
Bloemkool koken
Lees verder na de advertentie
Bloemkool koken en bereiden lijkt zo makkelijk, maar je moet toch net even weten hoe het moet. Want hoelang moet je bloemkool koken om de groente perfect beetgaar te krijgen? Moet je de groente eerst in stukken snijden en moet het water van tevoren eerst koken of juist niet? Lees snel verder om daarachter te komen!
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Hoe lang moet bloemkool koken?
Laten we beginnen met het antwoord op de belangrijkste vraag: ‘hoelang moet bloemkool koken?’. Want alleen zo weet je hoe je de groente het beste kan bereiden. Voor een perfecte gaarheid kook je bloemkool ongeveer vier tot vijf minuten in kokend water.
Hoe kook je bloemkool?
Bloemkool ken je misschien wel als die groente die altijd veel te gaar gekookt wordt. Maar dat is vanaf nu verleden tijd.
- Voor het bereiden van bloemkool, vul je eerst een (kook)pan met water. Voeg hier een snufje zout aan toe en breng aan de kook.
- Spoel vervolgens de bloemkool af in een vergiet om eventueel zand te verwijderen en verwijder de bladeren. Gooi deze bladeren vervolgens niet weg, deze kan je gewoon opeten.
- Verwijder ook het onderste gedeelte van de stronk. Dit onderste gedeelte kan je wel weggooien. Door de vele vezels kan deze wat taai smaken.
- Snijd vervolgens de rest van de stronk in gelijke stukken. De rest van de bloemkool kan je in gelijke roosjes snijden.
- Voeg de gesneden bloemkool aan de pan toe en laat de bloemkool ongeveer vijf tot acht minuten koken. Kook je alleen de roosjes? Dan volstaat vijf minuten. Wil je zeker weten dat de groente gaar is? Prik er dan met een mes of vork in. Wanneer dit geen moeite kost, is de groente goed gaar.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Seizoensgroenten in mei: dit moet je eten

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf focaccia maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Dit zijn dé allerlekkerste poké bowl sauzen en toppings

BBQ boodschappen: dit heb je nodig per persoon

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers

Van pasta tot tomaat: wanneer gebruik je welk product?

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.