
Ben jij net als Anne gek op Italiaans eten? Ontdek dan snel waarom jullie de Italiaanse keuken niet kunnen weerstaan!
Lees verder na de advertentie
Traditiegetrouw kiezen mijn vriend en ik ieder jaar een bijzonder restaurant uit om te gaan eten. Vorig jaar was dat tijdens onze vakantie in de Dolomieten. Op een warme zomeravond liepen we binnen bij een ristorante met groene Michelinster, gevestigd in een boerderij boven op een berg.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Waar je bij een ster misschien minimalistisch opgemaakte bordjes met een dotje schuim van dit en een extractie van dat verwacht, genoten we hier juist van rijkgevulde borden met traditionele en bovenal supersmaakvolle Italiaanse gerechten.



Italiaans eten
Na de enorme plank antipasti vol kazen, vleeswaren en kraakvers brood – allemaal van eigen boerderij – volgde de meest romige gnocchi die ik ooit heb geproefd. En hoewel er eigenlijk geen plek meer was voor een toetje, kon ik de klassieke panna cotta met rood fruit niet weerstaan.
Bij het afrekenen viel mijn oog op de vitrine met grote stukken zelfgemaakte kaas, om thuis nog van na te genieten. Niet veel later liepen we met twee goedgevulde magen en een stuk parmezaan in de hand zeer voldaan terug naar onze camping.
Onweerstaanbaar want…
Dit diner omvat precies waarom ik zo van Italiaans eten houd. Gerechten zonder poespas, maar met heel veel smaak. Gemaakt van de allerbeste ingrediënten, verser dan vers en lokaal geproduceerd. In Foodies Italië vind je deze kenmerken van de Italiaanse keuken ook terug.
Foodies Italië
- Maak zelf pizza
- Klassieke gerechten uit Piemonte
- Zomerse salades en zoete toetjes

Alles over Italië
Zo vertelt Yvonne ons na haar reis in Campanië, waar buffelmozzarella wordt gemaakt, dat je volgens de Italianen mozzarella puur moet eten. Daarnaast legt sommelier Jan-Jaap ons alles uit over traditionele Italiaanse wijnen, die zich, net als de Italiaanse keuken, kenmerken door hun eenvoud én laat hij ons kennismaken met de juist onbekende wijnen van de Etna.
Ook koken we heerlijke gerechten met heel veel kaas en sluiten we af met een klassieke tiramisu. Geloof mij, na het lezen van dit nummer weet ik zeker dat ook jij van die Italiaanse eenvoud gaat houden.
Onze tips

Dit is de échte pasta carbonara

Tagliatelle recepten waarmee je altijd indruk maakt

Italiaans voorgerecht: 25+ recept ideeën

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

GEWONNEN: 3x ongefilterde olijfolie van Atrevido

Foodies kerstgelukjes: win deze geweldige prijzen in december

De virale Ninja SLUSHi scoor je nu belachelijk goedkoop

Zo geef je de klassieke tarte tatin een verrassende twist

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



