Advertentie
Je hebt er vast wel een fles van thuis staan: olijfolie. Maar weet je ook hoe veelzijdig het is? Het kan je veel meer brengen dan dat scheutje om je groenten in te bakken of die basis van je saladedressing. In dit boek deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. Zo maakt ze er bananenceviche en suikervrije burn cheesecake mee, maar giet ze ook een vleugje olijfolie in haar cocktails en andere Spaans-Aziatisch georiënteerde lievelingsrecepten.
Aan de slag met olijfolie?
Zalm gemarineerd in gin tonic
Crunchy avocadofrietjes met salsa van gegrilde mango
Burnt cheesecake
Nog niet uitgekookt olijfolie? Probeer ook eens dit driegangenmenu:
- Groentesalade met dressing van frisse olijfolie
- Zoeteaardappelpizza met parmaham en fruitige olijfolie
- Olijfolie-sinaasappelijs met campari
Onze tips
Foodies boekenclub: “Hokkai – De Japanse keuken voor de thuiskok”
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Earth’s Own Cuisine”
Foodies boekenclub: “De bijbel van de Spaanse keuken”
Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub
Foodies boekenclub: “Verrot lekker desembrood” van Christian Weij
Foodies boekenclub: “Chin. Ind. Rest. Kookboek”
Dit zijn de beste Aziatische kookboeken
Foodies boekenclub: “Groenvoer” van Tobias Camman
Foodies boekenclub: “The Curry Guy Thai”
Foodies boekenclub: “Kin Thai”
Foodies boekenclub: “Boergondisch”
Foodies boekenclub: “Vega India”
Foodies boekenclub: “Italopop”
Foodies boekenclub: “Everyday Vegan in 30 minuten”
Foodies boekenclub: “The Curry Guy één pan”
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.