Alle stoof tips & tricks op een rij voor #stovember
Advertentie
#stovember
Wat hebben we een heerlijke maand achter de rug! Samen met Tefal hebben we er een feestje van gemaakt en #stovember op en top gevierd. We deelden niet alleen de lekkerste wereldse stoofgerechten, we gaven ook nog eens elke week een prachtige pan van Tefal Trattoria weg én onze favoriete foodbloggers vierden het met ons mee. Tijd om de balans op te maken en de beste stoof tricks & tips op een rijtje te zetten!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tefal x Foodies: #stovember gaat van start!
Op 1 november was de kick-off van #stovember. In dit artikel deelden we de vier heerlijke wereldse stoofgerechten die we speciaal voor #stovember ontwikkelden. Heb jij ze al geprobeerd? Wij krijgen een knorrende maag alleen al wanneer we er aan terug denken. Gelukkig is stoven iets wat ook na november kan. Duik dus gerust vanavond nog de keuken in om onze stoofgerechten met een wereldse twist te maken!
> naar het artikel Tefal x Foodies: #stovember gaat van start!
De lekkerste wereldse stoofgerechten
Speciaal voor wie wat meer over de achtergrond van gerechten wilt weten, deelden wij in dit artikel meer informatie over de door ons ontwikkelde recepten voor #stovember. Want ook al zijn de wereldse stoofgerechten elk in hun eigen land waanzinnig populair, wij kenden de meesten nog niet. Wat weet jij bijvoorbeeld over jjigea?
> naar het artikel: de lekkerste wereldse stoofgerechten
Feiten en fabels over koken met een snelkookpan
Veel mensen denken bij stoven niet gelijk aan een snelkookpan. Zonde! Want een snelkookpan is makkelijk in gebruik en bespaart een hoop energie. Toch gaan over dit soort pannen de wildste verhalen de rondte. Zo zijn er mensen bang dat ‘ie zomaar kan ontploffen en vrezen anderen dat er door het snelle kookproces vitamines verloren gaan. Niets is minder waar, lees dit artikel maar eens om de feiten en fabels over de snelkookpan te ontrafelen.
> naar het artikel: feiten en fabels over koken met een snelkookpan
Choose your weapon
Weet je eigenlijk niet zo goed wat er bij je past? In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende eigenschappen van een snelkookpan, multicooker, gietijzeren- en aluminiumpan. Zo maak je zelf de balans op en kies je vervolgens wat er het beste bij je past. Spoiler alert: een foute keuze maken kan niet, ze zijn allemaal hartstikke geschikt om mee te stoven!
> naar het artikel: choose your weapon
Zo maak je een stoofgerecht in een braadpan, snelkookpan of multicooker
Voor wie onze stoofgerechten wilden gaan uitproberen maar niet goed wisten hoe ze deze in elke pan kunnen bereiden, schreven wij dit artikel. Hierin leggen we je uit hoe je onze Spaanse stoof kan bereiden in een braadpan, snelkookpan of multicooker. Zo kon iedereen meedoen met #stovember!
> naar het artikel: zo maak je een stoofgerecht in een braadpan, snelkookpan of multicooker
#stovember kortingscode
Heb jij de smaak te pakken en ga je de komende weken aan de slag met stoofrecepten? Vergeet ze niet te delen met #iamfoodies en #stovember. Zo blijven we er stiekem een beetje van genieten, ondanks dat #stovember alweer voorbij is.
Om het feest compleet te maken, mogen wij een exclusieve kortingscode met je delen waarmee jij als Foodies-lezer 20% korting krijgt op alle artikelen uit de webshop van Tefal! Wil jij een nieuwe braadpan of nieuw strijkijzer met scoren met flink wat korting? Ga dan snel naar de webshop, stop je favoriete producten in je online winkelmandje en vul bij het afrekenen de kortingscode FOODIES20 in. Let op: de code is geldig tot en met 31-01-2023.
Onze tips
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.