Advertentie
Benieuwd naar het nieuwe boek ‘Veggilaine’ van influencer Ghislaine Voogd? Wij vertellen je alles over dit prachtige kookboek met meer dan 60 succesrecepten van een levenslange vegetariër.
Een echte foodie kent Ghislaine Voogd vast. Want onder de naam @veggilaine komt ze met de lekkerste recepten op je tijdlijn voorbij. Van vlotte TikTok-video’s met tips voor in de toko tot aan gerechten om je vingers bij af te likken op Instagram. Zit jij niet zo vaak op de socials? Dan heb je haar misschien wel in de Foodies Italië van afgelopen jaar of in de boekhandel gespot. Ghislaine bracht namelijk onlangs haar eigen boek uit en wij mogen alvast onze favoriete recepten met je delen…
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ghislaine Voogd
Ken je haar nog niet? Dan stellen we je graag voor! Ghislaine, online beter bekend als @veggilaine, begon tijdens de pandemie met het delen van haar recept op social media. Ze spendeert haar vrije tijd het liefst in de keuken of buiten de deur, op zoek naar de leukste plekken om lekker te eten in (veelal in Amsterdam & Leiden). Daarnaast wordt ze extreem gelukkig van brood bakken, fermenteren, boodschappen doen en haar naaktkatten Toet en Umi. Ze is al haar hele leven vegetariër en deelt al haar kennis graag met jou. Met haar recepten hoopt ze mensen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is!
Veggilaine
Haar grote hobby’s: brood bakken, fermenteren en boodschappen doen vind je volop in haar boek terug. Zo staat er onder andere een hoofdstuk zuurdesembrood voor dummies in maar ook een uitgebreide toko-boodschappenlijst en de lekkerste smeersels om van te genieten op haar bekende dipping dinsdag. Naast een aantal succesrecepten van haar Instagramaccount bevat dit boek ook een heleboel verrukkelijke nieuwe vegetarische recepten.
In de 69 originele, voedzame en toegankelijke gerechten spelen groenten vaak de hoofdrol. Wat dacht je van hartige za’atar feta scones, zelfgemaakte fluffy pita’s, burrata met dubbelgedopte tuinbonen en kruidenvinaigrette, een mango matcha-tiramisu of zelfgemaakte crispy chili-olie? Ruim de helft van de recepten is ook nog eens veganistisch en nog meer recepten hebben een vegan optie!
Favoriete recepten
Benieuwd naar onze favoriete recepten uit Veggilaine? Bekijk snel deze drie recepten:
Het ultieme pita recept van Veggilaine
‘Als je deze zelfgebakken pita’s eenmaal hebt geprobeerd, wil je nooit meer terug naar de pita’s uit de supermarkt’. Met deze zin begon Veggilaine de voice-over van de video waarin ze het recept deelde. De respons was ongelooflijk en ze ontvangt tot op de dag van vandaag honderden berichten over dit succesvolle recept. Na het maken van deze pita’s snap jij vast waarom!
Pita met whipped feta en zoet-pittige aubergine
Jarenlang liet Veggilaine aubergines links liggen, omdat ze niet wist hoe ze de groente het beste kon bereiden. Ondertussen weet ze dat je twee dingen in gedachte moet houden: hitte en olie. Combineer deze twee en je hebt ultiem zachte aubergine. Deze dip smaakt heerlijk op een zelfgebakken pita.
Hyperfixatie miso-ei
Influencer Veggilaine ontfutselde dit recept van haar verloofde Daan en deelde het op Instagram. Het gevolg? Een groep volgers die er net zo verslaafd aan is geraakt als zijzelf. Aan de hand van de tijd en moeite die het kost om het recept te maken zou je nooit verwachten dat het zo lekker kan zijn. Een hulde aan de combinatie van miso, ei en boter, maar natuurlijk ook aan Daan!
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Snel én vega: 7x snelle vegetarische recepten
Vegan bakken: zo doe je dat
Vegan broodbeleg: 22 ideeën voor een lekkere sandwich
Borreltijd: 4x recepten voor vega paté
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.