
Heb je een etentje met vrienden of familie op de planning maar nog geen idee wat je gaat maken? Het nieuwe boek Last Minute Dinners helpt je graag op weg en wij mogen alvast onze favoriete menu’s met je delen!
Lees verder na de advertentie
We vinden het allemaal leuk om te tafelen in goed gezelschap, gepland of onverwachts, maar vaak zijn dit soort aangelegenheden toch een beetje spannend. Het wordt al snel hectisch, waardoor je al gestrest bent voordat de eerste gast arriveert. Herkenbaar? Voor mij in elk geval wel! De inleiding van het boek Last Minute Dinners beschrijft precies hoe ik mij vlak voor een dinertje voel en pleit daarin verandering te brengen. Hoe? Lees snel verder!

Last Minute Dinners
Het geheim blijkt een goede voorraadkast te zijn zodat je altijd de basis in huis hebt. “Zorg dat de vriezer gevuld is met bakjes goede bouillon, ingevroren fruit, ijsblokjes van gehakte kruiden en blader- of filodeeg. En met een goede mise en place tover je in een handomdraai geweldige gerechten op tafel”, aldus auteur Frankie Unsworth. Deze Britse food- en propstylist heeft meer dan 15 jaar ervaring in het vak met onder andere bekende chefs als Russell Norman en Claudia Roden, en weet dus als geen ander hoe ze jou en mij kan helpen wanneer we vlak voor een etentje met onze handen in het haar zitten.
Haar aanpak is simpel: ze verkiest eenvoud boven overdaad. Want je kunt beter een paar gerechten goed maken dan een hele tafel met half werk. Kwaliteit boven kwantiteit, zou je ook kunnen zeggen. Haar boek staat vol recepten voor bedrieglijk eenvoudige, maar toch spectaculaire, diners in het weekend of het gemak van een geweldig eenpansgerecht doordeweeks, bij onverwachts bezoek. Zelfs aan de drankjes en de borrelhapjes zijn gedacht!
Lees verder na de advertentie
Heel veel handige menu’s
De handige menuplanners in het boek maken het je nog makkelijker: maak een herfstmenu en serveer bruschetta met stracciatella di burrata & ansjovis met salie, gevolgd door wedge salad & blauwekaasdressing, romige tortellini met pancetta, erwten & prei en sluit af met grapefruitcrêpes. Of kies voor een vegetarisch danwel veganistisch, Spaans diner of een Italiaans feestmaaltijd. En last but not least: een driegangenmenu, klaar binnen een uur.
Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Lijkt jou dat wat? Goed nieuws, want wij mogen de laatste twee menu’s met je delen!
Lees verder na de advertentie
Italiaans menu

Bucatini met gekaramelliseerde sjalot & radicchio
In Italië is radicchio een populaire groente. In deze pasta past hij dan ook perfect!

Rosé sgroppino
Geniet van een verfrissende twist op de klassieke sgroppino met deze rosévariant! Deze heerlijke rosé sgroppino kan zowel opgediend worden als cocktail, tussengang om de smaak te neutraliseren of als dessert. Een feestelijk en romig drankje met een sprankelende touch!
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Lees verder na de advertentie
Driegangendiner in één uur

In filodeeg gefrituurde feta met tomatensalade
Zodra je de techniek van feta inpakken in filodeeg hebt geprobeerd, gebruik je deze steeds weer. De feta wordt zacht in de krokante buitenkant van het deeg en de zoutzoete combinatie met de honing is erg lekker. Ik gebruik citrusachtige sumak, maar je kunt het gerecht ook oppeppen met wat chilivlokken of sesamzaad.

Zalm met kruidige crème fraîche & gezouten komkommer
Een perfect gebakken stuk zalm is aan de buitenkant geschroeid maar nog steeds een beetje roze aan de binnenkant. Houd je van een krokant gebakken huid? Dep de huid dan droog en bak de zalm in een hete pan met antiaanbaklaag en een flinke scheut olie.

Makkelijke, fruitige jamtaartjes
Deze makkelijkste, maar allerzoetste taartjes zijn favoriet in de zomer, al smaken ze het hele jaar door goed. Dit is een dessert waar de meeste seizoensvruchten lekker in zijn, maar wanneer abrikozen of aardbeien op hun hoogtepunt zijn, zijn ze subliem. Gebruik de aardbeienjam bij aardbeien en abrikozenjam bij abrikozen. Serveer ze met een toefje crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



