Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Eitjes geneden Bijzondere paaseitjes test

Welke bijzondere paaseitjes zijn écht lekker? Wij deden de test

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor allerlei lekkers. En daar horen natuurlijk ook de paaseitjes bij. Ook dit jaar zijn er weer talloze nieuwe smaken en deze moesten wij natuurlijk even voor je uittesten. Welke bijzondere paaseitjes vonden we echt lekker? Je leest het hier!

Lees verder na de advertentie

Het is bijna Pasen! We kijken nu al uit naar de heerlijke paasontbijtjes, uitgebreide paasbrunch en paaslunch. Of misschien ga je dit jaar wel aan de slag met de paashapjes voor de borrel of organiseer je een gezellig paasdiner. Hoe dan ook, er is genoeg lekkers tijdens om van te smullen deze dagen.

Tip!

Paaseitjes smaken

Natuurlijk liggen de paaseitjes ook al met grote getalen alweer even in de winkel. Niet alleen melk, puur en wit, maar vooral ook heel veel bijzondere smaken. Omdat niet elke smaak overal verkrijgbaar is, gingen we op pad om de bijzondere paaseitjes bij verschillende winkels te verzamelen. Zo vonden we onderstaande smaken bij verschillende supermarkten om te testen:

  1. Jumbo: Bossche bol
  2. Jamin: Pannenkoek met stroop melk
  3. Jamin: Baklava wit
  4. Albert Heijn: Mimosa wit
  5. HEMA: Knetter disco-dip melk
  6. Jamin: Gebakken banaan wit
  7. Jamin: Limoncello-spritz wit
  8. HEMA: Tompouce melk
  9. Jamin: Nasi goreng melk
Uitslag weten?

Wil je meteen al het eindresultaat weten? Scroll dan snel naar beneden om de uitslag te zien!

Bijzondere paaseitjes

Na grondig onderzoek kwamen we uit op de meest gekke smaken van het moment. Niet gek, na al die bizarre chocoladesmaken die de laatste tijd in de media voorbij komen. Bij deze trend kunnen de paaseitjes natuurlijk niet achterblijven. Maar toen we hoorden dat er een nasi goreng-paasei in de winkel ligt, kregen we toch even de rillingen. Chocolade met knoflook? Dat is in ieder geval niet iets wat we zouden willen maken in onze recepten met overgebleven paaseitjes..

Deze keer geen vergelijkingstest tussen merken, maar meer een experiment om te ontdekken of zulke onverwachte smaken werkelijk tot hun recht komen in een paasei. Uiteraard blijft smaak persoonlijk, en kunnen we niet voor jou bepalen wat je lekker vindt, maar we geven je graag een idee van wat je kunt verwachten.

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Eitjes Bijzondere paaseitjes test

Eerste indruk

De paaseitjes zien er op het eerste oog niet bijzonder uit. Elk eitje heeft zoals gewoonlijk het uiterlijk van een klassiek paaseitje, in de smaak melk, puur of wit. We snijden ze voor het proeven doormidden, zodat we zien wat er in de binnenkant van het eitje verschuilt. Ook hier is op het eerste oog niets geks aan te zien.

Wat we wel grappig vinden is dat het tompouce-eitje van de HEMA ook daadwerkelijk aan de ene kant roze en aan de andere kant gelig is. Net zoals een echte tompouce! Leuk detail.

Bij het opensnijden van het nasi goreng-ei komt ons al meteen de knoflooklucht tegemoet vliegen. Niet prettig wanneer je denkt aan een lekker paasei.

Tijd om te testen

Dan gaan we de paaseitjes stuk voor stuk af. Er komen verschillende reacties bij de eitjes. De meeste smaken die ermee door kunnen zijn “redelijk oké”, maar hebben toch ook al snel iets teveel van het goede. De smaken die ons niet bevallen, bevallen ons dan ook écht niet.

‘Héél vies’, ‘chemisch’, ‘ziek’ en ‘echt niet te doen’ zijn dan ook de reacties die ons rond de oren vliegen. Bij het nasi-ei wordt er wel nog genoteerd dat het ‘wel heel knap is dat ze knoflook en wortel in een paasei kunnen verwerken’. Een enkeling heeft na deze reacties dan ook niet de moeite genomen om deze smaak te testen. Dat lijkt ons wel duidelijk.

Ook de smaken tompouce en gebakken banaan waren geen favoriet. Deze zijn veel te zoet, hebben een neppe smaak en zijn dus vooral chemisch. Waar we ook niet vrolijk van worden is de smaak limoncello-spritz. Deze deed ons denken aan afwasmiddel of een soort gekke hoestdrank. Niet voor herhaling vatbaar…

Het eitje waar iets positievere reacties over komen is bijvoorbeeld die met mimosa-smaak. Met de overheersende sinaasappelsmaak is dit echt een lekker fris eitje. Wat ook een feestje in onze mond is, is het knetter-eitje van de HEMA. Het wilde geknetter brengt veel herinneringen bij ons naar boven, wat het voornamelijk een leuk snoepje maakt. De chocolade zelf is verder niet heel erg lekker.

Dan hebben we nog het echt romige eitje van de Jumbo met Bossche bol-smaak. Het lijkt echt een slagroomsoes in je mond, leuk gedaan. De pannenkoek met stroop- en baklava-eitjes liggen erg dichtbij elkaar qua smaak en hebben een lekkere ondertoon van karamel.

De uitslag

Goed, het was niet de lekkerste test die we hebben gedaan en waren stiekem toch ook een beetje teleurgesteld in de smaken. Het nasi-ei heeft het bovenal – je verwacht het niet – het aller slechtst gedaan. Deze heeft zelfs minpunten gekregen en eindigt met een -0,5. Origineel idee van de Jamin, uitvoering was helaas minder. We hopen dat dit volgend jaar dan ook niet meer in de schappen ligt. Degene die ook erg slecht scoort is de tompouce-smaak van de HEMA en eindigt met een 2. Twee andere onvoldoendes liggen bij de – toch te chemische smaken – gebakken banaan (4,8) en de limoncello-spritz (3,6).

Twee eitjes die op het nippertje een voldoende hebben gescoord zijn de mimosa en knetter-eitjes. Met een gemiddelde score van een 5,5 halen ze het net over de eindstreep.

Met een gedeelde tweede plek eindigen de smaken baklava en pannenkoek met stroop met een 6,8. Wat grappig is, aangezien deze smaken volgens ons dus ook echt heel erg op elkaar leken. De winnaar eindigt niet veel hoger (6,9) en dat is de Bossche bol-smaak van de Jumbo. Het minst bijzondere eitje, blijft volgens ons dus toch het lekkerst!

Bijzondere paaseitjes: prijzen en winkels

  1. Jumbo: Bossche bol: € 3,59 voor 200 g (6,9)
  2. Jamin: Pannenkoek met stroop melk: € 3,25 per 100 g (6.8)
  3. Jamin: Baklava wit: € 3,25 per 100 g (6,8)
  4. Albert Heijn: Mimosa wit: € 3,99 voor 150 g (5,5)
  5. HEMA: Knetter disco-dip melk: € 3,49 voor 175 g (5,5)
  6. Jamin: Gebakken banaan wit: € 3,25 per 100 g (4,8)
  7. Jamin: Limoncello-spritz wit: € 3,25 per 100 g (3,6)
  8. HEMA: Tompouce melk: € 3,49 voor 175 g (2)
  9. Jamin: Nasi goreng melk: € 3,25 per 100 g (-0,5)

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!