
Lees verder na de advertentie
Klassieke gerechten uit Europa
We konden onmogelijk álle landen in Europa aandoen, maar Nederland, Italië, Griekenland en ook Spanje krijgen in ieder geval een bezoekje. Bereid je een van deze recepten voor dé klassieke gerechten uit Europa voor je gasten? Dan zullen er ongetwijfeld oh’s en ah’s aan tafel klinken.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Recepten Europese klassiekers:
Hachee
Denk je aan Hollandse kost, dan denk je vast aan hachee. Dit traditionele stoofgerecht op basis van rundvlees, uien, meel, bouillon en ook zuur is kenmerkend voor de Nederlandse keuken, waarin de specerijen kruidnagel en foelie mogen niet ontbreken.
> naar het recept: hachee
Moussaka
Dit gerecht is afkomstig van de Griekse kok Tselementes, die alle gerechten uit het Ottomaanse rijk in de Griekse keuken wilde verbannen. Hij schreef in het begin van de twintigste eeuw een kookboek met onder andere dit recept voor moussaka.
> naar het recept: moussaka
Paella
Paella is van oorsprong Valenciaans en komt uit de lagunes van Albufera. Inmiddels heeft iedere Spaanse regio zijn eigen variant, met als wisselende hoofdingrediënten zeevruchten, vis en schaaldieren, kip en konijn. De saffraan geeft de paella zijn mooie kleur. Bas & Willem gingen eerder al op zoek naar échte paella, lees hier het hele verhaal.
> naar het recept: paella
Potage Parmentier
Er was eens een tijd dat men aardappels zag als ‘voedsel van de duivel’. Tot de achttiende-eeuwse econoom Antoine Augustin Parmentier de mensen in Frankrijk bekeerde tot het eten van de aardappel, en zo ontstond ook deze soep.
> naar het recept: potage Parmentier
Entrecote met beurre café de Paris
Het maken van deze kruidenboter is écht de moeite waard. Het originele recept stamt uit 1930 en is van Monsieur Boubier, de schoonvader van ‘Freddy’ Dumont. Meneer Dumont was de oprichter van het beroemde Café de Paris in Génève, waar de boter nog steeds op het menu staat.
> naar het recept: entrecote met beurre café de Paris
Ragù bolognese
Bolognesesaus is een traditionele saus, afkomstig uit de regio Emilia Romagna in Italië. Het oorspronkelijke recept stamt uit de vijftiende eeuw. Ragù is een verzamelnaam voor een stoofsaus op basis van vlees, groenten en sofrito. Ragù alla bolognese is een variatie op de ragù en tevens de populairste.
> naar het recept: ragù bolognese
Lees ook:
Klassieke Britse pie maken: zo doe je dat
7x supersnelle pasta’s
Klassiekers uit de bistro: 5x Franse recepten
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?