Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
dumpling maken

Dumplings maken: dat doe je zo

Dumpling op z’n Chinees of gyoza op z’n Japans. Hoe je deze gevulde deegpakketjes ook wilt noemen, met deze recepten maak je ze helemaal zelf. Lees verder en ga zelf aan de slag!

Lees verder na de advertentie

Dumplings

Dumplings zijn kleine gevulde deegpakketjes die wereldwijd in verschillende vormen en smaken voorkomen. Ze zijn populair in keukens van Azië tot Oost-Europa en Latijns-Amerika. Ze worden voornamelijk gemaakt van tarwebloem of rijstmeel.

Na het vullen kun je ervoor kiezen om de dumplings te stomen, bakken, frituren of koken. Dit hangt helemaal af van waar je zelf zin in hebt. Serveer ze met je favoriete dipsaus en je bent klaar. Onderaan dit artikel vind je een hoop heerlijke recepten!

Nog meer dumplings?

Wil je meer van dit soort heerlijke Aziatische recepten en handige kooktips? Je vindt ze allemaal in dit nummer:

Dumpling recepten

Het lijkt misschien een werkje om deze pakketjes te vullen en vouwen, maar dit valt gelukkig erg mee. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om zelf dumplings te maken. Welke vulling je gebruikt is natuurlijk helemaal aan jou. Hierdoor kun je ook eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten. Wat denk je van deze recepten:

gefrituurde dumplings spitskool

Gefrituurde dumplings met spitskool

Deze vegetarische dumplings hebben een ontzettend lekkere bite vanbuiten, terwijl de inhoud heerlijk mals blijft. Probeer deze Aziatische snack nu zelf te maken!

Naar het recept
gestoomde dumplings kimchitofu misoboter

Gestoomde dumplings met kimchitofu en misobotersaus

Dumpling op z’n Chinees of gyoza op z’n Japans. Hoe je deze gevulde deegpakketjes ook wilt noemen, met dit recept maak je ze helemaal zelf. De rijke smaken van kimchi en miso maken tillen deze dumplings naar een hoger niveau.

Naar het recept

Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
knapperige crepe gyoze rundvlees zoete ui

Knapperige crêpe-gyoza’s met rundvlees en zoete ui

Deze knapperige variant van de gyoza is het zeker waard om zelf te proberen. De vulling biedt een heerlijke combinatie van zoet en zout en de gyoza heeft de perfecte crunch.

Naar het recept
gestoomde dumplings varkensvlees garnalen

Gestoomde dumplings met varkensvlees en garnalen

Een heerlijke combinatie van vlees en vis in een pakketje. Deze gestoomde dumplings zijn heerlijk om te serveren als hapje bij de borrel of natuurlijk bij je favoriete Aziatische gerecht. Ga lekker zelf aan de slag!

Naar het recept

Tip!

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!