
Simpel & Puur
Lees verder na de advertentie
“Simpel & Puur” staat vol met meer dan zeventig simpele, kleurrijke én lekkere recepten die bewijzen dat een gezond gluten-, lactose- en geraffineerd suikervrij eetpatroon niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Van smokey bloemkooltaco’s met mangoavocadosalsa tot fluffy citroenpancakes met zelfgemaakte wildebessencompote en van groene shakshuka met pesto tot zoete ook aardappelbrownies. Niet alleen voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie, maar voor elke levensgenieter die dankzij dit voedingspatroon lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten.

Kerst Tip

Een ontspannen kerst.
Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Lees verder na de advertentie
Sanne van Lierop
Sanne van Lierop (1999) kampt al sinds haar eerste levensjaar met reuma, waardoor ze langdurig medicatie moest gebruiken. Deze medicatie beschadigde helaas haar darmwand. Dit had flink wat tot gevolg, waaronder een glutenallergie en ook een lactose- en glucose-intolerantie. Kortom, een flinke (culinaire) uitdaging voor Sanne.
Lees verder na de advertentie
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
Ontstaan van het boek
Toen Sanne van Lierop om gezondheidsredenen gluten- en lactosevrij ging eten, besloot ze zelf de recepten te gaan ontwikkelen waar ze als bourgondische Brabantse zo’n behoefte aan had. Op Instagram (@sannevanlierop) en ook haar blog deelt ze dagelijks recepten om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken om voedzaam, glutenvrij, lactosevrij, geraffineerd suikervrij en vaak ook vega(n) te eten. Dit heeft ze dan ook doorvertaald naar haar eerste boek, wat resulteerde in meer dan zeventig heerlijke recepten.

Foto’s: Mitchell van Voorbergen
Onze favoriete recepten uit Simpel & Puur
Ben je ook nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze drie favoriete recepten uit het kookboek, zodat je meteen aan de slag kunt gaan. Spoiler alert: de Mexicaanse tortillasoep is verrukkelijk, maar sla de baked oats ook zeker niet over.
Kapsalon met zoete aardappel & oesterzwamshoarma
Verantwoord snacken? Dat kan met deze heerlijke kapsalon, maar zonder dat je hoeft in te leveren op smaak. In plaats van gewone friet (of patat) gebruik je zoete aardappels en in plaats van shoarma gebruik je oesterzwammen. Smaakvol en ook nog eens helemaal vegan.
> naar het recept: kapsalon met zoete aardappel & oesterzwamshoarma
Mexicaanse tortillasoep
Sanne: “De ultieme vrijdagavond-comfortfoodsoep: dat is deze Mexicaanse tortillasoep!”
> naar het recept: Mexicaanse tortillasoep
‘Snickers’ baked oats
Sanne: “You got me at ‘Snickers’! Vroeger was Snickers een van mijn favoriete snoeprepen, maar tegenwoordig eet ik liever deze ‘Snickers’ baked oats als ontbijt. Mét ook nog een extra swirl pindakaas eroverheen.”
> naar het recept: ‘snickers’ baked oats
Lees ook:
Wat zijn oesterzwammen en wat kun je ermee?
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Vegan favorieten: 11x snelle recepten
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.






