
Vegan party food: het boek
Lees verder na de advertentie
In het kleurrijke “Vegan party food” vind je de lekkerste én origineelste vegan gerechten en hapjes om te serveren op feestjes. Jason Tjon Affo heeft in dit boek veganistische recepten ontwikkelt voor elke gelegenheid. Verwen je geliefde met roze risotto tijdens een romantische datenight, maak bij een brunch indruk op je vrienden met matchatompoucen en serveer zoetzure tempésticks als partyfood op je verjaardagsfeestje. Uiteraard ontbreken ook de cocktailrecepten en ultieme hangover-gerechten niet. Met wie ga jij je feestje vieren? “Vegan party food” is het vervolg op het succesvolle “Vegan soul food“.

Jason Tjon Affo
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Misschien ken je Jason beter als @theindigokitchen op Instagram. Vanuit Amsterdam ontwikkelt Jason geweldige recepten, vervolgens zet hij ze zelf op de foto. Zijn feed op Instagram staat er dan ook vol mee. Het vorige boek “Vegan soul food” was een regelrechte hit. Wat ons betreft meer dan terecht. Misschien schrik je in eerste instantie van de felle kleuren. Tegen de tijd dat je ogen gewend zijn ontdek je dat het boek volstaat met prachtige gerechten en recepten, allemaal met liefde ontwikkelt.
Kleurrijke recepten in Vegan party food
Het nieuw boek van Jason valt direct op. Ook “Vegan party food” is een kleurrijk en fel boek. De recepten zijn eveneens kleurrijk, zonder dat er kleurstoffen worden gebruikt. Als er kleur ontstaat in een gerecht komt dat puur en alleen door de natuurlijke ingrediënten. Daar waar het eerste boek van Jason gevuld is met vegan soulfood gaat hij nu een stapje verder. Vegan partyfood, voor elke gelegenheid een recept. Je ziet duidelijk Surinaamse invloeden in zijn receptuur, bijvoorbeeld bij recepten zoals de vegan hete masala-kip met kousenband, Jason’s Surinaamse nasi en saoto-soep. Ook andere keukens komen aan bod. Zo vind je een recept voor spinaziecurry met kokos en mango in zijn nieuwe boek, maar ook yaki onigiri. Stuk voor stuk heerlijke vegan recepten.
Cocktails
Naast verschillende hapjes en gerechten staan er ook diverse cocktails in “Vegan party food”. Wat dacht je van een gin-tonic met rozemarijn en vlierbloesem, of een heerlijke misobloody mary? Terwijl we door het boek bladeren krijgen we spontaan zin in een feestje. Al heb je dat feestje geeneens nodig, het maken van deze recepten tovert je keuken al om in een feestzaal.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Jason: “Dumplings komen uit de Chinese keuken en zijn een perfect gerecht om met veel mensen te delen. Voor deze vegan variant gebruik ik tofu en spinazie in combinatie met traditionele smaken. Verwen jezelf en jouw gasten met dit feestelijke groene gerecht. Je blijft ervan eten!”
> naar het recept voor spinaziedumplings
Jason: “Tijdens de feestdagen wordt er vaak uitgepakt en dit gerecht is daar perfect voor. Verander je flespompoen in iets totaal nieuws: een centerpiece waar iedereen van wil proeven. Dit is een compleet gerecht met rijst, groenten, kruiden en eiwitten. Kortom, hét perfecte feestmaal!”
> naar het recept voor gevulde flespompoen
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.