
Wortelsoep maken
Lees verder na de advertentie
Er is geen betere manier om jezelf te verwarmen dan met een heerlijk kom wortelsoep. Deze kleurrijke soep is niet alleen smaakvol, maar ook nog eens gezond. Want wist je dat recepten met wortel meestal boordevol voedingsstoffen zitten? Van klassieke wortelsoep tot met een twist: dit zijn onze favoriete recepten om thuis wortelsoep te maken. Welke recept ga jij proberen?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
1. Wortel-pastinaaksoep
Wortel en pastinaak lijken niet alleen qua uiterlijk op elkaar, ook qua smaak. De wortels smaken beiden zoet en zijn daardoor perfect te combineren. Bijvoorbeeld in deze smaakvolle soep. Dit recept is echt een redactiefavoriet. Wanneer je zelf deze soep maakt, zal je snappen waarom.
> naar het recept: wortel-pastinaaksoep
2. Wortel-koriandersoep met pitacroutons
Geef klassieke wortelsoep een twist door wat koriander toe te voegen. Vind je koriander naar zeep smaken? Dan kun je het kruid eventueel ook vervangen door peterselie.
> naar het recept: wortel-koriandersoep met pitacroutons
3. Wortelsoep met komijn
Dit recept is een variant op een traditionele Marokkaanse kemia (bijgerecht) van wortels met komijn. In het boek Shoukran deelt Abdel Alaoui de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie. Volgens hem krijg je met dit recept een smaakexplosie in je mond in de vorm van een soep. Kortom: deze soep laat je zeker watertanden naar meer!
> naar het recept: wortelsoep met komijn
Lees ook: Zo maak je soep nóg smaakvoller
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.