
Ga jij thuis graag aan de bak? Dan mag je Het complete basisbakboek van Laura’s Bakery niet missen. Het bevat meer dan 150 recepten voor thuisbakkers en wij mogen onze favorieten met je delen!
Lees verder na de advertentie
Welke thuisbakker kent haar niet? Laura Kieft deelt al 15 jaar lang de beste bakrecepten op haar populaire blog Laura’s Bakery en in haar succesvolle kookboeken. Je kent Het Basisbakboek misschien wel? Haar nieuwste boek is een compleet vernieuwde uitgave hiervan. Je begrijpt dat je deze als thuisbakker niet mag missen…
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Het complete basisbakboek

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Het complete basisbakboek is een compleet vernieuwde en zeer uitgebreide versie van Het Basisbakboek uit 2016. Zoveel zelfs, dat ze bijna niet meer met elkaar te vergelijken zijn. Laura ligt in haar voorwoord toe: “Hoewel er een stukje overlap is, zijn de twee boeken tegelijkertijd zó verschillend dat ze bijna niet te vergelijken zijn.”
“Om te bepalen welke recepten in het boek moesten komen heb ik onder andere gekeken naar wat jullie thuis het liefst bakken. Gelukkig weet ik dat na 15 jaar bakken en bloggen inmiddels heel goed. Daarom staat er een MonChoutaart in het boek, maar vind je ook het recept voor pannenkoeken. De meer klassieke basisrecepten als cake en soesjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken” aldus Laura.

Heel veel bakrecepten
In het nieuwste boek vind je meer dan 150 recepten, met de natuurlijk de nodige baktips. Het boek is handig opgebouwd: ze deelt eerst een hele hoop basisrecepten voor vullingen en toppings, gevolgd door basisrecepten en daarbij steeds twee variatiemogelijkheden.
Daarmee wil Laura laten zien wat er allemaal mogelijk is. Denk aan citroen-yoghurt poffertjes, koffiecakejes met glazuur en no-bake chocolade-cheesecake. Voor veel van de receptvariaties wordt gebruik gemaakt van de vullingen en toppings uit het begin van het boek.
Zo deelt ze niet alleen het basisrecept voor zandkoekjes maar ook een heerlijke variatie met zelfgemaakte jam. Benieuwd hoe je dit maakt? Dan heb je geluk! Want wij mogen deze recepten alvast met je delen:

Zandkoekjes
Dit is het basisrecept voor zandkoekjes. Lekker om zo op te eten of om mee te variëren.

Thumbprint koekjes met jam
Wanneer je met je duim in het deeg van de zandkoekjes duwt en het kuiltje vult met jam, krijg je deze leuke thumbprint koekjes!
Onze tips

Foodies boekenclub: “Het Laura’s Bakery Feestdagen Bakboek”

11x de lekkerste appeltaart recepten om te bakken

Amerikaanse maten tijdens het bakken: van cups naar grammen

Bakken zonder eieren, zo doe je dat!

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



