
De Japanse keuken is enorm populair geworden in de loop der jaren. Met verfijnde smaken, verse ingrediënten en het gebruik van umami, maak je altijd de mooiste en lekkerste recepten. Wil je dit zelf ervaren? Probeer dan deze Japanse gerechten.
Lees verder na de advertentie
Als we kijken naar de keuken van Japan, zien we dat ze nog altijd veel invloeden uitoefenen op de rest van de wereld. Van sushi tot ramen en van tempura tot fushion, de Japanse eetcultuur heeft van alles wat. Japanners bereiden – net als veel andere dingen in hun cultuur – hun ingrediënten graag met geduld en liefde. Daarom zie je de mooiste creaties voorbijkomen en worden gerechten met precisie gepresenteerd. Dat bewijzen de Japanse gerechten onderaan dit artikel wel!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Japans eten
Bij Japans eten zijn de smaken zijn perfect gebalanceerd tussen zoet, zout, zuur en bitter. Daar voegen de Japanners ook nog een vijfde smaak daaraan toe: umami. Denk hierbij aan ingrediënten als sojasaus, ponzu, yuzu en kombu. Juist omdat ze zoveel heerlijke smaakcombinaties weten te maken, zijn wij enorme fan van Japanse gerechten. En daar delen wij natuurlijk graag onze lekkerste recepten van, van vegetarisch tot uitgebreide weekendmenu’s. Itadakimasu (eet smakelijk)!
Japanse gerechten

Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje
Deze heerlijke en verwarmende misosoep staat al binnen een kwartiertje op tafel. Kies je favoriete noedels, leef je uit met toppings zoals verse groenten en geniet van dit snelle succes!

Yakitori van shiitake met wakamesalade
Op zoek naar een recept voor vegetarische yakitorispiesjes? Probeer dan deze variant, gemaakt met shiitakes! De paddenstoel heeft een heerlijke bite en de marinade zorgt voor een super smaakvolle spies, zoals je hem gewend bent.

Okonomiyaki
Zeg drie keer heel snel okonomiyaki en je hartige pannenkoek is klaar! Dit recept is om je vingers bij af te likken en zal je nog lang bij blijven. Lekker als lunch, diner of als snack.

Smaakvolle Japanse ramen noedels
Zin in comfortfood na een lange dag? Dit recept voor Japanse ramen noedels zijn precies wat je zoekt: snel klaar en ook nog eens super smaakvol.

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam
Deze Japanse cheesecake is wat lichter van structuur dan je gewend bent. Vaak smaken ze ook wat minder zoet. De luchtige textuur lijkt op een soufflé als hij vers uit de oven komt. Wat ons betreft onweerstaanbaar. Volgens sommige is dit zelfs de lekkerste cheesecake die ze kennen.

Japanse katsu sando
Het is een grote portie, maar je mag hem dan ook zeker delen. Eén ding is zeker, na de katsu sando heb je genoeg energie voor twee!

Snelle Japanse rijstsalade
Met dit recept tover je met een handomdraai een heerlijk frisse salade op tafel met Japanse smaakmakers. Ook lekker om hier verse mango aan toe te voegen.

Ochazuke (zalm met theebouillon)
Deze zalm is niet alleen lekker in dit gerecht: je kunt hem ook opdienen als hoofdgerecht met onigiri/rijstballetjes. De gezouten zalm kun je ruim van tevoren klaarmaken en tot gebruik in de koelkast zetten.

Aardbeien daifukumochi
Wist je dat westerse mochi heel anders is dan onze Japanse? Voor Japanners zijn traditionele mochi witte, vierkante of ronde hapjes gemaakt van kleefrijst. Ze zijn zeker niet altijd gezoet, zijn niet gekleurd en ze zijn ook niet altijd gevuld. Als mochi gevuld is met traditionele zoetebonenpasta, noemen we het daifuku.

Zalm met misoboter
Deze zalm met misoboter wil je elke dag wel eten en dat komt goed uit want misoboter kun je van tevoren bereiden en in de vriezer bewaren. Hij past ook uitstekend bij steaks en andere gerechten van de grill.
Foodies Japan

Onze tips

Japans koken: deze basisingrediënten mogen niet in je voorraadkast ontbreken

Japanse borrelhap: krokante tempura

5x vegetarische Japanse gerechten om van te genieten

7x Japanse recepten om dit weekend te proberen

7x must-haves in je keuken als je Japans gaat koken

De beste burgers: 7x recepten voor een broodje hamburger

9x recepten met aubergine die je meteen wil maken

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.