Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
gepofte aardappel met spek

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Profielfoto van LotusLotus van Overveldt

Potato Queen Poppy O’Toole lift de aardappel naar een hoger niveau en presenteert in haar kookboek ‘Puur aardappel’ gerechten zoals je ze niet eerder hebt gezien. Wij vertellen je er alles over, inclusief recepten!

Lees verder na de advertentie

Poppy O’Toole

De Britse chef Poppy O’Toole is de onbetwiste aardappelkoningin: elke pieper, van kruimig tot vastkokend, geeft zij een heuse make-over. En wie denkt dat zoveel aardappels na een tijdje saai wordt heeft het mis: in Poppy’s vijfde kookboek, Puur aardappel, staan 101 recepten die laten zien hoe veelzijdig deze knol is.

Van klassiekers als tartiflette (recept hieronder!) en rösti tot de allerknapperigste geroosterde aardappeltjes en de aller-allerromigste aardappelpuree: maak je klaar voor een goeie portie goudgeel geluk.

Puur aardappel

€ 29,95
cover kookboek

De beste aardappelrecepten

Ook zin gekregen in de allerlekkerste aardappelrecepten? Dit zijn onze favorieten uit Poppy’s heerlijke kookboek:

gepofte aardappel met spek

Gepofte aardappels met spek, zure room en kaas

Poppy: “Wie houdt er niet van deze klassieker? Dit recept bevat geen luxe, moeilijk vindbare ingrediënten, alleen de heerlijke smaken van spek, kaas en room. Deze gepofte aardappels vallen echt bij iedereen in de smaak. Eenvoudig en lekker.”

Naar het recept
geplette aardappel in saus

Geplette aardappels met chimichurri

Poppy: “Chimichurri is meestal bestemd voor gegrild vlees, maar in dit recept zijn geplette aardappels aan de beurt. Bewonder de intense smaak van deze heerlijk frisse, dynamische saus en wees niet verbaasd als dit je volgende signatuurgerecht wordt. Deze aardappels zijn echt fantastisch bij een barbecue of een dikke, sappige biefstuk. Kijk maar uit, aardappelsalade: je wordt mogelijk van je troon gestoten.”

Naar het recept
pan met tartiflette

Tartiflette

Poppy: “Tartiflette, een van mijn favoriete Franse aardappelgerechten aller tijden, komt oorspronkelijk uit de Alpen en is populair tijdens de après-ski. Niet dat ik ervaring heb met skiën, aprèsski of überhaupt ooit in de Alpen ben geweest, maar ik mag dromen. Ik maak lekker een grote pan hiervan en doe gewoon alsof ik daar ben.”

Naar het recept

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Foodies favoriet

Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan
Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!