
Bakken met sesamzaad
Lees verder na de advertentie
Bakken met sesamzaad kan op verschillende manieren; met de sesamzaadjes zelf of bijvoorbeeld door de toevoeging van tahin. Dit is een smeuïge pasta die gemaakt is van geroosterde sesamzaadjes. Je hebt er maar weinig van nodig want de smaak is sterk, soepel en nootachtig. Je proeft de geroosterde sesam uiteraard duidelijk terug.
No-bake sesamcheesecake
Op zoek naar een spannender alternatief voor de ‘gewone’ cheesecake? Probeer deze variant met sesam eens! De smaak van sesam komt in dit baksel goed naar voren doordat je tahin gebruikt. De tahin geeft deze no-bake cheesecake een notige sesamsmaak. Een lekker maakbaar dessert met een verrassende Midden-Oosterse twist.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Sesam-wittechocoladekoekjes
De combinatie van sesam met witte chocolade is verrassend lekker. Maar wij waarschuwen je: hierna wil je nooit meer anders. Move over chocolate chip cookies. Bakken met sesamzaad was nog nooit zo lekker.
Appeldumplings met sesam en steranijscustard
Wie zegt dat dumplings altijd hartig zijn? Deze appeldumplings met sesam en steranijscustard zijn een gruwelijk lekkere snack. Lekker fris van smaak door de toevoeging van yuzu-sap en friszure appels. Kan je geen yuzu verkrijgen? Geen probleem! Met een beetje citroensap lukt het ook.
Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam
Een fluffy cheesecake is echt Japans. Ze noemen het ook wel een cotton cheesecake doordat ‘ie zo superluchtig is. Eigenlijk kan je ‘m niet vergelijken met een gewone cheesecake. Die is veel compacter. Probeer het eens!
Honing-sesam-speltbollen
Zoete broodjes bakken? Dat doe je met dit recept. Deze honing-sesam-speltbollen zijn niet alleen erg lekker, maar ook leuk om te maken. Het is wel belangrijk om het deeg minstens 1 uur te laten rijzen.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.








