Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble

4x heerlijke plantaardige Japanse recepten

In samenwerking met Vegetariërsbond
Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Zeewier is niet alleen lekker ziltig, het is ook een voedzame vleesvervanger en op verschillende manieren te gebruiken, van bouillon tot een salade. Wij maakten er deze vegan Japanse gerechten mee.

1. Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

Zeg je Japan, dan zeg je sushi. Je eigen maki maken is makkelijker dan je denkt. Probeer dit recept maar eens!

Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

2. Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

Omdat het een snack is mag het: geef er lekker wat (vegan) Japanse mayonaise bij. Wil je er toch een avondmaaltijd van maken? Serveer de beignets dan met wat rijst en extra wakamesalade.

Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

3. Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake

Kelpnoedels zijn een must try! Je kunt ze in vrijwel elk gerecht gebruiken in plaats van ‘gewone’ noedels. Wij vinden ze erg lekker in combinatie met shiitake en furikake.

Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake

4. Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble

Toe aan een soep die anders dan anders is? Ga voor deze versie met broccoli en kombu. Tip: ga even langs de toko of een goede, biologische supermarkt. Daar hebben ze een groot aanbod aan zowel vers als gedroogd zeewier.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble

Onze tips

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!