Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Caesar salade

Foodies boekenclub: “Saladebijbel”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Saladebijbel

In de “Saladebijbel” vind je meer dan 230 recepten voor allerhande salades. Van gestampte-olijvensalade met granaatappel en walnoot tot Koreaanse noedelsalade, en van bietensalade met knoflookyoghurt en munt tot geroosterde broccolisalade met pompoenpitten en ook geitenkaas. Alle salades zijn in de basis vegetarisch, maar voor de liefhebbers aangevuld met vlees, vis en schaal- of schelpdieren. In dit boek vind je ook nog eens alles wat je nodig hebt om de lekkerste vinaigrettes en dressings te maken. Daarnaast leer je ook met welke smaakmakers, krokantjes en andere toppings je werkelijk iedere salade binnen een handomdraai naar een hoger level tilt.

Saladebijbel

€ 34,99
Saladebijbel

Vullende salades voor iedere dag

Wie bij salades denkt aan bijgerechten of alleen een bord vol met groen zit er naast, dat bewijst Welmoed Bezoen wel in haar nieuwste boek. Stuk voor stuk zijn de recepten dan ook niet alleen maakbaar, elke salade kun je zowel als lunch, brunch of hoofdgerecht serveren. Wil je toch liever een salade als bijgerecht? Halveer het recept en je hebt een perfecte portionering als bijgerecht. Nieuwsgierig geworden? We delen maar liefst drie heerlijke recepten uit het boek!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Caesar salade

Welmoed Bezoen: “De originele Caesar salad heeft weinig te maken met hoe we de klassieker nu eten. En daar ben ik ontzettend blij mee. Een gebonden dressing, malse en zoute ansjovis en hartige Parmezaanse kaas zijn een must. Net als grote, krokante knoflookcroutons. Die croutons kan je ook in een koekenpan bakken. Op sommige dagen is deze hoeveelheid perfect voor 2 personen.”

> naar het recept: caesar salade

Caesar salade

Duitse aardappelsalade

Welmoed Bezoen: “De eerste salade waar ik verliefd op werd én de enige die ik regelmatig kant-en-klare at. Het is mijn go-to picknicksalade. Fris, hartig en vullend.”

> naar het recept: Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade

Geroosterde bietensalade met pecorino

Geen klassieker zoals bovenstaande recepten, maar dat maakt dit recept niet minder lekker. De zoete smaak van rode bieten past perfect bij de Italiaanse kaas pecorino. Zet deze salade op tafel en het is gegarandeerd feest!

> naar het recept: geroosterde bietensalade met pecorino

Geroosterde bietensalade met pecorino

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!