Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Shoukran

Foodies boekenclub: “Shoukran”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Shoukran

In het nieuwe boek “Shoukran” van Abdel Alaoui vind je de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie, zodat je iedere dag samen kunt genieten van heerlijke gerechten vol kleur en smaak. “Shoukran” is daarom hét perfecte cadeau voor het Suikerfeest. Begin de maaltijd goed met huisgemaakte falafel, een smakelijke meiraapdip of een selectie knapperige bricks.

Laat je gasten versteld staan door hen de lekkerste couscous ooit voor te schotelen en sluit af met een speciaal dessert: cheesecake met oranjebloesemwater. In zijn kookboek voert chef Abdel Alaoui je langs zijn rijke culinaire familiegeschiedenis en geeft hij menig traditioneel gerecht een moderne twist. Met de honderd recepten die dit kookboek rijk is, zet je gegarandeerd een waar Marokkaans feestmaal op tafel waarvoor iedereen je duizendmaal zal bedanken. Shoukran!

Shoukran

€ 26,99
Shoukran

Marokkaanse keuken

“De Marokkaanse keuken weerspiegelt de rijkdom van de geschiedenis van dit land van duizend-en-een kleuren”, vertelt Abdel Alaoui. “De lekkere, gevarieerde en kleurrijke recepten lenen zich goed om te worden gedeeld en om gezellig te tafelen.” Dat is dan ook direct het eerste wat opvalt als je door het boek heen bladert, de recepten zijn stuk voor stuk ontzettend kleurrijk. Elke foto doet je direct watertanden waardoor je dan ook het liefst meteen de keuken induikt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dankbaar

De titel “Shoukran” betekent “bedankt” in het Arabisch. Abdel vertelt: “Het woord vat de Marokkaanse keuken en mijn jeugd in Oujda goed samen. Ik heb deze titel gekozen om mijn moeder te bedanken. Zij heeft me de liefde voor koken bijgebracht door me van jongs af in haar wereld – die van smaken, oranjebloesemwater, specerijen en vrijgevigheid – uit te nodigen.” Met dit boek neemt Abdel je aan de hand mee door ‘zijn’ keuken en laat je de lekkerste familierecepten zien.

Abdel Alaoui met zijn moeder

Voorraadkast

Om de recepten uit het boek te bereiden heb je een aantal Marokkaanse ingrediënten nodig die je bij de supermarkt of in Turkse, Marokkaanse en Midden-Oosterse speciaalzaken kunt vinden. Misschien heb je de meeste producten al wel op voorraad, maar om je te helpen beschrijft Abdel vooraan in het boek stuk voor stuk zijn favoriete ingrediënten. Zo vertelt hij je alles over harissa, ras el hanout, komijn en rozenwater.

Recepten uit Shoukran

Van gemakkelijk tot moeilijk en van snel tot uitgebreid; er staan ruim 100 verschillende recepten in het boek waardoor je voor elke gelegenheid wel iets passends (én lekkers) kunt vinden. Om je alvast te inspireren delen we drie heerlijke recepten uit het boek.

Wortelsoep met komijn

Abdel: “Dit recept is een variant op een traditionele kemia van wortels met komijn. In de vorm van een soep krijg je een smaakexplosie in je mond.”

> naar het recept: wortelsoep met komijn

Wortelsoep met komijn

Bstilla met scharrelkip

Abdel: “Dit gerecht doet me denken aan de familiefeesten van mijn jeugd. Er komt geen bstilla op tafel zonder dat er daarna iets belangrijks wordt aangekondigd!”

> naar het recept: bstilla met scharrelkip

Bstilla met scharrelkip

Couscous met gehaktballetjes

Abdel: “Dit gerecht is eigenlijk een tajine met gehaktballetjes, maar ik serveer het graag met couscous.”

> naar het recept: couscous met gehaktballetjes

Couscous met gehaktballetjes

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!