Advertentie
Gyoza maken
Gyoza’s zijn Japanse dumplings, oftewel deegpakketjes van tarwemeel en vaak gevuld met kip- of varkensvlees en kool en/of andere groente. Typerend voor dit Japanse hapje is de knapperige onderkant, die hij krijgt doordat je hem zowel bakt als gaar stoomt. Met onze tips kun je nu ook makkelijk zelf gyoza maken!
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Extra knapperig rokje
Wil je een lekker knapperig ‘rokje’ aan de onderkant van de deegpakketjes creëren? Roer hiervoor 1 tl maizena door het water voor je het aan de pan toevoegt.
Variëren met vulling
Met de vulling in gyoza’s kun je naar smaak variëren. Ga voor kip- of varkensgehakt, of gebruik eens andere groenten of paddenstoelen als je een vegetarische variant wilt. Ben je een visliefhebber? Vervang de groenten door fijngehakte, gepelde rauwe garnalen. Vul het deeg met de rauwe vulling.
Kant-en-klaar
Heb je niet zoveel tijd om uitgebreid in de keuken te staan? Je kunt eventueel kant-en-klare gyoza-vellen gebruiken. Deze vind je online en bij goed gesorteerde toko’s.
Hoe bewaar je ze?
Heb je een voorraadje gyoza’s gemaakt? Je kunt de deegpakketjes in een afgesloten diepvrieszak tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Je hoeft ze voor gebruik niet te ontdooien.
Gyoza recepten
Ben je enthousiast geworden om de keuken in te duiken? Wij verzamelden een aantal lekkere recepten om direct mee aan de slag te gaan.
Vegetarische gyoza
Yoko Inagaki: “Gyoza is een oorspronkelijk Chinees gerecht met een Japanse twist. Deze vegetarische variant vind ik stiekem lekkerder dan de klassieke gyoza met varkensgehakt. Verkruimelde tofu absorbeert het zoete van de kool en de frisse geur van de verse gember prikkelt zachtjes je neus. Gewoon té lekker en zelfs een tikkeltje verslavend.”
Lees ook:
Onze tips
Cocktails maken: dit zijn de lekkerste recepten voor thuis
Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten
Griezelige recepten voor Halloween
De beste recepten met artisjok
Knolselderij recepten: 7x koken met deze veelzijdige groente
Dit zijn de lekkerste recepten met spinazie
9x heerlijke prei recepten
7x de lekkerste recepten met wortel
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?