
Saladebijbel
Lees verder na de advertentie
In de “Saladebijbel” vind je meer dan 230 recepten voor allerhande salades. Van gestampte-olijvensalade met granaatappel en walnoot tot Koreaanse noedelsalade, en van bietensalade met knoflookyoghurt en munt tot geroosterde broccolisalade met pompoenpitten en ook geitenkaas. Alle salades zijn in de basis vegetarisch, maar voor de liefhebbers aangevuld met vlees, vis en schaal- of schelpdieren. In dit boek vind je ook nog eens alles wat je nodig hebt om de lekkerste vinaigrettes en dressings te maken. Daarnaast leer je ook met welke smaakmakers, krokantjes en andere toppings je werkelijk iedere salade binnen een handomdraai naar een hoger level tilt.

Vullende salades voor iedere dag
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Wie bij salades denkt aan bijgerechten of alleen een bord vol met groen zit er naast, dat bewijst Welmoed Bezoen wel in haar nieuwste boek. Stuk voor stuk zijn de recepten dan ook niet alleen maakbaar, elke salade kun je zowel als lunch, brunch of hoofdgerecht serveren. Wil je toch liever een salade als bijgerecht? Halveer het recept en je hebt een perfecte portionering als bijgerecht. Nieuwsgierig geworden? We delen maar liefst drie heerlijke recepten uit het boek!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Caesar salade
Welmoed Bezoen: “De originele Caesar salad heeft weinig te maken met hoe we de klassieker nu eten. En daar ben ik ontzettend blij mee. Een gebonden dressing, malse en zoute ansjovis en hartige Parmezaanse kaas zijn een must. Net als grote, krokante knoflookcroutons. Die croutons kan je ook in een koekenpan bakken. Op sommige dagen is deze hoeveelheid perfect voor 2 personen.”
> naar het recept: caesar salade
Duitse aardappelsalade
Welmoed Bezoen: “De eerste salade waar ik verliefd op werd én de enige die ik regelmatig kant-en-klare at. Het is mijn go-to picknicksalade. Fris, hartig en vullend.”
> naar het recept: Duitse aardappelsalade
Geroosterde bietensalade met pecorino
Geen klassieker zoals bovenstaande recepten, maar dat maakt dit recept niet minder lekker. De zoete smaak van rode bieten past perfect bij de Italiaanse kaas pecorino. Zet deze salade op tafel en het is gegarandeerd feest!
Lees ook:
Onze tips

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!

Dit zijn de beste kookboeken van 2024

Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.