Advertentie
BBQ-tijd van Susan Aretz
Wat Susan Aretz betreft is het hoog tijd dat een vrouw laat zien hoe lekker het is om te koken op de barbecue. In “BBQ-tijd” vind je een keur aan toegankelijke barbecuerecepten voor zowel de kamado als de reguliere barbecue. En of je nu binnen 30 minuten aan tafel wilt of langer de tijd hebt, je vindt in dit heerlijke kookboek voor ieder moment een passend barbecuerecept.
Susan achter de BBQ
Steek samen met Susan je barbecue aan en kies of je vanavond de snelle kimchi fried rice of Spaanse mosselen in tomatensaus (scroll snel door voor het recept) op direct vuur maakt. Langer de tijd? Gebruik dan de indirecte warmte van je barbecue en maak de slow cook hertenstoof of de varkenswangetjes in cider. Gaat je voorkeur uit naar een vegetarisch gerecht, dan is er onder andere peperonata of de verrassende miso-aubergine. Nog zin in zoet? Laat je dan verleiden door de gegrilde rum-ananas met limoenmascarpone (ook dit recept delen we met je).
Kortom, in BBQ-tijd laat Susan je zien dat de combinatie van vuur, rook en buiten koken heerlijke en maakbare gerechten oplevert. Inclusief tips voor het gebruik van de restwarmte van je barbecue.
Wil je ook iedere de lekkerste week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Het hele jaar door
Wat ons betreft kun je het hele jaar door de barbecue aanslingeren, en dat bewijst dit boek ook maar weer. De recepten zijn niet alleen zomers, zo kun je in het najaar ook een heerlijk stoof bereiden op de barbecue. Met de overzichtelijke recepten van Susan Aretz kan iedereen barbecueën, daarnaast geeft ze bij haast elk recept diverse tips, tot aan de beste drankjes die je erbij kunt schenken toe. Zelf zijn we ontzettend favoriet van de rum-ananas, deze zal dan ook vaak bij ons op tafel staan deze zomer. En herfst. En winter. Goed, het hele jaar door dus…
Recepten uit BBQ-tijd
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Steek je barbecue aan en duik snel de tuin in. Om je te inspireren mogen we alvast drie fantastische recepten uit het boek “BBQ-tijd” van Susan Aretz met je delen.
Vegan shoarma
Susan Aretz: “Met dit recept won ik in 2020 de BBQ Battle die werd georganiseerd door Howard Komproe. Dus dat recept mag in dit barbecueboek natuurlijk niet ontbreken! Super snel klaar en daarmee een ideale makkelijke maaltijd van de barbecue.”
> naar het recept: vegan shoarma
Mosselen met chorizo in tomatensaus
Susan Aretz: “Als ik je met dit recept iets wil laten zien is het wel dat koken op de barbecue echt niet altijd dagen werk hoeft te zijn. Als je zorgt dat je alle ingrediënten voorbereidt, terwijl de barbecue op temperatuur komt, dan zit je daarna in een kwartier aan tafel.”
> naar het recept: mosselen met chorizo in tomatensaus
Ananas met rum en limoenmascarpone
Susan Aretz: “Het is denk ik toch wel mijn absolute favoriete dessert van de barbecue. Het enige dat een beetje tijd vraagt is om je ananas te marineren. Dat doe ik meestal in de ochtend als ik weet dat we ’s avonds dit gerecht willen eten. Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert.”
> naar het recept: ananas met rum en limoenmascarpone
Lees ook:
Zo zorg je voor de juiste temperatuur tijdens het barbecueën
Het BBQ-seizoen is begonnen: lees hier alle tips & tricks
Jord Althuizen: “Thuis ben ik de grootste knuffelkoning”
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.