Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Belgische bonenstoof

Dit zijn de belangrijkste vegatrends voor 2025

Profielfoto van JulieJulie van den Berg

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Cover voor

Zeven belangrijke vegatrends voor 2025

De Vegetariërsbond voorziet zeven belangrijke vegatrends voor 2025, zowel op het gebied van vegetarische als veganistische voeding. Voor 2025 zijn dit de langzame daling van vleesconsumptie, groei van visvervangers, toename plantaardige zuivel, schoonmaakmiddelen zonder dierlijke ingrediënten, vega(n)-supplementen, gezondere vleesvervangers en – waar wij heel blij mee zijn – meer aandacht voor bonen. De toename van een vega(n)-dieet is afgelopen jaren sterk toegenomen en met de innovatieve ontwikkelingen zal dit steeds meer blijven groeien.

Foodies favoriet

Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan
Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15

Winnaar-NK-Broodbeleggen

Dit is de winnaar van het NK-broodbeleg

Melloney Lapidaire uit Eindhoven is met haar Broodje Elvis uitgeroepen tot winnaar van het NK Broodbeleggen. Uit meer dan 440 inzendingen is het broodje door het Nederlands Bakkerij Centrum en Friso en Martijn Nelis van @Broodjestester tot winnaar gekozen. Melloney maakte een variant op het favoriete broodje van Elvis; een brioche met pindakaas, banaan, bacon en jam. “Dit broodje lijkt een bizarre combi, maar is echt onverwacht lekker. Zelfs als je niet van pindakaas houdt”, aldus Friso en Martijn. Ga jij hem proberen?

de-opvolging-c-max-sander-mulkens

Wil je zien: een kijkje achter de schermen bij De Librije

In de zesdelige documentaireserie De Opvolging van Omroep MAX worden de eigenaren van restaurant De Librije gevolgd. Het restaurant in Zwolle, opgebouwd door Jonnie en Thérèse Boer, heeft al twintig jaar de zeldzame onderscheiding van drie Michelinsterren. Maar de nieuwe generatie klopt aan de deur: kinderen Jimmie en Isabelle en chef Nelson Tanate zijn sinds kort mede-eigenaar. Jonnie, Thérèse, Isabelle, Jimmie en Nelson worden een jaar lang in deze fase van de opvolging gevolgd. De Opvolging is te zien vanaf zondag 16 februari om 19.40 uur bij MAX op NPO 2.

Le Creuset on the go

Hebben: kleurrijk met Le Creuset

Le Creuset introduceert de On The Go-collectie: herbruikbare drinkflessen, lunchboxen, thermosbekers en lunchbekers in de bekende, vrolijke kleuren van Le Creuset – ontworpen om altijd en overal mee naartoe te nemen. Deze nieuwe productlijn van het iconische Franse merk – bekend van de oersterke gietijzeren braadpannen – heeft nu een nieuw assortiment gelanceerd. Met On The Go kun je je eten en drinken gemakkelijk meenemen naar werk, tijdens het wandelen of een lekkere picknick.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!