Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
vegetarische recepten met bonen: Cowboy beans

Dit zijn de lekkerste vegetarische recepten met bonen

Advertentie

Bonen zijn de perfecte vleesvervangers: ze bevatten veel koolhydraten, eiwitten, b-vitamines en mineralen zoals ijzer en calcium. Ook barsten ze van de vezels, wat weer goed is voor je verzadiging, je darmen en je spijvertering. We gingen dan ook volop aan de slag met deze krachtpatsers en maakten 4 heerlijke vegetarische recepten met bonen.

Vegetarische recepten met bonen

Het is jullie vast niet ontgaan, wij houden ontzettend van bonen! We deelden al eerder een fijn lijstje met de lekkerste recepten met bonen. Tijd voor een extra lijstje! Namelijk eentje met de lekkerste vegetarische recepten met bonen. Goed om te weten: voor deze vegetarische recepten met bonen gebruiken we meestal gedroogde bonen. Deze moet je altijd 8-12 uur in ruim koud water laten weken voordat je ermee gaat koken. Niet vergeten dus, begin op tijd!

Belgische bonenstoof met bier en croutons

Belgische bonenstoof met bier en croutons

Onze zuiderburen weten wel raad met peulvruchten. Een extra biertje opentrekken om on the side te drinken is uiteraard toegestaan. Wij trekken er alvast eentje open tijdens het koken van dit recept. Geniet bijvoorbeeld van deze heerlijke Belgische bonenstoof!

Naar het recept
vegetarische recepten met bonen: Cowboy beans

Cowboy beans

Razend populair in het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar binnenkort vast ook in ons eigen kikkerlandje. Wij begrijpen waarom! Traditioneel wordt er ook rundergehakt gebruikt in dit gerecht. Wij doen het uiteraard net even anders. Dit wordt vast een van je nieuwe favoriete vegetarische recepten met bonen. Laat je ons weten hoe je het vond?

Naar het recept
Paella met drie soorten bonen

Paella met drie soorten bonen

Niet één, niet twee, maar drie soorten bonen trokken we uit onze voorraadkast voor de perfecte vegetarische paella. Dit recept bewijst dat je ook de lekkerste paella op tafel zet zonder vis en vlees toe te voegen. Gegarandeerd succes als je eters verwacht. Leuk om te maken als weekendproject bijvoorbeeld.

Naar het recept
Italiaanse minestrone

Italiaanse minestrone

Vergeet witte bonen in tomatensaus, wij verwerken ze vandaag in een heerlijke Italiaanse minestrone. Perfect om je te wapenen tegen het koude winterweer bijvoorbeeld. Wees niet voorzichtig met de kaas, deze maakt het gerecht uiteraard extra lekker. We wensen je natuurlijk een heerlijke maaltijd, eet smakelijk!

Naar het recept

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!