Het recept voor de pérfecte zelfgebakken croissants

First things first, voordat we beginnen met variëren delen we eerst het basisrecept met je. Want zelfgebakken croissants zijn gewoonweg het lekkerste. Croissants maken schijnt ingewikkeld te zijn. Zoals vaak wanneer het op deeg- en patisseriezaken aankomt, roep ik de hulp in van de mannen die weten hoe het moet: Michel en Albert Roux. Niet persoonlijk natuurlijk, maar via hun ouderwetse maar nog steeds relevante boek over patisserie. Hierin vinden we het recept voor een perfecte croissant en een zéér uitgebreide uitleg hoe te werk te gaan. Kan niet misgaan, toch? Daar gaan we.

zelfgebakken croissants

Croissantdeeg voor pain au chocolat

Het kan misschien een enorme uitdaging lijken, maar niets is minder waar. Als er elke dag honderden over de toonbank vliegen in Parijs, dan kun jij dit koude kunstje vast ook! Mocht je toch iets sneller willen zijn, gebruik dan koelvers croissantdeeg zodat je het deeg niet from scratch hoeft te maken.

Pain au chocolat

Italiaans croissantje

Ga je liever voor een hartige croissant? Wij maken ze zoals de Italianen ze eten met parmaham en Parmezaan. Uiteraard hoort daar een fantastische cappuccino bij met perfect geschuimde melk.

zelfgebakken croissants

Zelfgebakken frambozen croissants

Echte chique croissants zelf maken? Probeer dan dit recept van patissier Roel Wagenaar. Heb je het onder de knie? Varieer dan met de kleurlagen en gebruik ook eens cacao of pistache.

frambozencroissants

Aardbeicruffins

Cruffins! Misschien heb je er al weleens van gehoord, misschien lees je het voor het eerst. Het is niets anders dan een geslaagde kruising tussen een muffin en een croissant. Stiekem likken wij onze vingers er bij af op de redactie. Dit recept is bij ons favoriet. Aardbeien en custard, een gouden combinatie. Zo ook in deze heerlijke cruffins! Maak jij ze voor bij de koffie of als ontbijt? Wij weten het wel!

aardbeicruffins dit is waarom je cruffins moet proberen

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.