Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
okonomiyaki

7x Japanse recepten om dit weekend te proberen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Ga je dit weekend mee op reis? Nee, niet met het vliegtuig, maar gewoon achter je fornuis. We gaan op onze vrije dagen aan de slag met de lekkerste Japanse recepten en wanen ons even in Azië.

1. Udonnoedels met soja-eieren

We beginnen ons lijstje vol Japanse recepten meteen goed met een redactiefavoriet: udonnoedels met soja-eieren. Vorig jaar schitterde dit heerlijke gerecht op onze cover, maar hij staat een jaar later nog steeds regelmatig op tafel.

> naar het recept: udonnoedels met soja-eieren

udon noedels2 cover

2. Snelle Japanse rijstsalade

Gaat jouw weekend ook altijd zo snel voorbij? Met dit makkelijke recept houd je meer tijd over om lekker in het zonnetje te zitten.

> naar het snelle Japanse rijstsalade

Snelle Japanse rijstsalade

3. Japanse katsu sando

Het is een enorme caloriebom, maar je mag hem dan ook zeker delen met je lover. Eén ding is zeker, na de Katsu Sando heb je genoeg energie voor twee!

> naar het recept: Japanse katsu sando

japanse gerechten

4. Okonomiyaki

Zeg drie keer heel snel okonomiyaki en je hartige pannenkoek is klaar! Dit recept is om je vingers bij af te likken en zal je nog lang bij blijven.

> naar het recept: okonomiyaki

okonomiyaki

5. Ochazuke (zalm met theebouillon)

In de categorie bijzondere Japanse recepten: Ochazuke! Deze zalm is niet alleen lekker in dit gerecht: je kunt hem ook opdienen als hoofdgerecht met onigiri/rijstballetjes. De gezouten zalm kun je ruim van tevoren klaarmaken en tot gebruik in de koelkast zetten.

> naar het recept: ochazuke (zalm met theebouillon)

Ochazuke (zalm met theebouillon)

6. Mochi Daifuku

Geen enkele lekkernij in Nederland is vergelijkbaar met deze traditionele ‘snoepjes’ van kleefrijstcake met zoete rodebonenvulling. Deze daifuku zet je meteen met beide benen in een andere cultuur waar smaken verschillen. Probeer maar eens!

> naar het recept: Mochi Daifuku

Mochi daifuku

7. Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

Wat is een lijst met Japanse recepten zonder sushi? Wij gaan voor een vega variatie met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame.

> naar het recept: sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

Lees ook: Van mysterybox tot mushrooms met Vanja van der Leeden & Emma de Thouars

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!