Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
BBQ-tijd Susan Aretz

Foodies boekenclub: “BBQ-tijd”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

BBQ-tijd van Susan Aretz

Wat Susan Aretz betreft is het hoog tijd dat een vrouw laat zien hoe lekker het is om te koken op de barbecue. In “BBQ-tijd” vind je een keur aan toegankelijke barbecuerecepten voor zowel de kamado als de reguliere barbecue. En of je nu binnen 30 minuten aan tafel wilt of langer de tijd hebt, je vindt in dit heerlijke kookboek voor ieder moment een passend barbecuerecept.

Uit het boek

BBQ-tijd

€ 29,99
BBQ-tijd cover

Susan achter de BBQ

Steek samen met Susan je barbecue aan en kies of je vanavond de snelle kimchi fried rice of Spaanse mosselen in tomatensaus (scroll snel door voor het recept) op direct vuur maakt. Langer de tijd? Gebruik dan de indirecte warmte van je barbecue en maak de slow cook hertenstoof of de varkenswangetjes in cider. Gaat je voorkeur uit naar een vegetarisch gerecht, dan is er onder andere peperonata of de verrassende miso-aubergine. Nog zin in zoet? Laat je dan verleiden door de gegrilde rum-ananas met limoenmascarpone (ook dit recept delen we met je).

Kortom, in BBQ-tijd laat Susan je zien dat de combinatie van vuur, rook en buiten koken heerlijke en maakbare gerechten oplevert. Inclusief tips voor het gebruik van de restwarmte van je barbecue.

Wil je ook iedere de lekkerste week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Het hele jaar door

Wat ons betreft kun je het hele jaar door de barbecue aanslingeren, en dat bewijst dit boek ook maar weer. De recepten zijn niet alleen zomers, zo kun je in het najaar ook een heerlijk stoof bereiden op de barbecue. Met de overzichtelijke recepten van Susan Aretz kan iedereen barbecueën, daarnaast geeft ze bij haast elk recept diverse tips, tot aan de beste drankjes die je erbij kunt schenken toe. Zelf zijn we ontzettend favoriet van de rum-ananas, deze zal dan ook vaak bij ons op tafel staan deze zomer. En herfst. En winter. Goed, het hele jaar door dus…

Recepten uit BBQ-tijd

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Steek je barbecue aan en duik snel de tuin in. Om je te inspireren mogen we alvast drie fantastische recepten uit het boek “BBQ-tijd” van Susan Aretz met je delen.

Vegan shoarma

Susan Aretz: “Met dit recept won ik in 2020 de BBQ Battle die werd georganiseerd door Howard Komproe. Dus dat recept mag in dit barbecueboek natuurlijk niet ontbreken! Super snel klaar en daarmee een ideale makkelijke maaltijd van de barbecue.”

> naar het recept: vegan shoarma

Vegan shoarma

Mosselen met chorizo in tomatensaus

Susan Aretz: “Als ik je met dit recept iets wil laten zien is het wel dat koken op de barbecue echt niet altijd dagen werk hoeft te zijn. Als je zorgt dat je alle ingrediënten voorbereidt, terwijl de barbecue op temperatuur komt, dan zit je daarna in een kwartier aan tafel.”

> naar het recept: mosselen met chorizo in tomatensaus

Mosselen met chorizo in tomatensaus

Ananas met rum en limoenmascarpone

Susan Aretz: “Het is denk ik toch wel mijn absolute favoriete dessert van de barbecue. Het enige dat een beetje tijd vraagt is om je ananas te marineren. Dat doe ik meestal in de ochtend als ik weet dat we ’s avonds dit gerecht willen eten. Daarna is het nog maar een kwartiertje werk voor je geniet van dit heerlijke dessert.”

> naar het recept: ananas met rum en limoenmascarpone

Ananas met rum en limoenmascarpone

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!