
Je hebt er vast wel een fles van thuis staan: olijfolie. Maar weet je ook hoe veelzijdig het is? Het kan je veel meer brengen dan dat scheutje om je groenten in te bakken of die basis van je saladedressing. In dit boek deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. Zo maakt ze er bananenceviche en suikervrije burn cheesecake mee, maar giet ze ook een vleugje olijfolie in haar cocktails en andere Spaans-Aziatisch georiënteerde lievelingsrecepten.
Lees verder na de advertentie

Aan de slag met olijfolie?
Zalm gemarineerd in gin tonic
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Crunchy avocadofrietjes met salsa van gegrilde mango
Burnt cheesecake
Nog niet uitgekookt olijfolie? Probeer ook eens dit driegangenmenu:
- Groentesalade met dressing van frisse olijfolie
- Zoeteaardappelpizza met parmaham en fruitige olijfolie
- Olijfolie-sinaasappelijs met campari
Onze tips

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.