Bestel Foodies Japan

Vegetarische Japanse gerechten

Wist je dat heel veel Japanse gerechten ook vegetarisch zijn? Dat komt doordat de smaak umami de boventoon voert in deze keuken. Dit is de vijfde basissmaak en kenmerkt zich door zijn rijke, complexe en vooral hartige smaak. Ben je hier nog niet bekend mee? Probeer dan de onderstaande recepten. Al deze vegetarische Japanse gerechten zijn echte umami-bommen!

Wil je ook iedere tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Geroosterde bimi met tofudressing

Tofu is veelzijdiger dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperige bimi? Probeer het zelf met dit recept.

> naar het recept: geroosterde bimi met tofudressing

bimi met tofudressing

2. Omeletrol met spinazie-sesamsalade

In Japan maken ze de omeletrol in een vierkante pan. Dat zorgt voor een mooie rechte rol. Geen zorgen: ook minder recht is hij verrukkelijk. Je kan dit recept dus met een gerust hart gewoon in de koekenpan maken.

> naar het recept: omeletrol met spinazie-sesamsalade

omeletrol met spinaziesalade1

3. Yakitori van shiitake met wakamesalade

Traditionele Japanse yakitori maak je met kip, maar de vega versie met shiitake is misschien nog wel lekkerder. Het idee is hetzelfde: gemarineerde ingrediënten op een stokje. Ga jij dit Japanse vegetarische gerecht proberen?

> naar het recept: yakitori van shiitake met wakamesalade

yakitori van shiitake

4. Udonnoedels met soja-eieren

Dit gerecht was een paar jaar terug het coverrecept van foodies maart. Dat was natuurlijk niet voor niets. Wat een plaatje is het hè? We beginnen spontaan weer te watertanden bij het zien van deze foto en de gedachte aan hoe de fantastische smaken samenkomen in de dampende kom bouillon.

> naar het recept: udonnoedels met soja-eieren

Udonnoedels met soja-eieren

Lees ook: 7x Japanse recepten om dit weekend te proberen