Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
mealpreppen

Mealpreppen: 5x waarom jij de week begint met een goed gevulde koelkast

In samenwerking met IT&M.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

In het weekend pak je uit, doordeweeks wil je snel aan tafel. Dat kan met de vacuümsystemen van FoodSaver. Bereid je maaltijden voor en bewaar ze in vacuümzakjes of -containers in de keukenkast, koelkast of vriezer. Door deze zuurstofarme manier van bewaren blijven je gerechten vers en smaken ze alsof ze net uit de pan komen.

1. Snel aan tafel

Je bent laat terug van je werk, moet vanavond ook nog tennissen en wil graag een gezonde voedzame maaltijd eten. Stress? Niet als je je maaltijden voorbereidt en vacuüm bewaart. Bak de dag van tevoren je zalm, kook je pasta en je groenten, bereid de saus en bewaar alles in de FoodSaver vacuümzakken. Op de avond zelf verwarm je alles en klaar is je snelle, verantwoorde maaltijd. Die je ruim op tijd op hebt voor je tennisles begint!

2. Verse salade

Een salade die al een ochtend heeft moeten overleven in een omgeving vol zuurstof en bacteriën? Niet lekker! Bewaar voortaan je salade vacuüm in de FoodSaver Fresh Containers. Doordat je salade luchtdicht wordt afgesloten heb je niet te maken met bederf en blijft het veel langer vers.

3. Tot vijf keer langer vers

Bacteriën en schimmels ontwikkelen zich vooral in een zuurstofrijke omgeving. Door zuurstof met de FoodSaver aan het product te onttrekken, verklein je deze kans. Je eten blijft zo tot vijf keer langer vers en lekker in vergelijking met traditionele bewaarmethoden.

4. Goed voor het milieu

Voedselverspilling is een groot hedendaags probleem. Vraag jezelf eens af hoeveel eten jij wekelijks weggooit. Groentes die niet op zijn gekomen? Het derde stukje vlees uit de verpakking? Zonde van je geld en slecht voor het milieu. Waarom niet alles wat je waarschijnlijk toch niet op gaat maken, vacumeren? Doe dat direct na aankoop en bewaar het in de vriezer of in de koelkast. Een enorme besparing voor je portemonnee én voor het milieu.

5. Marineren en sous-vide garen

Marineer je etenswaren in minuten in plaats van uren. Gaar het vervolgens sous-vide en bak het nog even kort in de pan of op de grill. En dan snel aan tafel!

mealpreppen met de foodsaver zipperbags

Overzichtelijk opbergen

Vacumeren kan met FoodSaver op drie manieren: in containers, zakken en bussen.

Fresh Containers

De Fresh Containers zijn ideaal om bereide maaltijden, fruit, groenten en vlees in je koelkast of keukenkastje te bewaren. Ze stapelen makkelijk en zijn ook perfect als lunchbox!

mealpreppen

Foliezakken en rollen

Maaltijden voor de hele week voorbereiden? Ga voor de foliezakken. Die nemen minder ruimte in in je koelkast of vriezer. Ook geschikt voor sous-vide bereidingen en marineren.

foodsaver vacuumzakken

mealpreppen met de vacuumzakjes van it&m

Bussen & boxen

Je zelfgemaakte bananenbrood langer vers houden? Bewaar het in plakken in de vacuümbussen- en trommels. In stijlvolle look voor op je aanrecht.

mealpreppen met de foodsaver

Je hebt al een FoodSaver vanaf €79,-. Kijk op IT&M voor verkooppunten en de verschillende modellen.

 

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!