Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
cover extra vierge

Kookboek uitgelicht: Extra Vierge

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek voor iedereen die meer wil doen met olijfolie: Extra Vierge.

Je hebt er vast wel een fles van thuis staan: olijfolie. Maar weet je ook hoe veelzijdig het is? Het kan je veel meer brengen dan dat scheutje om je groenten in te bakken of die basis van je saladedressing. In dit boek deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. Zo maakt ze er bananenceviche en suikervrije burn cheesecake mee, maar giet ze ook een vleugje olijfolie in haar cocktails en andere Spaans-Aziatisch georiënteerde lievelingsrecepten.

Extra Vierge

€ 32,50
cover extra vierge

Aan de slag met olijfolie?

Zalm gemarineerd in gin tonic

zalm gemarineerd in gin tonic

Crunchy avocadofrietjes met salsa van gegrilde mango

crunchy avocadofrietjes met salsa van gegrilde mango

Burnt cheesecake

burnt cheesecake

Nog niet uitgekookt olijfolie? Probeer ook eens dit driegangenmenu:

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!