Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Simpel & Puur: Sanne van Lierop

Foodies boekenclub: “Simpel & Puur”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Simpel & Puur

Simpel & Puur” staat vol met meer dan zeventig simpele, kleurrijke én lekkere recepten die bewijzen dat een gezond gluten-, lactose- en geraffineerd suikervrij eetpatroon niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Van smokey bloemkooltaco’s met mangoavocadosalsa tot fluffy citroenpancakes met zelfgemaakte wildebessencompote en van groene shakshuka met pesto tot zoete ook aardappelbrownies. Niet alleen voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie, maar voor elke levensgenieter die dankzij dit voedingspatroon lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten.

Simpel & Puur

€ 27,99
cover simpel & puur

Sanne van Lierop

Sanne van Lierop (1999) kampt al sinds haar eerste levensjaar met reuma, waardoor ze langdurig medicatie moest gebruiken. Deze medicatie beschadigde helaas haar darmwand. Dit had flink wat tot gevolg, waaronder een glutenallergie en ook een lactose- en glucose-intolerantie. Kortom, een flinke (culinaire) uitdaging voor Sanne.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ontstaan van het boek

Toen Sanne van Lierop om gezondheidsredenen gluten- en lactosevrij ging eten, besloot ze zelf de recepten te gaan ontwikkelen waar ze als bourgondische Brabantse zo’n behoefte aan had. Op Instagram (@sannevanlierop) en ook haar blog deelt ze dagelijks recepten om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken om voedzaam, glutenvrij, lactosevrij, geraffineerd suikervrij en vaak ook vega(n) te eten. Dit heeft ze dan ook doorvertaald naar haar eerste boek, wat resulteerde in meer dan zeventig heerlijke recepten.

Simpel & Puur: Sanne van Lierop

Foto’s: Mitchell van Voorbergen

Onze favoriete recepten uit Simpel & Puur

Ben je ook nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze drie favoriete recepten uit het kookboek, zodat je meteen aan de slag kunt gaan. Spoiler alert: de Mexicaanse tortillasoep is verrukkelijk, maar sla de baked oats ook zeker niet over.

Kapsalon met zoete aardappel & oesterzwamshoarma

Verantwoord snacken? Dat kan met deze heerlijke kapsalon, maar zonder dat je hoeft in te leveren op smaak. In plaats van gewone friet (of patat) gebruik je zoete aardappels en in plaats van shoarma gebruik je oesterzwammen. Smaakvol en ook nog eens helemaal vegan.

> naar het recept: kapsalon met zoete aardappel & oesterzwamshoarma

Kapsalon met zoete aardappel & oesterzwamshoarma

Mexicaanse tortillasoep

Sanne: “De ultieme vrijdagavond-comfortfoodsoep: dat is deze Mexicaanse tortillasoep!”

> naar het recept: Mexicaanse tortillasoep

Mexicaanse tortillasoep

‘Snickers’ baked oats

Sanne: “You got me at ‘Snickers’! Vroeger was Snickers een van mijn favoriete snoeprepen, maar tegenwoordig eet ik liever deze ‘Snickers’ baked oats als ontbijt. Mét ook nog een extra swirl pindakaas eroverheen.”

> naar het recept: ‘snickers’ baked oats

‘Snickers’ baked oats

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!