
Potato Queen Poppy O’Toole lift de aardappel naar een hoger niveau en presenteert in haar kookboek ‘Puur aardappel’ gerechten zoals je ze niet eerder hebt gezien. Wij vertellen je er alles over, inclusief recepten!
Lees verder na de advertentie
Poppy O’Toole
De Britse chef Poppy O’Toole is de onbetwiste aardappelkoningin: elke pieper, van kruimig tot vastkokend, geeft zij een heuse make-over. En wie denkt dat zoveel aardappels na een tijdje saai wordt heeft het mis: in Poppy’s vijfde kookboek, Puur aardappel, staan 101 recepten die laten zien hoe veelzijdig deze knol is.
Van klassiekers als tartiflette (recept hieronder!) en rösti tot de allerknapperigste geroosterde aardappeltjes en de aller-allerromigste aardappelpuree: maak je klaar voor een goeie portie goudgeel geluk.

De beste aardappelrecepten
Ook zin gekregen in de allerlekkerste aardappelrecepten? Dit zijn onze favorieten uit Poppy’s heerlijke kookboek:

Gepofte aardappels met spek, zure room en kaas
Poppy: “Wie houdt er niet van deze klassieker? Dit recept bevat geen luxe, moeilijk vindbare ingrediënten, alleen de heerlijke smaken van spek, kaas en room. Deze gepofte aardappels vallen echt bij iedereen in de smaak. Eenvoudig en lekker.”

Geplette aardappels met chimichurri
Poppy: “Chimichurri is meestal bestemd voor gegrild vlees, maar in dit recept zijn geplette aardappels aan de beurt. Bewonder de intense smaak van deze heerlijk frisse, dynamische saus en wees niet verbaasd als dit je volgende signatuurgerecht wordt. Deze aardappels zijn echt fantastisch bij een barbecue of een dikke, sappige biefstuk. Kijk maar uit, aardappelsalade: je wordt mogelijk van je troon gestoten.”

Tartiflette
Poppy: “Tartiflette, een van mijn favoriete Franse aardappelgerechten aller tijden, komt oorspronkelijk uit de Alpen en is populair tijdens de après-ski. Niet dat ik ervaring heb met skiën, aprèsski of überhaupt ooit in de Alpen ben geweest, maar ik mag dromen. Ik maak lekker een grote pan hiervan en doe gewoon alsof ik daar ben.”
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

Aardappelgratin maken: 3x variaties op het klassieke recept

Gepofte aardappel: 7x heerlijke recepten

6x de lekkerste puree met of zonder aardappel

Zo kun je het beste bieten bereiden volgens chef Geneal Harreman

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.