Advertentie
Saladebijbel
In de “Saladebijbel” vind je meer dan 230 recepten voor allerhande salades. Van gestampte-olijvensalade met granaatappel en walnoot tot Koreaanse noedelsalade, en van bietensalade met knoflookyoghurt en munt tot geroosterde broccolisalade met pompoenpitten en ook geitenkaas. Alle salades zijn in de basis vegetarisch, maar voor de liefhebbers aangevuld met vlees, vis en schaal- of schelpdieren. In dit boek vind je ook nog eens alles wat je nodig hebt om de lekkerste vinaigrettes en dressings te maken. Daarnaast leer je ook met welke smaakmakers, krokantjes en andere toppings je werkelijk iedere salade binnen een handomdraai naar een hoger level tilt.
Vullende salades voor iedere dag
Wie bij salades denkt aan bijgerechten of alleen een bord vol met groen zit er naast, dat bewijst Welmoed Bezoen wel in haar nieuwste boek. Stuk voor stuk zijn de recepten dan ook niet alleen maakbaar, elke salade kun je zowel als lunch, brunch of hoofdgerecht serveren. Wil je toch liever een salade als bijgerecht? Halveer het recept en je hebt een perfecte portionering als bijgerecht. Nieuwsgierig geworden? We delen maar liefst drie heerlijke recepten uit het boek!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Caesar salade
Welmoed Bezoen: “De originele Caesar salad heeft weinig te maken met hoe we de klassieker nu eten. En daar ben ik ontzettend blij mee. Een gebonden dressing, malse en zoute ansjovis en hartige Parmezaanse kaas zijn een must. Net als grote, krokante knoflookcroutons. Die croutons kan je ook in een koekenpan bakken. Op sommige dagen is deze hoeveelheid perfect voor 2 personen.”
> naar het recept: caesar salade
Duitse aardappelsalade
Welmoed Bezoen: “De eerste salade waar ik verliefd op werd én de enige die ik regelmatig kant-en-klare at. Het is mijn go-to picknicksalade. Fris, hartig en vullend.”
> naar het recept: Duitse aardappelsalade
Geroosterde bietensalade met pecorino
Geen klassieker zoals bovenstaande recepten, maar dat maakt dit recept niet minder lekker. De zoete smaak van rode bieten past perfect bij de Italiaanse kaas pecorino. Zet deze salade op tafel en het is gegarandeerd feest!
> naar het recept: geroosterde bietensalade met pecorino
Lees ook:
Foodies boekenclub: “Bij Ilham aan tafel”
Blik naar beneden: wildplukken met Yvette van Boven
De stroopwafeltest: dit zijn de lekkerste klassieke stroopwafels
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.