Advertentie
Je hebt er vast wel een fles van thuis staan: olijfolie. Maar weet je ook hoe veelzijdig het is? Het kan je veel meer brengen dan dat scheutje om je groenten in te bakken of die basis van je saladedressing. In dit boek deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. Zo maakt ze er bananenceviche en suikervrije burn cheesecake mee, maar giet ze ook een vleugje olijfolie in haar cocktails en andere Spaans-Aziatisch georiënteerde lievelingsrecepten.
Aan de slag met olijfolie?
Zalm gemarineerd in gin tonic
Crunchy avocadofrietjes met salsa van gegrilde mango
Burnt cheesecake
Nog niet uitgekookt olijfolie? Probeer ook eens dit driegangenmenu:
- Groentesalade met dressing van frisse olijfolie
- Zoeteaardappelpizza met parmaham en fruitige olijfolie
- Olijfolie-sinaasappelijs met campari
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.