Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pittige zoete-aardappelkoekjes met komkommersalade

Kruidig & kleurrijk: 5x lichte Indiase recepten

Advertentie

Smaakvol hoeft niet altijd zwaar te zijn. Met geurige specerijen zet je deze slanke Indiase gerechten op een podium. Met deze recepten proef jij de smaken van India in een licht jasje.

Lichte Indiase recepten

Denk je aan India, dan vult je neus zich direct met de geuren van verschillende kruiden en specerijen. Want iedereen weet; met de juiste specerijen maak je de lekkerste maaltijden. Zo ook bij deze lichte Indiase recepten. Wat dacht je van visspiesjes met kurkuma of maissoep met Asafoetida? Beiden heerlijk kruidig en kleurrijk! Benieuwd wat asafoetida is? Lees dan snel verder!

Romige kipcurry

Een romige kipcurry is misschien niet het eerste waaraan je denkt bij slanke gerechten. Toch is dit heerlijke gerecht uit Oost-India lekker licht. Dit komt door de yoghurt, die maakt de curry romig zonder dat het geheel te vet wordt.

Romige kipcurry - slanke Indiase gerechten

Pittige zoete-aardappelkoekjes met komkommersalade

Deze aardappelkoekjes worden in India traditioneel gegeten als snack. De komkommersalade (kachumber) met tomaat, paprika en rode ui serveren ze daar vrijwel bij ieder gerecht. Lekker fris!

Pittige zoete-aardappelkoekjes met komkommersalade

Visspiesjes met knoflook, kurkuma en limoen

Witvis bevat weinig vet en veel eiwitten en vormt daarom een ideale basis voor een lichte maar toch voedzame maaltijd. Je maakt de vis lekker kruidig met de marinade en geeft hem een frisse touch met de limoen en de koriander.

Visspiesjes met knoflook, kurkuma en limoen

Indiase maissoep met spinazie

Soep is altijd een goed idee! Deze kruidige Indiase maissoep met spinazie heeft vrijwel ieder Indiaas restaurant op de menukaart staan, maar met ons recept maak je deze klassieker in je eigen keuken. Serveer de soep met wat naan om in de soep te dippen. Je maakt ‘m met asafoetida. Dit is het gele, gedroogde sap uit de wortels en stelen van een grote, kruidachtige plant. Het wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten en India. Het smaakt een beetje naar prei, ui en knoflook. Je koopt het bij de toko, maar je kunt het ook vervangen door een combinatie van ui en knoflook.

Indiase maissoep met spinazie

Gewokte pittige garnalen

Een heuse restaurantbeleving op een doordeweekse avond, zonder daarvoor de deur uit te gaan? Deze gewokte garnalen zitten bomvol smaak en staan binnen 20 minuten op tafel. Je maakt ze met Kashmiri chilipepers. Dit zijn Indiase pepers uit de regio Kashmiri. Ze hebben een dieprode kleur en zijn medium pittig. Je vindt ze bij de toko, maar kunt ze ook vervangen door 1 deel cayennepeper met 4 delen paprikapoeder.

Gewokte pittige garnalen

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!