
Vegetarische recepten met bonen
Lees verder na de advertentie
Het is jullie vast niet ontgaan, wij houden ontzettend van bonen! We deelden al eerder een fijn lijstje met de lekkerste recepten met bonen. Tijd voor een extra lijstje! Namelijk eentje met de lekkerste vegetarische recepten met bonen. Goed om te weten: voor deze vegetarische recepten met bonen gebruiken we meestal gedroogde bonen. Deze moet je altijd 8-12 uur in ruim koud water laten weken voordat je ermee gaat koken. Niet vergeten dus, begin op tijd!
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Belgische bonenstoof met bier en croutons
Onze zuiderburen weten wel raad met peulvruchten. Een extra biertje opentrekken om on the side te drinken is uiteraard toegestaan. Wij trekken er alvast eentje open tijdens het koken van dit recept. Geniet bijvoorbeeld van deze heerlijke Belgische bonenstoof!
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Paella met drie soorten bonen
Niet één, niet twee, maar drie soorten bonen trokken we uit onze voorraadkast voor de perfecte vegetarische paella. Dit recept bewijst dat je ook de lekkerste paella op tafel zet zonder vis en vlees toe te voegen. Gegarandeerd succes als je eters verwacht. Leuk om te maken als weekendproject bijvoorbeeld.
Ingrediënten
Bereiding
Week de bonen en de kikkererwten 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af, breng de peulvruchten in een pan met ruim water aan de kook en kook ze in 60-90 minuten gaar. Giet af.
Verhit een scheut olie in een grote paella- of wokpan op laag vuur (gebruik evt. een vlamverdeler) en fruit er de ui ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook, de groene peper, de paprika, de tomaten blokjes, de saffraan en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en bak al roerende 2 minuten verder. Giet de bouillon erbij en voeg de peulvruchten toe.
Breng het geheel rustig aan de kook en dek de pan af met aluminiumfolie. Laat op laag vuur ca. 20 minuten rustig garen.
Haal het folie eraf, roer de doperwten door de paella en dek weer af met het folie. Laat nog ca. 10 minuten rustig verder garen. Draai het vuur uit en laat de paella nog ca. 5 minuten afgedekt staan. Haal het folie van de pan en garneer de paella met de citroen en de peterselie.
Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling

Cowboy beans
Razend populair in het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar binnenkort vast ook in ons eigen kikkerlandje. Wij begrijpen waarom! Traditioneel wordt er ook rundergehakt gebruikt in dit gerecht. Wij doen het uiteraard net even anders. Dit wordt vast een van je nieuwe favoriete vegetarische recepten met bonen. Laat je ons weten hoe je het vond?

Italiaanse minestrone
Vergeet witte bonen in tomatensaus, wij verwerken ze vandaag in een heerlijke Italiaanse minestrone. Perfect om je te wapenen tegen het koude winterweer bijvoorbeeld. Wees niet voorzichtig met de kaas, deze maakt het gerecht uiteraard extra lekker. We wensen je natuurlijk een heerlijke maaltijd, eet smakelijk!
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden

Pas op met Moederdag: dit is nóg duurder geworden dit jaar
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.