
Foodies ontdekt: Mexicaanse taco’s in Amsterdam
Regelmatig spotten wij échte pareltjes. Kleine eettentjes, een geheime wijnbar of simpelweg de lekkerste bitterbal van het land, bij een – op het eerste oog – doorsnee cafetaria. We delen ze graag met jullie in deze nieuwe rubriek. Ditmaal de beste Mexicaanse taco’s in Amsterdam.
Lees verder na de advertentie
Mexicaanse taco's in Amsterdam
Tussen de bruisende kantoren en hoge gebouwen van de Zuidas in Amsterdam vind je een verborgen parel in de urban foodhall Market 33: La Catrina. De werkende Amsterdammer kent deze plek vast wel, of het nu voor een snelle lunch of gezellige vrijmibo is.
Market 33 is een levendige plek waar je kunt genieten van verschillende keukens – van Aziatisch tot Mexicaans en van mals vlees tot vegan comfortfood. Maar mijn aandacht ging deze keer volledig naar La Catrina, en terecht. Deze kleurrijke foodstand heeft alles waar je zin in hebt wanneer je op zoek bent naar Mexicaans eten, overheerlijk streetfood met een moderne twist.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Volgens familierecept
La Catrina wordt gerund door Paul, Anais en Michelle, een Mexicaanse broer en zijn twee zussen uit Cancún. Geïnspireerd door de grote vraag naar Mexicaans eten in ons land én met de wens om de rijke tradities van hun keuken en cultuur op een moderne, frisse manier te delen, openden ze in 2019 de deuren in Amsterdam.
Sindsdien geniet je hier van authentieke smaken en kleurrijke gerechten uit hun familiekeuken. Denk aan kleurrijke taco’s, goedgevulde burrito’s, knapperige nacho’s en cheesy quesadilla’s.


Van Maya tot foodstand
Wist je dat de Mexicaanse keuken is opgenomen op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed? Dat begrijp ik maar al te goed, want naast het feit dat dit een van de oudste keukens ter wereld is, zijn de gerechten ook nog eens ontzettend lekker, veelzijdig en kleurrijk. En dat zorgt keer op keer voor heerlijke én prachtige gerechten.
Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten, maar taco’s zijn overal geliefd. Sterker nog: ze zijn het symbool van de Mexicaanse keuken. Taco’s kun je op eindeloos veel manieren bereiden en ze worden gegeten als ontbijt, lunch, diner of zelfs als midnight snack. Lokale tacoverkopers - taquerías - zijn vaak gespecialiseerd in één soort taco en beleggen hun maistortilla’s met zelfgemaakte salsa’s. De keuze is dan ook eindeloos.

La Catrina
Daarom kon ik er niet omheen om bij La Catrina voor de taco’s te gaan. Ze boden verschillende toppings aan, en om zoveel mogelijk te kunnen proeven koos ik voor de gemixte optie: pulled beef, pulled chicken en veggie. Je kunt ze nog aanvullen met extra toppings naar keuze, maar ik ging voor de samengestelde versie van het huis.
Na een korte wachttijd kreeg ik een prachtig plateau met drie verschillende taco’s. De taco met beef was absoluut mijn favoriet; sappig, rijk van smaak en heerlijk mals. De pulled chicken kwam op de tweede plaats – superlekker gekruid en perfect gaar.
De veggie-variant met bloemkool sprong er helaas minder uit. Ik had gehoopt dat die lekker crunchy zou zijn, maar hij was wat aan de slappe kant. Gelukkig maakte de smaak veel goed, de bloemkool was namelijk lekker gemarineerd.
Waan je even in Mexico
Zorg dat je flinke trek hebt, want je wilt hier echt een tafel vol Mexicaans streetfood bestellen. Bestel er bij de bar tegenover dan ook direct een ijskoude corona of margaritacocktail bij.
¡Buen provecho!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?

Foodies ontdekt: Italiaanse delicatessen in Amersfoort

Waarom streetfood in Mexico zoveel meer is dan alleen eten

Dit zijn dé heetste Mexicaanse pepers en zo gebruik je ze in de keuken

Foodies ontdekt: Crazy Crumble in Den Bosch

Sins of Sal: duistere guilty pleasures met streetfood & cocktails

Foodies ontdekt: de beste bánh mì van Utrecht

Restaurants in Arnhem: dit zijn de beste hotspots & tips

Restaurants in Nijmegen: dit zijn de beste hotspots & tips
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.