
Dumpling op z’n Chinees of gyoza op z’n Japans. Hoe je deze gevulde deegpakketjes ook wilt noemen, met deze recepten maak je ze helemaal zelf. Lees verder en ga zelf aan de slag!
Lees verder na de advertentie
Dumplings
Dumplings zijn kleine gevulde deegpakketjes die wereldwijd in verschillende vormen en smaken voorkomen. Ze zijn populair in keukens van Azië tot Oost-Europa en Latijns-Amerika. Ze worden voornamelijk gemaakt van tarwebloem of rijstmeel.
Na het vullen kun je ervoor kiezen om de dumplings te stomen, bakken, frituren of koken. Dit hangt helemaal af van waar je zelf zin in hebt. Serveer ze met je favoriete dipsaus en je bent klaar. Onderaan dit artikel vind je een hoop heerlijke recepten!
Nog meer dumplings?
Wil je meer van dit soort heerlijke Aziatische recepten en handige kooktips? Je vindt ze allemaal in dit nummer:
De nieuwste Foodies
- We leren zelf dumplings te maken
- koken gerechten uit Korea
- gaan voor héél veel curry’s
- en nog veel, veel meer!

Dumpling recepten
Het lijkt misschien een werkje om deze pakketjes te vullen en vouwen, maar dit valt gelukkig erg mee. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om zelf dumplings te maken. Welke vulling je gebruikt is natuurlijk helemaal aan jou. Hierdoor kun je ook eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten. Wat denk je van deze recepten:

Gefrituurde dumplings met spitskool
Deze vegetarische dumplings hebben een ontzettend lekkere bite vanbuiten, terwijl de inhoud heerlijk mals blijft. Probeer deze Aziatische snack nu zelf te maken!

Gestoomde dumplings met kimchitofu en misobotersaus
Dumpling op z’n Chinees of gyoza op z’n Japans. Hoe je deze gevulde deegpakketjes ook wilt noemen, met dit recept maak je ze helemaal zelf. De rijke smaken van kimchi en miso maken tillen deze dumplings naar een hoger niveau.
Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Knapperige crêpe-gyoza’s met rundvlees en zoete ui
Deze knapperige variant van de gyoza is het zeker waard om zelf te proberen. De vulling biedt een heerlijke combinatie van zoet en zout en de gyoza heeft de perfecte crunch.

Gestoomde dumplings met varkensvlees en garnalen
Een heerlijke combinatie van vlees en vis in een pakketje. Deze gestoomde dumplings zijn heerlijk om te serveren als hapje bij de borrel of natuurlijk bij je favoriete Aziatische gerecht. Ga lekker zelf aan de slag!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Dumplings, curry’s en meer: maak het met de nieuwe Foodies!

Gyoza maken: zo doe je dat

Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen

Klassieke gerechten uit Azië

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.