1. Udonnoedels met soja-eieren

We beginnen ons lijstje vol Japanse recepten meteen goed met een redactiefavoriet: udonnoedels met soja-eieren. Vorig jaar schitterde dit heerlijke gerecht op onze cover, maar hij staat een jaar later nog steeds regelmatig op tafel.

udon noedels2 cover

2. Snelle Japanse rijstsalade

Gaat jouw weekend ook altijd zo snel voorbij? Met dit makkelijke recept houd je meer tijd over om lekker in het zonnetje te zitten.

Snelle Japanse rijstsalade

3. Japanse katsu sando

Het is een enorme caloriebom, maar je mag hem dan ook zeker delen met je lover. Eén ding is zeker, na de Katsu Sando heb je genoeg energie voor twee!

4. Okonomiyaki

Zeg drie keer heel snel okonomiyaki en je hartige pannenkoek is klaar! Dit recept is om je vingers bij af te likken en zal je nog lang bij blijven.

okonomiyaki

5. Ochazuke (zalm met theebouillon)

In de categorie bijzondere Japanse recepten: Ochazuke! Deze zalm is niet alleen lekker in dit gerecht: je kunt hem ook opdienen als hoofdgerecht met onigiri/rijstballetjes. De gezouten zalm kun je ruim van tevoren klaarmaken en tot gebruik in de koelkast zetten.

Basisboek Japan 50-51 Ochazuke (zalm met theebouillon)

6. Mochi Daifuku

Geen enkele lekkernij in Nederland is vergelijkbaar met deze traditionele ‘snoepjes’ van kleefrijstcake met zoete rodebonenvulling. Deze daifuku zet je meteen met beide benen in een andere cultuur waar smaken verschillen. Probeer maar eens!

Mochi daifuku

7. Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

Wat is een lijst met Japanse recepten zonder sushi? Wij gaan voor een vega variatie met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame.

Wil je meer lekkere Japanse recepten?

Het maartnummer van Foodies staat helemaal in het teken van Japans koken. We ontrafelen het geheim van perfecte sushirijst en maken stap voor stap ramen in ramenrestaurant ToKokoro in Nijmegen. Verder bakken we appeldumplings en cheesecake met sesamzaad, maken we poké bowl en gaan we aan de slag met noedels en dumplings. Krijg je al trek? Bestel dit heerlijke nummer dan zonder verzendkosten via onze webshop!

Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame