Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
pizzadozen margherita

Deze supermarkt verkoopt de beste én de slechtste pizza margherita

De diepvriespizza, wie heeft hem niet in huis? Of je nu een keer geen zin hebt om te koken, weinig tijd hebt of gewoon zin hebt in een snelle maaltijd, een pizza is altijd goed. Maar welke diepvriespizza’s uit de supermarkt wil je nou wel óf niet in huis halen? Dit is de grote pizza margherita test!

Lees verder na de advertentie

Een pizzatest? Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Of het nu een klassieke variant is of eentje royaal belegd met de lekkerste toppings – voor een goede slice zijn we altijd te porren. Daarom hebben wij de diepvriespizza margherita getest en we kunnen alvast verklappen: er is één winkel die de beste én slechtste variant verkoopt…

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pizza margherita uit de supermarkt

Om erachter te komen wat de lekkerste pizza margherita uit de supermarkt is, zijn wij bij verschillende winkels langs gegaan. We hebben niet alleen alle pizza’s met de naam margherita meegenomen die we konden vinden maar ook de pizza met de naam kaas tomaat, omdat dit praktisch gezien de basis is van een margherita.

De volgende diepvriespizza’s hebben we getest:

  1. Mama mancini: Steenovenpizza margherita (te koop bij de Aldi)
  2. Dr. Oetker: Ristorante margherita
  3. Albert Heijnhuismerk: AH Steenoven pizza margherita
  4. Jumbohuismerk: Steenoven Gebakken Pizza margherita
  5. Alfredo: Pizza margherita (te koop bij de Lidl)
  6. Crosta & Mollica: Pizza margherita
  7. Dr. Oetker: Classica margherita
  8. Albert Heijnhuismerk: AH Pizza kaas tomaat
  9. Dirk van den Broekhuismerk: 1 de Beste Steenoven pizza margherita
Benieuwd naar de uitslag?

We snappen dat je snel wilt weten welk merk het beste uit de test is gekomen. Scroll daarvoor naar beneden en kom erachter!

Tip!

Tijd voor de pizza margherita test

Een dagje werken in onze Foodies Studio zorgt ervoor dat we heerlijke gerechten kunnen bereiden, zo ook deze pizza’s. De ovens werden aangezet en per doos werd er bekeken hoelang ze in de oven moesten. Dit verschilde over het algemeen niet veel van elkaar: tussen de 9 en 13 minuten.

Na deze wachttijd waren de pizza’s klaar en werden ze verdeeld over negen borden. Wat gelijk opviel: de pizza’s met de langste oventijd zagen er vele malen aantrekkelijker uit dan de andere ietwat bleke varianten, waardoor we ons afvroegen of ze niet gewoon allemaal dezelfde oventijd moeten hebben. Toch hebben we ze niet langer in de oven gelaten omdat we voor een eerlijke vergelijking ons hebben gehouden aan de instructies op de verpakking.

Het uiterlijk van de diepvriespizza’s

Het was meteen duidelijk dat sommige pizza’s wat weg hadden van een tomatensoep met gesmolten kaas eroverheen, zo waterig was de tomatensaus. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de kaas-tomaatpizza van de Albert Heijn. Twee pizza’s (AH en Jumbo steenoven) vielen door een andere manier op door hun uiterlijk. Deze hadden namelijk wat groene kruiden als topping, wat de looks iets aantrekkelijker maakte. Toch bleek al snel dat de toevoeging van kruiden de pizza niet gelijk beter maakt. De Classica margheritapizza van Dr. Oetker eindigt met een onvoldoende omdat téveel oregano op zit.

Welke pizza margherita is de beste?

Tijdens het proeven lagen de meningen van het testpanel vrij dicht bij elkaar. Zo vond iedereen dat de pizza’s van de Aldi, Crosta & Mollica, Dr. Oetker Ristorante en de AH pizza kaas-tomaat alle drie superzoet smaakten. Dit hadden ze te danken aan de grote hoeveelheid pizzasaus met als bijkomstigheid een zompige bodem.

De kaas van Dr. Oetker Ristorante werd ook nog eens als ‘heel erg chemisch’ omschreven, waardoor deze overall een lage score kreeg. Toch wisten de meesten de pizza alsnog wel te waarderen omdat ze er een nostalgisch gevoel van kregen.

Omdat de pizza margherita van de Dirk van den Broek het langste in de oven moest, werd deze ook het meest krokant van allemaal. Verder was deze ‘saai’, ‘smaakloos’ en miste hij een goede hoeveelheid kaas. Ook de pizza van de Lidl had hier last van: deze bevatte zo weinig beleg dat het voor veel juryleden naar ‘karton’ smaakte.

Gelukkig zijn er ook pizza’s met een goede bodem. Namelijk de steenovenpizza’s van de Albert Heijn en Jumbo. Toch verschillen deze twee nog verrassend veel van elkaar: de Albert Heijn scoort vele malen beter, terwijl de Jumbo enkel een goede korst heeft, maar voornamelijk ook waterig smaakt.

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Eindscores

We hadden het van tevoren al wel verwacht maar een pizza uit de diepvries is natuurlijk nooit zo lekker als uit Italië. We begrijpen best waarom, want een diepvriespizza margherita maken is nog niet zo makkelijk als het lijkt. De perfecte pizza creëer je door hem te beleggen met een – niet te zoete – pizzasaus, goede hoeveelheid kaas en kruiden en tegelijkertijd je krokante bodem te behouden. Daar wisten niet alle supermarkten even goed in te slagen. Dat laten de onderstaande testresultaten wel zien….

Dit zijn de scores per pizza, prijzen en merken:

  1. Albert Heijn: AH Steenoven pizza margherita – €2,99 (7)
  2. Crosta & Mollica: pizza margherita – €5,99 (6)
  3. Dr. Oetker: Ristorante margherita – €3,69 (5.8)
  4. Dirk van den Broek: 1 de Beste Steenoven pizza margherita – €3,49 voor drie stuks (5.5)
  5. Dr. Oetker: Classica margherita – €3,49 (5.4)
  6. Aldi (Mama mancini): Steenoven pizza margherita – €3,49 voor drie stuks (5.1)
  7. Jumbo: Steenoven Gebakken Pizza margherita – €2,99 (5)
  8. Lidl (Alfredo): Pizza margherita – €3,49 voor drie stuks (3.3)
  9. Albert Heijn: AH Pizza kaas tomaat – €1,49 (2.6)

Maak je eigen pizza!
desem pizza

Pizza recepten

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!