
De Aziatische keuken kun je niet over één kam scheren. Hoewel de keukens op het eerste oog wellicht op elkaar lijken, kent ieder land typische smaken en herkenbare klassiekers. Van Indonesische gado gado tot Thaise pad thai, wij hebben de lekkerste klassieke gerechten uit Azië voor je verzameld.
Lees verder na de advertentie
Klassieke gerechten uit Azië
Het enige retourtje dat je voor deze reis naar Azië nodig hebt, is die naar de toko. Met een handjevol bijzondere ingrediënten zet je deze herkenbare klassieke gerechten uit Azië namelijk zo op tafel.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Recepten Aziatische klassiekers:

Gado gado
Het is een klassiek recept uit Indonesië: gado gado. Het is al het snijwerk helemaal waard!

Pad thai met garnalen
Ben jij bekend met de Thaise keuken? Dan ken je Pad Thai wel. Dit Aziatische hoofdgerecht is een van de populairste gerechten van Thailand, elke streek heeft zijn eigen variatie. Wij maken ‘m met garnalen.

Nasi goreng
In het Indonesisch betekent nasi goreng ‘gebakken rijst’ en het wordt vaak gemaakt om restjes rijst en groente op te maken. In Indonesië wordt het als nationaal gerecht gezien en bestaan er vele variaties op.

‘Potstickers’ (gebakken dumplings)
Typisch aan deze potstickers, oftewel gebakken dumplings, is dat ze zowel gestoomd als gebakken worden. Zo komen de Chinese deegkussentjes aan hun kenmerkende knapperige korstje.

Pandan-pannenkoekjes
Deze pannenkoekjes hebben hun groene kleur te danken aan de pandanbladeren, afkomstig van een bepaald soort palm. Ze zijn gevuld met kokos en worden in Indonesië veelal als zoet tussendoortje gegeten.

Saté ayam van de barbecue
Deze klassieke Indonesische kipsaté wordt traditioneel boven een klein houtskoolvuurtje geroosterd, maar op de barbecue kan natuurlijk ook.

Kip Madras
Je kent kip Madras ongetwijfeld van dat groene pakje uit de supermarkt, maar deze Indiase curry maak je makkelijk zelf. De naam Madras verwijst naar de Zuid-Indiaase stad Madras, nu Chennai, waar het specerijenmengsel vandaan komt.
Lees ook: Klassieke gerechten uit Europa
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?