Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
seizoensgroenten april bloemkool

Bloemkool koken: zo doe je dat

Bloemkool in huis? Tijd om er wat mee te maken! Deze heerlijke groente komt in tal van gerechten goed tot zijn recht, aan lekkere recepten is er dan ook geen gebrek. Maar hoe kan je bloemkool ook alweer het beste koken en bereiden? Wij leggen je alles uit over bloemkool koken!

Bloemkool koken

Lees verder na de advertentie

Bloemkool koken en bereiden lijkt zo makkelijk, maar je moet toch net even weten hoe het moet. Want hoelang moet je bloemkool koken om de groente perfect beetgaar te krijgen? Moet je de groente eerst in stukken snijden en moet het water van tevoren eerst koken of juist niet? Lees snel verder om daarachter te komen!

Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe lang moet bloemkool koken?

Laten we beginnen met het antwoord op de belangrijkste vraag: ‘hoelang moet bloemkool koken?’. Want alleen zo weet je hoe je de groente het beste kan bereiden. Voor een perfecte gaarheid kook je bloemkool ongeveer vier tot vijf minuten in kokend water.

Hoe kook je bloemkool?

Bloemkool ken je misschien wel als die groente die altijd veel te gaar gekookt wordt. Maar dat is vanaf nu verleden tijd.

  1. Voor het bereiden van bloemkool, vul je eerst een (kook)pan met water. Voeg hier een snufje zout aan toe en breng aan de kook.
  2. Spoel vervolgens de bloemkool af in een vergiet om eventueel zand te verwijderen en verwijder de bladeren. Gooi deze bladeren vervolgens niet weg, deze kan je gewoon opeten.
  3. Verwijder ook het onderste gedeelte van de stronk. Dit onderste gedeelte kan je wel weggooien. Door de vele vezels kan deze wat taai smaken.
  4. Snijd vervolgens de rest van de stronk in gelijke stukken. De rest van de bloemkool kan je in gelijke roosjes snijden.
  5. Voeg de gesneden bloemkool aan de pan toe en laat de bloemkool ongeveer vijf tot acht minuten koken. Kook je alleen de roosjes? Dan volstaat vijf minuten. Wil je zeker weten dat de groente gaar is? Prik er dan met een mes of vork in. Wanneer dit geen moeite kost, is de groente goed gaar.

Tip!

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!