Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
valentijnsgerechten

Pannenkoek recepten: deze variaties eten ze wereldwijd

Advertentie

Hé pannenkoek, wist je dat het 17 maart Nationale Pannenkoekendag is? Morgen gaan basisschoolleerlingen door heel het land bakken voor ouderen in de buurt. Doe jij met ze mee? Wij hebben alvast de lekkerste internationale recepten voor je verzameld.

Pannenkoek recepten

Pannenkoeken zijn een wereldwijd fenomeen; ze zijn er in alle soorten in maten. Zo bakken ze in Amerika van die dikke fluffy pancakes en in Frankrijk hartige galettes. Eigenlijk kent elk land wel zijn eigen variatie. Ter inspiratie hebben wij de allerlekkerste pannenkoek recepten voor je verzameld. Welke variatie is jouw favoriet?

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Scandinavische Sveler

Sveler zijn typisch Scandinavische pannenkoeken. In Noorwegen worden ze sinds jaar en dag op de bekende veerboten geserveerd. Ze zijn zelfs zo populair dat er heuse pannenkoeksouvenirs op de boten te koop zijn. Wij snappen goed waarom want door de toevoeging van karnemelk en baking soda zijn ze lekker luchtig.

> naar het recept: Scandinavische Sveler

sveler pannenkoek recepten

Okonomiyaki

Zeg drie keer heel snel okonomiyaki en je hartige pannenkoek is klaar! Dit recept is om je vingers bij af te likken en zal je nog lang bij blijven. Niet bekend met deze Japanse pannenkoek? Je maakt het beslag met witte kool, rijstemeel en ei, maar ook ingrediënten zoals groente, vlees, vis of kaas.

> naar het recept: okonomiyaki

okonomiyaki

Koreaanse bosuipannenkoek

Voor deze Koreaanse pannenkoek van Emma de Thouars hoef je alleen maar beslag te maken, bosui knapperig te bakken in de pan en hier het beslag op te gieten. Als je in een luie bui bent, kun je de bosui zelfs door het beslag roeren. Door het bruiswater en de baking soda wordt het beslag heel luchtig, terwijl de buitenkant knapperig is. Jum!

> naar het recept: Koreaanse bosuipannenkoek

Koreaanse bosuipannenkoek

Maïs-fetapannenkoekjes met bacon

Dit zijn pas pannenkoeken met een twist. Alleen al bij het lezen van dit recept voor maïs-fetapannenkoekjes met bacon, begint het water ons in de mond te lopen. Het zoute van de bacon en feta, het zoete van de honing en maïs en net dat kleine beetje pit van de lente-uitjes.

> naar het recept: maïs-fetapannenkoekjes met bacon

Maïs-fetapannenkoekjes met bacon

Galette complète

De Franse galette is een boekweitpannenkoek met een hartige vulling. Wij gaan voor spek en ei. Net als in Frankrijk vouwen we ‘m tot een vierkant. We wanen ons zowat op vakantie met deze heerlijke pannenkoek.

> naar het recept: galette complète

valentijnsgerechten

Masala dosa

Kan jij geen genoeg van de hartige pannenkoeken krijgen? Probeer dan ook eens de Indiase variant: masala dosa. Heerlijk met een vulling van aardappel of peulvruchten. Vergeet er vooral geen (zelfgemaakte) chutney bij te serveren.

> naar het recept: masala dosa – gevulde Indiase pannenkoeken

Masala dosa – gevulde Indiase pannenkoeken

American pancakes met pindakaasglazuur

En dan als klap op de vuurpijl, deze enorme stack of American pancakes met pindakaasglazuur. Zie jij je hier je tanden wel in zetten? Stapelen maar! Alleen al bij het zien van de foto begint het water ons in de mond te lopen.

> naar het recept: American pancakes met pindakaasglazuur

american pancakes met pindakaas

Lees ook: Dit zijn lekkere toppings voor op pannenkoeken

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!