Advertentie
Moro thuis
“Moro thuis“: het nieuwe visitekaartje van Sam & Sam Clark is wellicht het meest persoonlijke kookboek van hun tot nu toe. Alle recepturen zijn nieuw en ook nog eens ontwikkeld aan hun eigen keukentafel thuis. Het dagelijks eten moest eenvoudig zijn, makkelijk te bereiden maar wel met de kenmerkende smaken en ingrediënten die we kennen van hun Spaanse restaurant Moro.
Van eenvoudige tostada’s met een topping van ansjovis, ingelegde paprika & ei of met geitenkaas & geroosterde rode uien tot en met Moorse eenpansgerechten, die iedereen in een handomdraai kan maken. En desserts als rozenwater-rijstpudding met een compote van rabarber & kardemom bijvoorbeeld. Met mooie en verse ingrediënten kan elke liefhebber met “Moro thuis” aan de slag.
Jubileum
Combineer groene asperges met labneh, chiliboter & dukkah of maak een salade met courgette, citroen, basilicum & manchego. Serveer gegrilde aubergines met tomaten of steel de show met geroosterde zeebaars met een saus van kappertjes & peterselie. Van groente- vlees- of visgerechten tot en met verrukkelijke desserts: “Moro thuis” is het nieuwe visitekaartje en valt samen met het 25-jarig jubileum van het restaurant Moro.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Moro
Sam vertelt: “Dat corona-moment in 2020, toen we gedwongen werden de deuren van Moro te sluiten, was heftig en surreëel. In de ruimte die zo verbonden was met onze levens, energie en ons plezier echode de onzekerheid. Scholen en universiteiten sloten. Het huis liep vol en daar pasten we ons, net als de rest van de wereld, uit wanhoop maar op aan. Verrassend snel kwamen de lente en zomer ons redden. Het was onmogelijk om daar niet vrolijk van te worden. Zonder verkeer en vliegtuigen zongen de vogels harder dan ooit en de bloesems en blauwe luchten straalden. Voor het eerst hadden we tijd om naar de lucht te kijken en diep adem te halen. Het leven was veranderd. Er was tijd om te lezen, tuinieren en stiekem mee te luisteren met online lessen, nog voor we over de lunch gingen nadenken. Alles draaide om het koken.”
En dat alles om het koken draaide proef je aan elk recept uit hun boek. Stuk voor stuk zijn alle recepten maakbaar, ontzettend lekker en ook nog eens prachtig om te zien. Nieuwsgierig geworden? Hieronder delen we drie smaakvolle recepten uit het boek!
Courgettesalade met citroen, basilicum en manchego
Sam: “We aten deze salade in een klein café in de campo (op het platteland) bij Vejer de Frontera, aan de westkust van Andalusië. Courgettes die vers uit eigen huerto (tuin) kwamen, waren in superdunne plakjes geschaafd en met zout bestrooid, waardoor ze zacht waren geworden. Daarna werden citroensap, olijfolie, basilicum en plakjes manchego toegevoegd. Een openbaring! In de zomer maken we dit heel vaak bij Moro.”
> naar het recept: courgettesalade met citroen, basilicum en manchego
Bietensalade met appel en munt
Sam: “Het moge duidelijk zijn dat deze salade goed voor je is en het is fijn om iets klaar te maken dat zo gezond en tegelijkertijd lekker en eenvoudig is.”
> naar het recept: bietensalade met appel en munt
Walnotenmuffins met koffie en kardemom
Misschien wel het lekkerste toetje uit het hele boek wat ons betreft!
> naar het recept: walnotenmuffins met koffie en kardemom
Lees ook:
Hotspots in Valencia: de beste restaurants, barretjes & tips
Op zoek naar echte paella
Vegetarische tapas: 10x recepten
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.