
De Aziatische keuken kun je niet over één kam scheren. Hoewel de keukens op het eerste oog wellicht op elkaar lijken, kent ieder land typische smaken en herkenbare klassiekers. Van Indonesische gado gado tot Thaise pad thai, wij hebben de lekkerste klassieke gerechten uit Azië voor je verzameld.
Lees verder na de advertentie
Klassieke gerechten uit Azië
Het enige retourtje dat je voor deze reis naar Azië nodig hebt, is die naar de toko. Met een handjevol bijzondere ingrediënten zet je deze herkenbare klassieke gerechten uit Azië namelijk zo op tafel.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Recepten Aziatische klassiekers:

Gado gado
Heb je vandaag de tijd om uit te pakken voor het avondeten? Maak dan eens deze klassieker uit Indonesië: gado gado. Het is al het snijwerk helemaal waard!

Pad thai met garnalen
Ben jij bekend met de Thaise keuken? Dan ken je Pad Thai wel. Dit Aziatische hoofdgerecht is een van de populairste gerechten van Thailand, elke streek heeft zijn eigen variatie. Wij maken ‘m met garnalen.

Nasi goreng
In het Indonesisch betekent nasi goreng ‘gebakken rijst’ en het wordt vaak gemaakt om restjes rijst en groente op te maken. In Indonesië wordt het als nationaal gerecht gezien en bestaan er vele variaties op.

‘Potstickers’ (gebakken dumplings)
Typisch aan deze potstickers, oftewel gebakken dumplings, is dat ze zowel gestoomd als gebakken worden. Zo komen de Chinese deegkussentjes aan hun kenmerkende knapperige korstje.

Pandan-pannenkoekjes
Deze pannenkoekjes hebben hun groene kleur te danken aan de pandanbladeren, afkomstig van een bepaald soort palm. Ze zijn gevuld met kokos en worden in Indonesië veelal als zoet tussendoortje gegeten.

Saté ayam van de barbecue
Deze klassieke Indonesische kipsaté wordt traditioneel boven een klein houtskoolvuurtje geroosterd, maar op de barbecue kan natuurlijk ook.

Kip Madras
Je kent kip Madras ongetwijfeld van dat groene pakje uit de supermarkt, maar deze Indiase curry maak je makkelijk zelf. De naam Madras verwijst naar de Zuid-Indiaase stad Madras, nu Chennai, waar het specerijenmengsel vandaan komt.
Lees ook: Klassieke gerechten uit Europa
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?