Advertentie
De Aziatische keuken kun je niet over één kam scheren. Hoewel de keukens op het eerste oog wellicht op elkaar lijken, kent ieder land typische smaken en herkenbare klassiekers. Van Indonesische gado gado tot Thaise pad thai, wij hebben de lekkerste klassieke gerechten uit Azië voor je verzameld.
Klassieke gerechten uit Azië
Het enige retourtje dat je voor deze reis naar Azië nodig hebt, is die naar de toko. Met een handjevol bijzondere ingrediënten zet je deze herkenbare klassieke gerechten uit Azië namelijk zo op tafel.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten Aziatische klassiekers:
Indische gado gado
Heb je vandaag de tijd om uit te pakken voor het avondeten? Waag je dan eens aan de Indische klassieker: gado gado. Het is al het snijwerk helemaal waard!
Pad thai
Ben jij bekend met de Thaise keuken? Dan ken je Pad Thai wel. Dit Aziatische hoofdgerecht is een van de populairste gerechten van Thailand, elke streek heeft zijn eigen variatie. Wij maken ‘m met garnalen.
Nasi goreng
In het Indonesisch betekent nasi goreng ‘gebakken rijst’ en het wordt vaak gemaakt om restjes rijst en groente op te maken. In Indonesië wordt het als nationaal gerecht gezien en bestaan er vele variaties op.
‘Potstickers’ (gebakken dumplings)
Typisch aan deze potstickers, oftewel gebakken dumplings, is dat ze zowel gestoomd als gebakken worden. Zo komen de Chinese deegkussentjes aan hun kenmerkende knapperige korstje.
Pandan-pannenkoekjes
Deze pannenkoekjes hebben hun groene kleur te danken aan de pandanbladeren, afkomstig van een bepaald soort palm. Ze zijn gevuld met kokos en worden in Indonesië veelal als zoet tussendoortje gegeten.
Saté ayam van de barbecue
Deze klassieke Indonesische kipsaté wordt traditioneel boven een klein houtskoolvuurtje geroosterd, maar op de barbecue kan natuurlijk ook.
Kip Madras
Je kent kip Madras ongetwijfeld van dat groene pakje uit de supermarkt, maar deze Indiase curry maak je makkelijk zelf. De naam Madras verwijst naar de Zuid-Indiaase stad Madras, nu Chennai, waar het specerijenmengsel vandaan komt.
Lees ook: Klassieke gerechten uit Europa
Onze tips
Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat
Bourgondisch genieten met de wijnen van Abbotts & Delaunay
Van cake tot taart: 7x zoete recepten van Jamie Oliver
5x kalkoen recepten voor kerst
Kerstdiner met kinderen: 5x de leukste recepten
Nacho ovenschotel: 7x de lekkerste recepten
5x winterse zuurkool recepten
Appel recepten: 9x zoetigheden om te bakken
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?