
Dumpling op z’n Chinees of gyoza op z’n Japans. Hoe je deze gevulde deegpakketjes ook wilt noemen, met deze recepten maak je ze helemaal zelf. Lees verder en ga zelf aan de slag!
Lees verder na de advertentie
Dumplings
Dumplings zijn kleine gevulde deegpakketjes die wereldwijd in verschillende vormen en smaken voorkomen. Ze zijn populair in keukens van Azië tot Oost-Europa en Latijns-Amerika. Ze worden voornamelijk gemaakt van tarwebloem of rijstmeel.
Na het vullen kun je ervoor kiezen om de dumplings te stomen, bakken, frituren of koken. Dit hangt helemaal af van waar je zelf zin in hebt. Serveer ze met je favoriete dipsaus en je bent klaar. Onderaan dit artikel vind je een hoop heerlijke recepten!
Nog meer dumplings?
Wil je meer van dit soort heerlijke Aziatische recepten en handige kooktips? Je vindt ze allemaal in dit nummer:
De nieuwste Foodies
- Je leert zelf dumplings maken
- Kook ook gerechten uit Korea
- Ga voor héél veel curry’s
- en nog veel, veel meer!

Dumpling recepten
Het lijkt misschien een werkje om deze pakketjes te vullen en vouwen, maar dit valt gelukkig erg mee. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om zelf dumplings te maken. Welke vulling je gebruikt is natuurlijk helemaal aan jou. Hierdoor kun je ook eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten. Wat denk je van deze recepten:

Gefrituurde dumplings met spitskool
Deze vegetarische dumplings hebben een ontzettend lekkere bite vanbuiten, terwijl de inhoud heerlijk mals blijft. Probeer deze Aziatische snack nu zelf te maken!

Gestoomde dumplings met kimchitofu en misobotersaus
Dumpling op z’n Chinees of gyoza op z’n Japans. Hoe je deze gevulde deegpakketjes ook wilt noemen, met dit recept maak je ze helemaal zelf. De rijke smaken van kimchi en miso maken tillen deze dumplings naar een hoger niveau.
Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Knapperige crêpe-gyoza’s met rundvlees en zoete ui
Deze knapperige variant van de gyoza is het zeker waard om zelf te proberen. De vulling biedt een heerlijke combinatie van zoet en zout en de gyoza heeft de perfecte crunch.

Gestoomde dumplings met varkensvlees en garnalen
Een heerlijke combinatie van vlees en vis in een pakketje. Deze gestoomde dumplings zijn heerlijk om te serveren als hapje bij de borrel of natuurlijk bij je favoriete Aziatische gerecht. Ga lekker zelf aan de slag!
Onze tips

Dumplings, curry’s en meer: maak het met de nieuwe Foodies!

Gyoza maken: zo doe je dat

Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen

Klassieke gerechten uit Azië

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Dit is de perfecte temperatuur voor je barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”

Picanha grillen als een pro? Zó doe je dat op de BBQ of kamado

Dit zijn de seizoensgroenten in juni
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.