
Wortelsoep maken
Lees verder na de advertentie
Er is geen betere manier om jezelf te verwarmen dan met een heerlijk kom wortelsoep. Deze kleurrijke soep is niet alleen smaakvol, maar ook nog eens gezond. Want wist je dat recepten met wortel meestal boordevol voedingsstoffen zitten? Van klassieke wortelsoep tot met een twist: dit zijn onze favoriete recepten om thuis wortelsoep te maken. Welke recept ga jij proberen?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
1. Wortel-pastinaaksoep
Wortel en pastinaak lijken niet alleen qua uiterlijk op elkaar, ook qua smaak. De wortels smaken beiden zoet en zijn daardoor perfect te combineren. Bijvoorbeeld in deze smaakvolle soep. Dit recept is echt een redactiefavoriet. Wanneer je zelf deze soep maakt, zal je snappen waarom.
> naar het recept: wortel-pastinaaksoep
2. Wortel-koriandersoep met pitacroutons
Geef klassieke wortelsoep een twist door wat koriander toe te voegen. Vind je koriander naar zeep smaken? Dan kun je het kruid eventueel ook vervangen door peterselie.
> naar het recept: wortel-koriandersoep met pitacroutons
3. Wortelsoep met komijn
Dit recept is een variant op een traditionele Marokkaanse kemia (bijgerecht) van wortels met komijn. In het boek Shoukran deelt Abdel Alaoui de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie. Volgens hem krijg je met dit recept een smaakexplosie in je mond in de vorm van een soep. Kortom: deze soep laat je zeker watertanden naar meer!
> naar het recept: wortelsoep met komijn
Lees ook: Zo maak je soep nóg smaakvoller
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.