Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
strooigoed over de top worteltaart

Worteltaart met witte chocolade pepernoten

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Voor de ganache

Voor de worteltaart

Bereiding

  1. Maak eerst de ganache. Smelt hiervoor de witte chocolade au bain-marie. Roer de slagroom erdoor en zet de ganache minimaal 2 uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor tot 180°C. Vet de springvormen in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de olijfolie, eieren en basterdsuiker met een garde goed door elkaar tot een luchtig mengsel. Roer dan de overige ingrediënten erdoorheen. Verdeel het cakemengsel over de drie vormen en bak de taart in 20 tot 25 minuten gaar. Laat de wortelcake helemaal afkoelen voordat je deze gaat afwerken.

  3. Haal de ganache uit de koelkast en klop met een handmixer tot deze stevig is en wit kleurt. Leg de onderste cakeplak op een taartschaal. Smeer er een laagje ganache op. Leg de volgende plak wortelcake erop en besmeer opnieuw met een laagje ganache. Sluit af met de laatste cakeplak en besmeer de bovenkant en de zijkanten van de taart met de resterende ganache. Zet de cake in de koelkast terwijl je de melkchocolade au bain-marie smelt. Breng de chocolade op temperatuur (zie p. 86) en giet deze over de taart zodat er aan de zijkanten wat langs druipt.

  4. Decoreer de taart met Sinterklaasversiering.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)