
Mealpreppen: 5x waarom jij de week begint met een goed gevulde koelkast
1. Snel aan tafel
Lees verder na de advertentie
Je bent laat terug van je werk, moet vanavond ook nog tennissen en wil graag een gezonde voedzame maaltijd eten. Stress? Niet als je je maaltijden voorbereidt en vacuüm bewaart. Bak de dag van tevoren je zalm, kook je pasta en je groenten, bereid de saus en bewaar alles in de FoodSaver vacuümzakken. Op de avond zelf verwarm je alles en klaar is je snelle, verantwoorde maaltijd. Die je ruim op tijd op hebt voor je tennisles begint!
2. Verse salade
Een salade die al een ochtend heeft moeten overleven in een omgeving vol zuurstof en bacteriën? Niet lekker! Bewaar voortaan je salade vacuüm in de FoodSaver Fresh Containers. Doordat je salade luchtdicht wordt afgesloten heb je niet te maken met bederf en blijft het veel langer vers.
3. Tot vijf keer langer vers
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Bacteriën en schimmels ontwikkelen zich vooral in een zuurstofrijke omgeving. Door zuurstof met de FoodSaver aan het product te onttrekken, verklein je deze kans. Je eten blijft zo tot vijf keer langer vers en lekker in vergelijking met traditionele bewaarmethoden.
4. Goed voor het milieu
Voedselverspilling is een groot hedendaags probleem. Vraag jezelf eens af hoeveel eten jij wekelijks weggooit. Groentes die niet op zijn gekomen? Het derde stukje vlees uit de verpakking? Zonde van je geld en slecht voor het milieu. Waarom niet alles wat je waarschijnlijk toch niet op gaat maken, vacumeren? Doe dat direct na aankoop en bewaar het in de vriezer of in de koelkast. Een enorme besparing voor je portemonnee én voor het milieu.
5. Marineren en sous-vide garen
Marineer je etenswaren in minuten in plaats van uren. Gaar het vervolgens sous-vide en bak het nog even kort in de pan of op de grill. En dan snel aan tafel!
Overzichtelijk opbergen
Vacumeren kan met FoodSaver op drie manieren: in containers, zakken en bussen.
Fresh Containers
De Fresh Containers zijn ideaal om bereide maaltijden, fruit, groenten en vlees in je koelkast of keukenkastje te bewaren. Ze stapelen makkelijk en zijn ook perfect als lunchbox!
Foliezakken en rollen
Maaltijden voor de hele week voorbereiden? Ga voor de foliezakken. Die nemen minder ruimte in in je koelkast of vriezer. Ook geschikt voor sous-vide bereidingen en marineren.
Bussen & boxen
Je zelfgemaakte bananenbrood langer vers houden? Bewaar het in plakken in de vacuümbussen- en trommels. In stijlvolle look voor op je aanrecht.
Je hebt al een FoodSaver vanaf €79,-. Kijk op IT&M voor verkooppunten en de verschillende modellen.
Onze tips

Kerntemperatuur kip: zo check je of hij gaar is zonder te snijden

Spaanse sangria maken: tips & recepten

Juli op z’n best: dit zijn de groenten en fruit van het seizoen

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel

Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Dit is de perfecte temperatuur voor de barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Zuid-Amerikaanse klassieker: dit moet je weten over ceviche

Wat is maple syrup en wat kun je ermee?

Spinazie koken: zo doe je dat

Zo houd je fruitvliegjes weg uit je keuken: 10 slimme tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”
Redactie