Advertentie
Bestel de lekkerste kruidnoten bij Thuisbezorgd
De Sint is weer in ons land en dit jaar krijgt hij er extra hulp bij. Vanaf nu bestelt elke hulpsinterklaas namelijk de lekkerste kruidnoten, pepernoten, speculaas en ander Sinterklaassnoepgoed via Thuisbezorgd.
Het bedrijf werkt samen met Peppernuts dat naast klassieke kruidnoten ook ruim vijftig (!) verschillende smaken kruidnoten maakt, van chocolade tot pumpkin spice. Vanaf nu zijn de producten te bestellen via Thuisbezorgd.nl in de steden Amsterdam, Amersfoort, Leiden, Leeuwarden, Tilburg, Haarlem, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Dit is hét favoriete aardappelgerecht van Nederland
Eerder schreven we al over De Aardappelverkiezing en dat je kon stemmen op jouw favoriete aardappelgerecht. Intussen is er volop gestemd, en inmiddels is het winnende gerecht bekend: stamppot! Uit ruim 700 stemmen won de ouderwetse Hollandse stamppot met 44% van de stemmen, tegenover de ovenschotel (34%) en friet (22%).
De Nederlandse Aardappel Organisatie organiseerde deze verkiezing met een knipoog naar, en als verbindende tegenhanger van de Tweede Kamerverkiezingen met de boodschap: welke achtergrond, portemonnee of gedachtegoed je ook hebt, voor iedereen is er een aardappelgerecht te vinden. En wat past er nou beter bij deze gedachte dan zo’n lekker Hollands stamppotje.
Nieuw: beersecco
Zin in een biertje? Of liever een glas prosecco? Goed nieuws voor iedereen die niet kiezen kan: Lowlander lanceert namelijk ’s werelds allereerste Beersecco (6.8%) en vangt daarmee bier en processco in één fles.
Verfrissend, droog, met kruidige én citrustonen: perfect voor de feestdagen. Rolf van der Sluis, gecertificeerd biersommelier en Supply Chain Manager bij Lowlander vertelt: “De grootste uitdaging was het behouden van druiven-aroma’s. Daarom hebben we gekozen voor een hybride brouwtechniek.”
Dit houdt in dat het bier en de prosecco apart zijn vergist en pas in de lagering (het rustproces) zijn gemixt, samen met citroenschil en rozemarijn, zonder toegevoegde suikers. En dat werpt (letterlijk) zijn vruchten af: Lowlander Beersecco is sprankelend, met een mooi druifaroma, het zoetbittere van bier én kruidige tonen. Een feestje om te drinken! Het drankje is vanaf nu verkrijgbaar in de Lowlander webshop en bij geselecteerde verkooppunten: HEMA, Hoogvliet, Albert Heijn Jan Linders, Gall & Gall en flitsbezorger Flink.
De Librije komt met ‘Het Recept’
Ben jij ook zo nieuwsgierig naar hoe De Librije is uitgegroeid tot wat het nu is? Je bent vast niet de enige Speciaal daarvoor lanceert uitgeverij WBOOKS nu met ‘De Librije Het Recept’, het nieuwste boek over het culinaire leven van Jonnie en Thérèse Boer. Het boek is geschreven en samengesteld door culinair publicist Joël Broekaert en fotograaf Gijs Dragt.
Al dertig jaar staat De Librije aan de top van de gastronomie. Het boek geeft een inkijk in het leven van Jonnie en Thérèse Boer, hun restaurants en successen. Met fotografie en interviews is prachtig in beeld gebracht hoe het culinaire echtpaar de driesterrenstatus bereikte en behouden heeft.
Nieuwsgierig? Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in de boekwinkel en te bestellen via Librije’s Winkel.
Lees ook:
Weet jij waar pepernoten vandaan komen?
Dit zijn de beste kruidnoten uit de supermarkt
Dit is het beste restaurant van Nederland volgens restaurantgids Lekker500
Onze tips
WIN Foodies kerstcadeautjes: een cadeaubon voor een diner bij Zoldering van Sherry Wijnen
Herman den Blijker onthult zijn culinaire reis naar een topcarrière
Foodies test Freasy: wat vinden wij van diepvriesmaaltijden?
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Sneak peek: dit kun je verwachten in Het Grote Kerstnummer van Foodies
Pepernoten met gekke smaken getest: alleen deze nieuwe variant is écht lekker
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?