Vegetarische recepten met bonen

Het is jullie vast niet ontgaan, wij houden ontzettend van bonen! We deelden al eerder een fijn lijstje met de lekkerste recepten met bonen. Tijd voor een extra lijstje! Namelijk eentje met de lekkerste vegetarische recepten met bonen. Goed om te weten: voor deze vegetarische recepten met bonen gebruiken we meestal gedroogde bonen. Deze moet je altijd 8-12 uur in ruim koud water laten weken voordat je ermee gaat koken. Niet vergeten dus, begin op tijd!

1. Belgische bonenstoof met bier en croutons

Onze zuiderburen weten wel raad met peulvruchten. Een extra biertje opentrekken om on the side te drinken is uiteraard toegestaan. Wij trekken er alvast eentje open tijdens het koken van dit recept. Geniet bijvoorbeeld van deze heerlijke Belgische bonenstoof!

Belgische bonenstoof met bier en croutons

2. Vegetarische recepten met bonen: cowboy beans

Razend populair in het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar binnenkort vast ook in ons eigen kikkerlandje. Wij begrijpen waarom! Traditioneel wordt er ook rundergehakt gebruikt in dit gerecht. Wij doen het uiteraard net even anders. Dit wordt vast een van je nieuwe favoriete vegetarische recepten met bonen. Laat je ons weten hoe je het vond?

Cowboy beans

3. Paella met drie soorten bonen

Niet één, niet twee, maar drie soorten bonen trokken we uit onze voorraadkast voor de perfecte vegetarische paella. Dit recept bewijst dat je ook de lekkerste paella op tafel zet zonder vis en vlees toe te voegen. Gegarandeerd succes als je eters verwacht. Leuk om te maken als weekendproject bijvoorbeeld.

Vegetarische recepten met bonen: paella met drie soorten bonen

4. Italiaanse minestrone

Vergeet witte bonen in tomatensaus, wij verwerken ze vandaag in een heerlijke Italiaanse minestrone. Perfect om je te wapenen tegen het koude winterweer bijvoorbeeld. Wees niet voorzichtig met de kaas, deze maakt het gerecht uiteraard extra lekker. We wensen je natuurlijk een heerlijke maaltijd, eet smakelijk!

Italiaanse minestrone

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.