
Wie had het over vlees? In deze vegetarische Japanse gerechten mis je het geen seconde. Laat dat heerlijke Aziatische avondje maar komen en maak een van deze heerlijke recepten!
Lees verder na de advertentie
Vegetarische Japanse gerechten
Wist je dat heel veel Japanse gerechten ook vegetarisch zijn? Dat komt doordat de smaak umami de boventoon voert in deze keuken. Dit is de vijfde basissmaak (naast zoet, zout, zuur en bitter) en kenmerkt zich door zijn rijke, complexe en vooral hartige smaak. Bij dit alles zorgen ze er in Japan voor dat de smaken perfect uitgebalanceerd zijn en prachtig worden gepresenteerd op je bord. Zo is het altijd een feestje om een Japans gerecht te eten. Ben je hier nog niet bekend mee? Probeer dan de onderstaande heerlijke recepten. Al deze vegetarische Japanse gerechten zijn echte umami-bommen! Bereid je maar alvast voor op een avond vol smaaksensatie.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Vegetarische Japanse recepten

Geroosterde bimi met tofudressing
Tofu is super veelzijdig. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperige bimi? Probeer het zelf met dit recept.

Omeletrol met spinazie-sesamsalade
In Japan maken ze de omeletrol in een vierkante pan. Dat zorgt voor een mooie rechte rol. Geen zorgen: ook minder recht is hij verrukkelijk. Je kan dit recept dus met een gerust hart gewoon in de koekenpan maken.

Okonomiyaki
Zeg drie keer heel snel okonomiyaki en je hartige pannenkoek is klaar! Dit recept is om je vingers bij af te likken en zal je nog lang bij blijven. Lekker als lunch, diner of als snack.

Yakitori van shiitake met wakamesalade
Op zoek naar een recept voor vegetarische yakitorispiesjes? Probeer dan deze variant, gemaakt met shiitakes! De paddenstoel heeft een heerlijke bite en de marinade zorgt voor een super smaakvolle spies, zoals je hem gewend bent.

Udonnoedels met soja-eieren
Udonnoedels zijn dikke, zachte Japanse tarwenoedels die vaak worden gebruikt in warme en koude gerechten. Probeer dit heerlijke recept met soja-eieren en voeg zoveel verse ingrediënten toe als je zin in hebt.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

4x heerlijke plantaardige Japanse recepten

Japans koken: deze basisingrediënten mogen niet in je voorraadkast ontbreken

Japanse borrelhap: krokante tempura

7x Japanse recepten om dit weekend te proberen

7x must-haves in je keuken als je Japans gaat koken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.