
Saladebijbel
Lees verder na de advertentie
In de “Saladebijbel” vind je meer dan 230 recepten voor allerhande salades. Van gestampte-olijvensalade met granaatappel en walnoot tot Koreaanse noedelsalade, en van bietensalade met knoflookyoghurt en munt tot geroosterde broccolisalade met pompoenpitten en ook geitenkaas. Alle salades zijn in de basis vegetarisch, maar voor de liefhebbers aangevuld met vlees, vis en schaal- of schelpdieren. In dit boek vind je ook nog eens alles wat je nodig hebt om de lekkerste vinaigrettes en dressings te maken. Daarnaast leer je ook met welke smaakmakers, krokantjes en andere toppings je werkelijk iedere salade binnen een handomdraai naar een hoger level tilt.

Vullende salades voor iedere dag
Wie bij salades denkt aan bijgerechten of alleen een bord vol met groen zit er naast, dat bewijst Welmoed Bezoen wel in haar nieuwste boek. Stuk voor stuk zijn de recepten dan ook niet alleen maakbaar, elke salade kun je zowel als lunch, brunch of hoofdgerecht serveren. Wil je toch liever een salade als bijgerecht? Halveer het recept en je hebt een perfecte portionering als bijgerecht. Nieuwsgierig geworden? We delen maar liefst drie heerlijke recepten uit het boek!
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
Caesar salade
Welmoed Bezoen: “De originele Caesar salad heeft weinig te maken met hoe we de klassieker nu eten. En daar ben ik ontzettend blij mee. Een gebonden dressing, malse en zoute ansjovis en hartige Parmezaanse kaas zijn een must. Net als grote, krokante knoflookcroutons. Die croutons kan je ook in een koekenpan bakken. Op sommige dagen is deze hoeveelheid perfect voor 2 personen.”
> naar het recept: caesar salade
Lees verder na de advertentie
Duitse aardappelsalade
Welmoed Bezoen: “De eerste salade waar ik verliefd op werd én de enige die ik regelmatig kant-en-klare at. Het is mijn go-to picknicksalade. Fris, hartig en vullend.”
> naar het recept: Duitse aardappelsalade
Lees verder na de advertentie
Geroosterde bietensalade met pecorino
Geen klassieker zoals bovenstaande recepten, maar dat maakt dit recept niet minder lekker. De zoete smaak van rode bieten past perfect bij de Italiaanse kaas pecorino. Zet deze salade op tafel en het is gegarandeerd feest!
Lees verder na de advertentie
Lees ook:
Onze tips

Padella is hét boek voor jouw nieuwe pasta recepten

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.






