Klassieke gerechten uit Azië
Het enige retourtje dat je voor deze reis naar Azië nodig hebt, is die naar de toko. Met een handjevol bijzondere ingrediënten zet je deze herkenbare klassieke gerechten uit Azië namelijk zo op tafel.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten Aziatische klassiekers:
Gado gado
Gado gado betekent letterlijk ‘mix mix’, wat verwijst naar de satésaus die je mixt met de groenten in dit vegetarische, Indonesische gerecht.
> naar het recept: gado gado
Pad thai
Als je de verhalen mag geloven is pad thai van oorsprong geen Thais gerecht, maar komt het uit Vietnam of China. Tegenwoordig wordt het in Thailand op elke hoek van de straat verkocht in typische eetkraampjes en restaurants.
> naar het recept: pad thai
Nasi goreng
In het Indonesisch betekent nasi goreng ‘gebakken rijst’ en het wordt vaak gemaakt om restjes rijst en groente op te maken. In Indonesië wordt het als nationaal gerecht gezien en bestaan er vele variaties op.
> naar het recept: nasi goreng
‘Potstickers’ (gebakken dumplings)
Typisch aan deze potstickers, oftewel gebakken dumplings, is dat ze zowel gestoomd als gebakken worden. Zo komen de Chinese deegkussentjes aan hun kenmerkende knapperige korstje.
> naar het recept: potstickers (gebakken dumplings)
Pandan-pannenkoekjes
Deze pannenkoekjes hebben hun groene kleur te danken aan de pandanbladeren, afkomstig van een bepaald soort palm. Ze zijn gevuld met kokos en worden in Indonesië veelal als zoet tussendoortje gegeten.
> naar het recept: pandan-pannenkoekjes
Satay ayam
Deze klassieke Indonesische kipsaté wordt traditioneel boven een klein houtskoolvuurtje geroosterd, maar op de barbecue kan natuurlijk ook.
> naar het recept: satay ayam
Kip madras
Je kent kip Madras ongetwijfeld van dat groene pakje uit de supermarkt, maar deze Indiase curry maak je makkelijk zelf. De naam Madras verwijst naar de Zuid-Indiaase stad Madras, nu Chennai, waar het specerijenmengsel vandaan komt.
> naar het recept: kip madras