Advertentie
Simpel & Puur
“Simpel & Puur” staat vol met meer dan zeventig simpele, kleurrijke én lekkere recepten die bewijzen dat een gezond gluten-, lactose- en geraffineerd suikervrij eetpatroon niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Van smokey bloemkooltaco’s met mangoavocadosalsa tot fluffy citroenpancakes met zelfgemaakte wildebessencompote en van groene shakshuka met pesto tot zoete ook aardappelbrownies. Niet alleen voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie, maar voor elke levensgenieter die dankzij dit voedingspatroon lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten.
Sanne van Lierop
Sanne van Lierop (1999) kampt al sinds haar eerste levensjaar met reuma, waardoor ze langdurig medicatie moest gebruiken. Deze medicatie beschadigde helaas haar darmwand. Dit had flink wat tot gevolg, waaronder een glutenallergie en ook een lactose- en glucose-intolerantie. Kortom, een flinke (culinaire) uitdaging voor Sanne.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontstaan van het boek
Toen Sanne van Lierop om gezondheidsredenen gluten- en lactosevrij ging eten, besloot ze zelf de recepten te gaan ontwikkelen waar ze als bourgondische Brabantse zo’n behoefte aan had. Op Instagram (@sannevanlierop) en ook haar blog deelt ze dagelijks recepten om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken om voedzaam, glutenvrij, lactosevrij, geraffineerd suikervrij en vaak ook vega(n) te eten. Dit heeft ze dan ook doorvertaald naar haar eerste boek, wat resulteerde in meer dan zeventig heerlijke recepten.
Foto’s: Mitchell van Voorbergen
Onze favoriete recepten uit Simpel & Puur
Ben je ook nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze drie favoriete recepten uit het kookboek, zodat je meteen aan de slag kunt gaan. Spoiler alert: de Mexicaanse tortillasoep is verrukkelijk, maar sla de baked oats ook zeker niet over.
Kapsalon met zoete aardappel & oesterzwamshoarma
Verantwoord snacken? Dat kan met deze heerlijke kapsalon, maar zonder dat je hoeft in te leveren op smaak. In plaats van gewone friet (of patat) gebruik je zoete aardappels en in plaats van shoarma gebruik je oesterzwammen. Smaakvol en ook nog eens helemaal vegan.
> naar het recept: kapsalon met zoete aardappel & oesterzwamshoarma
Mexicaanse tortillasoep
Sanne: “De ultieme vrijdagavond-comfortfoodsoep: dat is deze Mexicaanse tortillasoep!”
> naar het recept: Mexicaanse tortillasoep
‘Snickers’ baked oats
Sanne: “You got me at ‘Snickers’! Vroeger was Snickers een van mijn favoriete snoeprepen, maar tegenwoordig eet ik liever deze ‘Snickers’ baked oats als ontbijt. Mét ook nog een extra swirl pindakaas eroverheen.”
> naar het recept: ‘snickers’ baked oats
Lees ook:
Wat zijn oesterzwammen en wat kun je ermee?
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Vegan favorieten: 11x snelle recepten
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.