Advertentie
Vegetarische Japanse gerechten
Wist je dat heel veel Japanse gerechten ook vegetarisch zijn? Dat komt doordat de smaak umami de boventoon voert in deze keuken. Dit is de vijfde basissmaak en kenmerkt zich door zijn rijke, complexe en vooral hartige smaak. Ben je hier nog niet bekend mee? Probeer dan de onderstaande recepten. Al deze vegetarische Japanse gerechten zijn echte umami-bommen!
Wil je ook iedere tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
1. Geroosterde bimi met tofudressing
Tofu is veelzijdiger dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperige bimi? Probeer het zelf met dit recept.
> naar het recept: geroosterde bimi met tofudressing
2. Omeletrol met spinazie-sesamsalade
In Japan maken ze de omeletrol in een vierkante pan. Dat zorgt voor een mooie rechte rol. Geen zorgen: ook minder recht is hij verrukkelijk. Je kan dit recept dus met een gerust hart gewoon in de koekenpan maken.
> naar het recept: omeletrol met spinazie-sesamsalade
3. Yakitori van shiitake met wakamesalade
Traditionele Japanse yakitori maak je met kip, maar de vega versie met shiitake is misschien nog wel lekkerder. Het idee is hetzelfde: gemarineerde ingrediënten op een stokje. Ga jij dit Japanse vegetarische gerecht proberen?
> naar het recept: yakitori van shiitake met wakamesalade
4. Udonnoedels met soja-eieren
Dit gerecht was een paar jaar terug het coverrecept van foodies maart. Dat was natuurlijk niet voor niets. Wat een plaatje is het hè? We beginnen spontaan weer te watertanden bij het zien van deze foto en de gedachte aan hoe de fantastische smaken samenkomen in de dampende kom bouillon.
> naar het recept: udonnoedels met soja-eieren
Lees ook: 7x Japanse recepten om dit weekend te proberen
Onze tips
Boerenkoolstamppot: ouderwets lekkere recepten en tips
7x de lekkerste ovenschotel recepten
Traybake: snelle en makkelijke recepten uit de oven
Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven
Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten
Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.