
Kaneelbroodjes, cinnamon buns, cinnamon rolls, kardemom broodjes: ze bestaan in allerlei soorten en maten. Maak hoe kun je ze zelf maken? Wij delen onze favoriete recepten!
Lees verder na de advertentie
De van oorsprong Scandinavische lekkernij vind je tegenwoordig ook in Nederland bij menig bakker of koffiezaak. Geen tripje naar het noorden op de planning? Met deze recepten kun je nu makkelijk zelf kaneelbroodjes bakken. En het leuke van dit brood zelf bakken: je geniet de hele dag van die heerlijke geur in je huis!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Kaneelbroodjes maken

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes op z’n Engels. Heerlijk bij een high tea, of gewoon zo, omdat ze zo lekker zijn.

Kaneelbroodjes met MonChoucrème
Je kunt kaneelbroodjes los van elkaar op een bakplaat bakken, maar ook leuk om ze als breekbrood in een grote ovenschaal bij elkaar te stoppen. Lekker met een dikke laag MonChoucrème eroverheen.

Kaneelbrood
Je kunt ook eens een groot kaneelbrood bakken. Lekker om een dikke plak vanaf te snijden, met een laagje boter en misschien zelfs wat extra kaneelsuiker. Mmm!

Reuzenkaneelbroodje
Zo groot heb je het Zweedse gebakje vast nog nooit gezien! Dit reuzenkaneelbroodje is een echt spektakelstuk voor een feestje of verjaardag. Je kan er wel met tien personen van snoepen.

Kaneelbrood met kwarkglazuur
Het mag dan nog even duren voor het weer kerst is, al kan dit feestelijke brood eigenlijk best elke dag wat ons betreft.

Cinnamon bun koekjes
Is het een koekje? Is het een broodje? Dit recept is gewoon een beetje van beide. Over één ding zul je het vast eens zijn met ons; ze zijn onweerstaanbaar lekker én gemaakt met kaneel.

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes op z’n Engels. Heerlijk bij een high tea, of gewoon zo, omdat ze zo lekker zijn.
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 150 g boter
- 250 g lichte basterdsuiker
- zout
- 1 zakje droge gist (7 g)
- 3 eieren (losgeklopt)
- 550 g bloem (gezeefd)
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el zure room
de topping
- 125 g poedersuiker
- sap van 1 citroen
Benodigdheden
- zeef
- vershoudfolie
- bakpapier
Bereiding
Verwarm de melk maar laat hem niet koken. Voeg de boter, 130 g suiker en een snuf zout toe. Roer goed door en laat kort afkoelen.
Voeg de gist toe en roer tot hij is opgelost. Voeg eerst de eieren toe en daarna de bloem. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in omvang is verdubbeld. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm er 2 rechthoekige platte stukken van.
Meng de overgebleven suiker met de kaneel en de zure room. Bestrijk het deeg met dit mengsel en rol het deeg op tot 2 lange rollen. Druk de einden goed samen.
Snijd de rollen in dikke plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de broodjes nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bak de broodjes ca. 25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Neem uit de oven en laat afkoelen. Roer voor de topping de poedersuiker en het citroensap tot een glad glazuur en bestrijk er de broodjes mee voordat ze helemaal zijn afgekoeld.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Gus Filgate Styling: Penny Markham Foodstyling: Annie Nichols
Lees ook:
Onze tips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



