatie met shiitake en furikake.
4. Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble
Toe aan een soep die anders dan anders is? Ga voor deze versie met broccoli en kombu. Tip: ga even langs de toko of een goede, biologische supermarkt. Daar hebben ze een groot aanbod aan zowel vers als gedroogd zeewier.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega

Budget recepten: lekker én goedkoop eten

Salade voor bij de BBQ: dit zijn onze absolute favorieten

De lekkerste recepten voor wraps uit de oven

Dit is waarom deze doordeweekse recepten zo populair zijn

Mosselseizoen: 7 recepten die je meteen wilt maken

Dit zijn de lekkerste gerechten met kip

Slaap je slecht van de hitte? Dit moet je vanavond eten (of juist niet)
Sanne
Zweert al tien jaar bij hetzelfde recept voor worteltaart met roomkaasglazuur. Iemand die een banaan eet, is spontaan een beetje minder sympathiek. Voert haar zuurdesem precies genoeg om ermee te kunnen bakken. Zet altijd vast een pan op het vuur voor het recept helemaal gelezen is. Was hoofdredacteur tot 2022.