
De oven voor elke dag
Lees verder na de advertentie
In het nieuwe bakboek “De oven voor elke dag” van Nadiya Hussain vind je recepten voor de heerlijkste en toegankelijkste gerechten voor in de oven. De oven is haar beste vriend en bakken is haar eerste liefde.
Voor Nadiya Hussain is de oven hét hulpmiddel om gerechten te maken zonder te veel poeha. Haar recepten zijn gemakkelijk, smaakvol en zitten boordevol plezier. Zoete klassiekers worden hartige delicatessen of krijgen haar typische twist. Het resultaat: ontbijtpizza, gulab-jamuncheesecake, vlammende cake met marmerglazuur en een briochebol met aubergineburger. Als kers op de taart kan vrijwel alles vegetarisch, vegan en/of glutenvrij gemaakt worden. Hoe je dag er ook uitziet – druk, ontspannen, feestelijk, ergens buiten – Nadiya heeft het perfecte ovenrecept voor elke dag, elk moment en voor iedereen.

Nadiya Hussain
Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Nadiya Hussain won ‘The Great British Bake Off’ in 2015, is ondertussen net zo populair als Jamie Oliver en bakte de verjaardagstaart voor de koningin van Engeland ter ere van haar 90e verjaardag. Alsof dat nog niet genoeg is heeft ze haar eigen succesvolle series op Netflix, 24Kitchen en de BBC.
Hier in Nederland wordt Nadiya ook wel ‘de nieuwe Jamie Oliver’ genoemd. “Wat een compliment om vergeleken te worden met Jamie Oliver”, vertelt Nadiya. Ze is er zelfs even stil van. “Ondanks dat het fijn is om met zo’n grote naam vergeleken te worden is het ook heerlijk om mezelf te zijn. Ik hoop ooit zo goed te worden als Jamie, maar dan wel als mezelf. Ik zet totaal iets anders op tafel, alleen al omdat ik als kind van immigranten een hele andere achtergrond heb.”
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
Recepten met een twist
De recepten van Nadiya Hussain kenmerken zich vaak door eenvoud in combinatie met een aparte twist, zo ook in haar nieuwe boek “De oven voor elke dag”. Nadiya vertelt: “Mijn eten is een beetje onbekend denk ik. Vaak zie ik gefronste wenkbrauwen als mensen mijn recepten zien. Ze vragen zichzelf af of het wel werkt. Sterker nog; ik hou ervan als mensen mijn ongelijk willen bewijzen. Ik breek graag regels als het aankomt op eten. Als ik bijvoorbeeld twee recepten wil mengen doe ik het gewoon. Kip en donuts bijvoorbeeld, wie heeft er ooit bedacht dat dit een rare combinatie is? Terwijl ik dit gerecht op de set voor mijn programma maakte vond de crew het maar raar.”
Lees verder na de advertentie
Koken of bakken?
Het boek staat vol met zowel hartige als zoete recepten, allemaal gebakken in de oven. Nadiya vertelt: “Dit boek gaat alleen over bakken, terwijl ik ook erg graag kook. Dit boek laat precies zien hoe ik recepten ontwikkel, hoe ik ben en wat voor gekke dingen ik soms bedenk.” We geven Nadiya een dilemma: ‘bakken of koken’. Zonder na te denken zegt ze: “Koken is mijn second nature, dat doe ik al van jongs af aan. Bakken doe ik ondertussen ook al ruim 15 jaar. Kiezen kan ik niet, dat is alsof je me zou vragen te kiezen tussen diner of dessert. Allebei natuurlijk!”
Lees verder na de advertentie
Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:
Lees verder na de advertentie
Cake met pruimen en marsepein
Nadiya: “Deze cake maak ik vaak in een heerlijk ontspannen weekend. Hij is heel gemakkelijk te maken omdat ik cake (hotel- of biscuitcake) uit de winkel gebruik die ik met een flinke laag boter besmeer en dan gril. Daarop leg ik in grapefruitsap en geraspte grapefruitschil gestoofde pruimen. Daarover strooi ik geraspte zoete amandelmarsepein en geroosterde amandelen.”
> naar het recept: cake met pruimen en marsepein
Lees verder na de advertentie
Snickerdoodles met karamel
Nadiya: “Een snickerdoodle is een zoet Amerikaans koekje dat traditioneel met kaneel is bedekt. Dit is net zo’n koekje, maar dan beter. Het bevat wat chocolade, crunchy gezouten pinda’s en een romige karamelverrassing binnenin.”
> naar het recept: snickerdoodles met karamel
Lees verder na de advertentie
Naansandwich met tandoorikip
Nadiya: “Ik ben dol op sandwiches. Uit de winkel of zelfgemaakt, allemaal lekker! Toch zijn de lekkerste steeds de sandwiches die we maken met een beetje van dit en een beetje van dat… en natuurlijk alle dingen die we lekker vinden. Deze naansandwich met tandoorikip is fantastisch: geurige tandoorikip in laagjes zachte naan, muntachtige mayonaise, knapperige kool en knapperige papadums!”
> naar het recept: naansandwich met tandoorikip
Lees ook:
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.






