Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

sinterklaastaart met pepernoten

Sinterklaastaart maken met witte chocolade pepernoten

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Voor de ganache

Voor de worteltaart

The bigger, the better! Deze worteltaart met witte chocoladepepernoten is een echte blikvanger en daarom wat ons betreft perfect om als Sinterklaastaart te maken. Waarschuwing: het kan zo maar zijn dat de iedereen nog blijer is met deze prachtige taart dan met alle cadeaus. Het is niet voor niets een van onze favoriete Sinterklaasrecepten!

Bereiding

  1. Om de Sinterklaastaart te maken, begin je met de ganache. Smelt hiervoor de witte chocolade au bain-marie. Roer de slagroom erdoor en zet de ganache minimaal 2 uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor tot 180°C. Vet de springvormen in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de olijfolie, eieren en basterdsuiker met een garde goed door elkaar tot een luchtig mengsel. Roer dan de overige ingrediënten erdoorheen. Verdeel het cakemengsel over de drie vormen en bak de taart in 20 tot 25 minuten gaar. Laat de wortelcake helemaal afkoelen voordat je deze gaat afwerken.

  3. Haal de ganache uit de koelkast en klop met een handmixer tot deze stevig is en wit kleurt. Leg de onderste cakeplak op een taartschaal. Smeer er een laagje ganache op. Leg de volgende plak wortelcake erop en besmeer opnieuw met een laagje ganache. Sluit af met de laatste cakeplak en besmeer de bovenkant en de zijkanten van de taart met de resterende ganache. Zet de cake in de koelkast terwijl je de melkchocolade au bain-marie smelt. Breng de chocolade op temperatuur en giet deze over de taart zodat er aan de zijkanten wat langs druipt.

  4. Decoreer de Sinterklaastaart met versiering.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (5 stemmen)

Sinterklaastaart maken

Is het heerlijk avondje gekomen? Dan is het tijd om een Sinterklaastaart te maken! Dat kan natuurlijk door dit heerlijke recept stap-voor-stap op te volgen of door een andere taart in thema te versieren. Neem bijvoorbeeld marsepein, pepernoten of kruidnoten of ander strooigoed en decoreer je gebak ermee om er een Sinterklaastaart van te maken.

Je kunt natuurlijk elk taart recept kiezen maar let er wel op dat de smaken een beetje bij die van het strooigoed passen. Zo combineert het bijvoorbeeld goed bij een speculaas-cheesecake of cake met pruimen en marsepein, maar wat minder met zomerse smaken zoals bijvoorbeeld bij een pina colada taartje met fruitmousse.

Sinterklaas recepten

Heb je na het Sinterklaastaart maken de smaak te pakken? Dan kun je natuurlijk nog veel meer Sinterklaas recepten maken. Zo kun je ervoor kiezen om pakjesavond te vieren met Sinterklaas hapjes of juist een heerlijk ander Sinterklaas toetje zoals zelfgemaakte pepernotenkruidnotengevulde speculaas en taaitaai koeken.

Lees verder onder de advertentie