Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Vegan gyoza

Gyoza maken: zo doe je dat

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Ravioli, dumpling, wonton, samosa of pierogi: ieder land heeft wel een eigen variant op een gevuld deegkussentje. De gyoza is de Japanse versie en zijn vaak gevuld met kip- of varkensvlees en kool. Je kookt én bakt ze, waardoor ze lekker knapperig worden. Wij geven je de nodige tips, tricks én recepten.

Gyoza maken

Gyoza’s zijn Japanse dumplings, oftewel deegpakketjes van tarwemeel en vaak gevuld met kip- of varkensvlees en kool en/of andere groente. Typerend voor dit Japanse hapje is de knapperige onderkant, die hij krijgt doordat je hem zowel bakt als gaar stoomt. Met onze tips kun je nu ook makkelijk zelf gyoza maken!

Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Extra knapperig rokje

Wil je een lekker knapperig ‘rokje’ aan de onderkant van de deegpakketjes creëren? Roer hiervoor 1 tl maizena door het water voor je het aan de pan toevoegt.

Variëren met vulling

Met de vulling in gyoza’s kun je naar smaak variëren. Ga voor kip- of varkensgehakt, of gebruik eens andere groenten of paddenstoelen als je een vegetarische variant wilt. Ben je een visliefhebber? Vervang de groenten door fijngehakte, gepelde rauwe garnalen. Vul het deeg met de rauwe vulling.

Kant-en-klaar

Heb je niet zoveel tijd om uitgebreid in de keuken te staan? Je kunt eventueel kant-en-klare gyoza-vellen gebruiken. Deze vind je online en bij goed gesorteerde toko’s.

Hoe bewaar je ze?

Heb je een voorraadje gyoza’s gemaakt? Je kunt de deegpakketjes in een afgesloten diepvrieszak tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Je hoeft ze voor gebruik niet te ontdooien.

Recepten

Ben je enthousiast geworden om de keuken in te duiken? Wij verzamelden een aantal lekkere recepten om direct mee aan de slag te gaan.

Vegetarische gyoza

Gyoza is een oorspronkelijk Chinees gerecht met een Japanse twist. Deze vegetarische variant vind ik stiekem lekkerder dan de klassieke gyoza met varkensgehakt. Verkruimelde tofu absorbeert het zoete van de kool en de frisse geur van de verse gember prikkelt zachtjes je neus. Gewoon té lekker en zelfs een tikkeltje verslavend.

> naar het recept: vegetarische gyoza

vegetarische gyoza ©Yoko Inagaki

Vegan gyoza

Deze variant is zelfs helemaal vegan én geschikt om in te vriezen.

> naar het recept: vegan gyoza

Vegan gyoza

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!