Kookboek uitgelicht: Extra Vierge
Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek voor iedereen die meer wil doen met olijfolie: Extra Vierge.
Je hebt er vast wel een fles van thuis staan: olijfolie. Maar weet je ook hoe veelzijdig het is? Het kan je veel meer brengen dan dat scheutje om je groenten in te bakken of die basis van je saladedressing. In dit boek deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. Zo maakt ze er bananenceviche en suikervrije burn cheesecake mee, maar giet ze ook een vleugje olijfolie in haar cocktails en andere Spaans-Aziatisch georiënteerde lievelingsrecepten.

Meer gerechten zoals deze?
Extra Vierge
Aan de slag met olijfolie?



Nog niet uitgekookt olijfolie? Probeer ook eens dit driegangenmenu:
Eet vegetarisch, maar droomt over bacon. Komt voor een kaasplank haar bed wel uit.