Gyoza maken
Gyoza’s zijn Japanse dumplings, oftewel deegpakketjes van tarwemeel en vaak gevuld met kip- of varkensvlees en kool en/of andere groente. Typerend voor dit Japanse hapje is de knapperige onderkant, die hij krijgt doordat je hem zowel bakt als gaar stoomt. Met onze tips kun je nu ook makkelijk zelf gyoza maken!
Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Extra knapperig rokje
Wil je een lekker knapperig ‘rokje’ aan de onderkant van de deegpakketjes creëren? Roer hiervoor 1 tl maizena door het water voor je het aan de pan toevoegt.
Variëren met vulling
Met de vulling in gyoza’s kun je naar smaak variëren. Ga voor kip- of varkensgehakt, of gebruik eens andere groenten of paddenstoelen als je een vegetarische variant wilt. Ben je een visliefhebber? Vervang de groenten door fijngehakte, gepelde rauwe garnalen. Vul het deeg met de rauwe vulling.
Kant-en-klaar
Heb je niet zoveel tijd om uitgebreid in de keuken te staan? Je kunt eventueel kant-en-klare gyoza-vellen gebruiken. Deze vind je online en bij goed gesorteerde toko’s.
Hoe bewaar je ze?
Heb je een voorraadje gyoza’s gemaakt? Je kunt de deegpakketjes in een afgesloten diepvrieszak tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Je hoeft ze voor gebruik niet te ontdooien.
Recepten
Ben je enthousiast geworden om de keuken in te duiken? Wij verzamelden een aantal lekkere recepten om direct mee aan de slag te gaan.
Vegetarische gyoza
Gyoza is een oorspronkelijk Chinees gerecht met een Japanse twist. Deze vegetarische variant vind ik stiekem lekkerder dan de klassieke gyoza met varkensgehakt. Verkruimelde tofu absorbeert het zoete van de kool en de frisse geur van de verse gember prikkelt zachtjes je neus. Gewoon té lekker en zelfs een tikkeltje verslavend.
> naar het recept: vegetarische gyoza
Vegan gyoza
Deze variant is zelfs helemaal vegan én geschikt om in te vriezen.
> naar het recept: vegan gyoza