Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
udon noedels2 cover

5x vegetarische Japanse gerechten om van te genieten

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Wie had het over vlees? In deze vegetarische Japanse gerechten mis je het geen seconde. Laat dat heerlijke Aziatische avondje maar komen en maak een van deze heerlijke recepten!

Lees verder na de advertentie

Vegetarische Japanse gerechten

Wist je dat heel veel Japanse gerechten ook vegetarisch zijn? Dat komt doordat de smaak umami de boventoon voert in deze keuken. Dit is de vijfde basissmaak (naast zoet, zout, zuur en bitter) en kenmerkt zich door zijn rijke, complexe en vooral hartige smaak. Bij dit alles zorgen ze er in Japan voor dat de smaken perfect uitgebalanceerd zijn en prachtig worden gepresenteerd op je bord. Zo is het altijd een feestje om een Japans gerecht te eten. Ben je hier nog niet bekend mee? Probeer dan de onderstaande heerlijke recepten. Al deze vegetarische Japanse gerechten zijn echte umami-bommen! Bereid je maar alvast voor op een avond vol smaaksensatie.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Vegetarische Japanse recepten

bimi met tofudressing

Geroosterde bimi met tofudressing

Tofu is super veelzijdig. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperige bimi? Probeer het zelf met dit recept.

Naar het recept
omeletrol met spinaziesalade1

Omeletrol met spinazie-sesamsalade

In Japan maken ze de omeletrol in een vierkante pan. Dat zorgt voor een mooie rechte rol. Geen zorgen: ook minder recht is hij verrukkelijk. Je kan dit recept dus met een gerust hart gewoon in de koekenpan maken.

Naar het recept
okonomiyaki

Okonomiyaki

Zeg drie keer heel snel okonomiyaki en je hartige pannenkoek is klaar! Dit recept is om je vingers bij af te likken en zal je nog lang bij blijven. Lekker als lunch, diner of als snack.

Naar het recept
yakitori van shiitake

Yakitori van shiitake met wakamesalade

Op zoek naar een recept voor vegetarische yakitorispiesjes? Probeer dan deze variant, gemaakt met shiitakes! De paddenstoel heeft een heerlijke bite en de marinade zorgt voor een super smaakvolle spies, zoals je hem gewend bent.

Naar het recept
Udonnoedels met soja-eieren

Udonnoedels met soja-eieren

Udonnoedels zijn dikke, zachte Japanse tarwenoedels die vaak worden gebruikt in warme en koude gerechten. Probeer dit heerlijke recept met soja-eieren en voeg zoveel verse ingrediënten toe als je zin in hebt.

Naar het recept

Tip!

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!